حمله به قیمت دلار از مرز‌ها


حمله به قیمت دلار از مرز‌ها

دلار در بازار تهران به بی‌محلی خودش نسبت به درهم ادامه می‌دهد. البته در مورد بازار‌های مرزی غرب و شرق هم برخی نرخ‌های غیررسمی منتشر شده که نشان از افزایشی بودن آن بازار‌ها دارد.

حمله به قیمت دلار از مرز‌ها
بازار ارز از مرز مورد حمله قرار گرفت، اما در تهران مقاومت کرد، از سوی دیگر یورو در همه جای جهان با دلار یکی شد، اما در تهران کسی این موضوع را باور نکرد.

بازار ارز رنج شده باقی ماند

دلار در تهران بالای مرز ۳۱ هزار تومان نرخ خورد، این قیمت یعنی هیچ اتفاق جدیدی در روند نرخ نیفتاده و بازار مثل گذشته رنج است، ۱۰ روزی می‌شود که نرخ در همین حوالی نوسان می‌دهد.

در اولین روز بعد عید قربان، نرخی به شکل رسمی از مرز‌های غرب و شرق نیامد، چرا که هنوز بخاطر عید تعطیل بودند. با اینحال درهم در معاملات دوشنبه ۸ هزار و ۷۳۰ تومان نرخ خورد که معادل دلاریش چیزی در حدود ۳۲ هزار تومان می‌شود.

بی محلی دلار تهران به قیمت درهم

با این اوصاف، دلار در بازار تهران به بی‌محلی خودش نسبت به درهم ادامه می‌دهد. البته در مورد بازار‌های مرزی غرب و شرق هم برخی نرخ‌های غیررسمی منتشر شده که نشان از افزایشی بودن آن بازار‌ها دارد.

از این اتفاق‌ها ۲ سیگنال متناقض به بازار رسید. از یک طرف این روند افزایشی رای به صعود در بازار تهران می‌دهد، اما از طرف دیگر یک قانون نانوشته در بازار وجود دارد که می‌گوید هر وقت هرات به تهران برسد، شاهد ریزش در بازار خواهیم بود.

دلار به سمت مرز‌ها می‌رود؟

به گزارش اکوایران، همچنین در معاملات دوشنبه نرخ در مریوان هم بالای ۳۱ هزار تومان گزارش شده که نشان می‌دهد فاصله نرخ تهران با مرز‌های غربی کشور در حال زیاد شدن است و این مسئله می‌تواند به مرور دلار را از پایتخت به سمت مرز ببرد تا این فرصت آریبتراژی کم کم از بین برود. آخرین نرخ تتر در بازار تهران هم ۳۲ هزار و ۴۵۰ تومان گفته شده است.

مورد عجیب یورو.

اما در معاملات روز دوشنبه یک مورد عجیب در بازار شاهد بودیم، مورد عجیب یورو!

یورو در برابر دلار در بازار‌های جهانی در هفته اخیر به شدت افت کرد و گفته می‌شود که ارزش یورو و دلار تقریبا دارد باهم برابر می‌شود، یعنی نسبت یک به یک!

یورو دچار حباب مثبت شد

با اینحال، این اتفاق در بازار جهانی چه در سمت رسمی بازار ارز ایران و چه در سمت غیررسمی بازار ارز چندان جدی گرفته نشد. یورو متشکل در یک قدمی ۲۹ هزار تومان بود و یورو بازار آزاد نیز ۳۲ هزار تومان. در واقع یورو در بازار داخل به شدت دچار حباب مثبت شده است. در حالیکه فاصله یورو و دلار به صدم درصد رسیده، در ایران همچنان این فاصله قابل توجه است.

یک علت برای این فاصله می‌شود پیدا کرد، آن هم اینکه خریداران و دارندگان یورو در هفته‌های اخیر که نسبتا در نرخ‌های بالایی این ارز را خریداری کرده‌اند، حاضر به فروش آن با ضرر نیستند. در واقع آن‌ها فکر نمی‌کردند که این اتفاق در بازار‌های جهانی بیفتد وگرنه احتمالا همان موقع سراغ دلار می‌رفتند.

حباب سکه نمی‌ترکد؟

به نظر حباب سکه خیال ترکیدن ندارد. در بازار دوشنبه سکه رفاه ۷۰ هزار تومان و سکه اتحادیه ۱۰۰ هزار تومان افزایش نرخ داشت. اما سکه بازار همچنان ثابت و روی عدد ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله می‌شد. با نرخ دلار موجود و اونس ۱۷۳۳ دلاری، حباب سکه به حدود ۲ میلیون و ۴۷۰ هزار تومان می‌رسد. با این حباب هر کیلوگرم طلای خارج، بالای ۹۰ میلیون تومان در داخل ایران بیشتر قیمت می‌خورد.

اما چرا چنین حبابی در بازار به وجود آمده است؟

بسیاری از معامله‌گران از سختگیری‌هایی حرف می‌زنند که متوجه بازار دلار شده است. به عقیده آن‌ها مبادله دلار سخت شده است و به همین دلیل خیلی از افرادی که سعی در محافظت از دارایی خودشان داشتند، ترجیح می‌دهند که این محافظت را با سکه انجام بدهند.

سیگنال بازارساز به بازار ارز

در معاملات دوشنبه خبر آمد که حمل و نگهداری ارز فاقد صورت حساب معتبر، قاچاق محسوب می‌شود. اخباری که هر چند وقت یک بار به بازار تزریق می‌شود و معامله‌گران می‌گویند بیشتر از اینکه خودشان استرس بگیرند، نگرانی بازارساز را در این اخبار حس می‌کنند. آن‌ها می‌گویند این نوع اخبار باعث می‌شود خریدار در بازار سکه بیشتر شود و باید بخشی از حباب موجود در بازار را به سختگیری‌ها و مقررات انتظامی نسبت داد.

یک دلیل دیگر نیز مطرح بود. بخشی از حباب و کمبود نقدینگی در بازار را به رسوب پول نقد در گاوصندوق کسبه‌ها و حساب‌های مردم نسبت می‌دهند. این تلقی در بازار بوجود آمد که کسی بخاطر سود و زیان اندک، حاضر به فروختن سکه یا جابجایی دلار بخاطر انتظارات موجود و سختگیری‌های فعلی نیست.

هیجان منفی در بازار ارز.

اما چه خبر‌هایی در بازار ارز دوشنبه بازتاب داشت؟ مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان گفته برنج خالص ایرانی ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورد. یکسری از افزایشی‌های بازار سعی کردند که این خبر را به تثبیت دلار ۳۱ هزار تومانی نسبت بدهند. هر چند گروه کاهشی بازار می‌گفتند که این اتفاق به دلیل فاکتور‌های موجود در خود بازار برنج و سطح زیر کشت شمال کشور است و لزوما به دلار مربوط نیست.

اتفاق جالب دیگری که دیده شد این بود که خیلی‌ها داشتند نرخ دلار را برای تاریخ ۲۰ تیر از سال ۹۶ تا ۲۰ تیر ۱۴۰۱ ردیف می‌کردند و با یادآوری اینکه دلار در این بازه زمانی بیش از ۷۰۰ درصد رشد داشته، به هیجانات منفی بازار اضافه می‌کردند.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک