آغاز به کار دو کتابخانه‌ ی دیگر از مجموعه کتابخانه‌ های ویستا


آغاز به کار دو کتابخانه‌ ی دیگر از مجموعه کتابخانه‌ های ویستا

تیرماه ۱۴۰۱ گشایش دو کتابخانه‌ی دیگر از مجموعه‌ کتابخانه‌های «ویستا» را جشن گرفتیم. با پشتیبانی بنیاد فرش رشتی‌زاده و به همت زهرا شوندی، ترویج‌گر فعال «با من بخوان»، دو کتابخانه‌‌ی کودک‌محور دیگر، یکی در مدرسه‌ی مهدوی شهر قم و دیگری در کانسکی در...

تیرماه ۱۴۰۱ گشایش دو کتابخانه‌ی دیگر از مجموعه‌ کتابخانه‌های «ویستا» را جشن گرفتیم. با پشتیبانی بنیاد فرش رشتی‌زاده و به همت زهرا شوندی، ترویج‌گر فعال «با من بخوان»، دو کتابخانه‌‌ی کودک‌محور دیگر، یکی در مدرسه‌ی مهدوی شهر قم و دیگری در کانسکی در حیاط مدرسه‌ای در شهر سلفچگان، راه‌اندازی شده‌اند تا دسترسی کودکان و نوجوانان منطقه را به کتاب با کیفیت هموارتر سازند.

بنیاد فرش رشتی‌زاده از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را در زمینه‌ی ترویج کتاب‌خوانی با تاسیس کتابخانه‌های «با من بخوان» در استان قم آغاز کرد. در این سال، اولین کتابخانه‌ی «با من بخوان» با نام «ویستا» در یکی از مناطق محروم استان قم و دومین کتابخانه با نام «بهار» در شهر قم تاسیس شدند.

در سال ۱۳۹۸ مدیر شرکت فرش ارمی، درخواستی مبنی بر راه‌اندازی کتابخانه‌ای در استان قم به یاد دخترشان «آرزو ارمی» به بنیاد رشتی‌زاده ارائه دادند. به این ترتیب سومین کتابخانه‌ی «با من بخوان» در سال ۱۳۹۸ با نام «آرزو» با همکاری فرش ارمی و با پشتیبانی بنیاد فرش رشتی‌زاده راه‌اندازی شد.

با استقبال زیاد دانش‌آموزان، مدیران و مربیان این مدرسه‌ها از کتابخانه‌ها و اجرای برنامه «با من بخوان» و بازخوردهای مثبت آن، بنیاد رشتی‌زاده تصمیم گرفت مجموعه کتابخانه‌های «ویستا» را با همکاری گروه کتابخانه‌های «با من بخوان» در مدرسه‌های استان قم گسترش دهد.

در سال ۱۴۰۱ و پس از پشت سر گذاشتن همه‌گیری ویروس کرونا، کتابخانه‌های ویستا (۲) و ویستا (۳) در استان قم آغاز به کار کردند:

کتابخانه‌ی ویستا (۲) کتابخانه‌ای برای همه‌ی اعضای خانواده

کتابخانه‌ی ویستا (۲) در اتاقی ۳۰ متری در مدرسه‌ی «مهدوی» و با استانداردهای کتابخانه‌های «با من بخوان» فضاسازی و راه‌اندازی شده است. در این کتابخانه حدود ۶۰۰ جلد کتاب با موضوعات گوناگون داستانی، تاریخی، علمی، سرگذشت‌نامه، شعر و سرگرمی و... به همراه دستنامه‌های راهنمای فعالیت در پیوند با کتاب و پوسترهای آموزشی ویژه گروه‌های سنی ۳ تا ۱۸ سال قرار داده شده است.

کتابخانه ویستا

آغاز کار کتابخانه ویستا

این کتابخانه فعالیت خود را از ابتدای تیرماه ۱۴۰۱ آغاز کرده است. در دو هفته‌ای که از شروع به کار کتابخانه می‌گذرد، دانش‌آموزان مدرسه‌ی مهدوی علاقه‌ی بسیاری به کتابخانه و ترویج کتابخوانی در میان دوستان و اعضای خانواده نشان داده‌اند و گروه‌های سنی دیگر و پدران و مادران نیز همراه فرزندان‌شان به کتابخانه می‌آیند.

بلندخوانی در کتابخانه ویستا

فعالیت پرشور کودکان در کتابخانه ویستا

فعالیت کودکان در کتابخانه ویستا

کتابخانه ویستا (۳) آغاز راه دانایی

سومین کتابخانه‌ی ویستا در یکی از مدارس شهر سلفچگان درهای خود را به روی کودکان و نوجوانان گشوده است. سلفچگان یکی از شهرهای استان قم است که در ﻓﺎﺻﻠﻪ ۳۵ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی غرب شهر قم قرار دارد. مدرسه‌ی دخترانه‌ی «کریمه اهل بیت» و «۱۹ دی» سلفچگان تنها مدرسه‌ی متوسطه اول و دوم دخترانه در این شهر و یکی از محروم‌ترین مدرسه‌های استان قم است. این مدرسه دارای پنج کلاس برای دانش‌آموزان است و ششمین کلاس در نمازخانه برگزار می‌شود. در حیاط این مدرسه کانکسی وجود داشت که برای برگزاری ششمین کلاس در این مدرسه در نظر گرفته شده بود اما به علت نداشتن سیستم گرمایشی و سرمایشی برگزاری کلاس درس در روزهای گرم و سرد در کانکس امکان‌پذیر نبود و در نتیجه از کانکس به عنوان انبار استفاده می‌شد.

این کانکس از سوی بنیاد رشتی‌زاده تعمیر، رنگ‌آمیزی و بنا بر استانداردهای کتابخانه‌های «با من بخوان» تجهیز شد تا به کتابخانه‌ای زیبا و دلنشین تبدیل شود. حدود ۸۰۰ جلد کتاب با موضوعات گوناگون به همراه دستنامه‌ها و برگه‌های فعالیت در پیوند با کتاب‌ها و پوسترهای آموزشی ویژه گروه‌های سنی ۳ تا ۱۸ سال برای این کتابخانه فرستاده شده است. با توجه به عدم ادامه‌ی فعالیت کتابخانه بهار در شهر قم بخشی از کتاب‌های کتابخانه بهار به کتابخانه‌ی ویستا (۳) انتقال یافته است.

کتابخانه ای در شهر سلفچگان

تاسیس کتابخانه ای در قم

اکنون که نزدیک به ۳ هفته از گشایش این کتابخانه می‌گذرد، افزون بر دانش‌آموزان این مدرسه، خواهران و برادران و همچنین دوستان و آشنایان آن‌ها از روستاهای اطراف نیز به این کتابخانه می‌آیند. یک مدرسه‌ی ابتدایی دخترانه نیز در نزدیکی این مدرسه قرار دارد که دانش‌آموزان‌اش می‌توانند به این کتابخانه مراجعه کنند. دانش‌آموزان عضو کتابخانه‌ی ویستا (۳) سلفچگان خوش‌حال هستند که این تابستان به جای گذراندن تعطیلات در خانه می‌توانند از امکانات این کتابخانه استفاده کنند. استقبال خوب کودکان از این کتابخانه در همین مدت کوتاه، تعبیر زیبایی است از پیامی که محمدهادی محمدی پس از راه‌اندازی برای قدردانی از پشتیبانان این کتابخانه نوشته بود:

«خانم تاجررشتی عزیز، دوست بزرگوار و مهربان، چه قدر خوب است که شما به همراه خانواده و برادر، دارید یکی یکی هسته‌های دانایی و آگاهی را در قم و پیرامون می‌کارید. سلفچگان همیشه برای من یا شاید برای همگان جایگاه انتخاب بوده است. راه‌ات را انتخاب کن. کدام سو می‌خواهی بروی؟ سوار بر ماشین یا قطار، سلفچگان در خاطره‌ی من خیلی چیزها دارد. سفرهای بی‌پایان، برف‌ها و زمستان‌های سخت، تصادف‌های غم‌انگیز تکرارشدنی و دست‌فروشان پراکنده در جاده. تنها یک چیز کم داشت و آن راه دانایی بود. شما این راه را به این مجموعه تودرتو، سردرگم و پیچیده افزودید. آن هم بسیار زیبا و ابتکاری. سلام برشما و سلام بر زایش راه دانایی، و کتابخانه‌ی آگاهی و شادی در سلفچگان.»

کتابخوانی در کتابخانه ویستا

حضور کودکان در کتابخانه ی تازه تاسیس با من بخوان



سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک