امام جمعه اهواز: در جامعه ایمانی هیچ کس نباید بگوید به من ربطی ندارد/ اگر در صف نانوایی ایستادهاید و نان بی کیفیت داد، این میشود منکر
امام جمعه اهواز با اشاره به تکلیف هیاتها، روحانیون و خطبا گفت: اولین تکلیف این است که عاشورا موجب افزایش عشق و محبت نسبت به اهل بیت شود و تلاش کنیم رابطه عاطفی نسبت به پیامبر و اهل بیت در جامعه روز افزون شود.
امام جمعه اهواز با اشاره به تکلیف هیاتها، روحانیون و خطبا گفت: اولین تکلیف این است که عاشورا موجب افزایش عشق و محبت نسبت به اهل بیت شود و تلاش کنیم رابطه عاطفی نسبت به پیامبر و اهل بیت در جامعه روز افزون شود.
به گزارش ایسنا؛ سید محمد نبی موسوی فرد در خطبههای نماز جمعه امروز (۷مرداد) اظهار کرد: بدون شک یکی از مهمترین و امتیازات منحصر به فرد جامعه شیعه ما نسبت به سایر مسلمانان این است که ما برخوردار از عاشورا هستیم.
وی افزود: از همان روزی که ذکر مصیبت سیدالشهدا (ع) مطرح شد، چشمه جوشانی از فیض و معرفت در جامعه شیعی ساری شد. این نعمت عظیم و بی بدیل دلها و منبع جوشش ایمان، در رابطه با وصل خدا کاری کرد که در طول تاریخ ستمگران حاکم بر انسانیت از عاشورا و حتی از قبر سید الشهدا ترسیدند.
به گزارش ایسنا، موسوی فرد تصریح کرد: هیات ها، خطبا، روحانیون و کسانی که می توانند فرهنگ عاشورا را ترویج کنند، سه تکلیف و رسالت دارند. اولین تکلیف این است که عاشورا موجب افزایش عشق و محبت نسبت به اهل بیت شود و تلاش کنیم رابطه عاطفی نسبت به پیامبر و اهل بیت در جامعه روز افزون شود.
وی ادامه داد: تکلیف دوم این است که نسبت به اصل واقعه عاشورا باید معرفت عمیق تر شود و به گونه ای باشد که رابطه عاطفی بسیار عمیق باشد. سومین تکلیف افزایش ایمان و معرف نسبت به اصل دین است و هر روز شاهد این باشیم که جامعه دینی نسبت به مسایل شرعی معرفت بیشتری پیدا کند.
امام جمعه اهواز ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری سید الشهدا(ع) گفت: یکی از شاخههای جهاد در راه خدا، امر به معروف و نهی از منکر است. نسبت بین جهاد در راه خدا و امر به معروف، آب دهان در برابر اقیانوس است و این شدت اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر را نشان میدهد که از اصلیترین اهداف امام حسین (ع) بود.
وی بیان کرد: چهار تکلیف بر عهده امت اسلامی است؛ اول اقامه نماز و معرف دینی است که باید سایه افکن باشد و دوم اینکه اقتصاد اسلامی باید عمق پیدا کند و سوم تکلیف امر به معروف است.
موسوی فرد عنوان کرد: معروف همان چیزی است که در آیات قرآن و روایات اهل بیت است و منکر چیزی است که نزد عقل و قرآن ناشناس است و با فطرت انسان همگون نیست.
وی افزود: براساس روایتی از پیامبر (ص)، در جامعه ایمانی هیچ کس نباید بگوید به من ربطی ندارد و خود را نسبت به جامعه بی تفاوت ببیند و از خود سلب مسئولیت کند و همچنین در نقطه مقابل به آنهایی که مسئول هستند نباید بگوییم به تو ربطی ندارد.
نماینده ولی فقیه در خوزستان یادآور شد: وقتی از منکر گفته میشود فورا چند مساله به ذهن میآید مثلا یکی مساله حجاب است. گرچه از ضروریات دین است اما اگر دیدید یک کارخانهای در کشور تعطیل شد منکر است. اگر کارخانهای میتواند اشتغال ایجاد کند، میشود معروف. اگر در صف نانوایی ایستادهاید و نان بی کیفیت داد، این میشود منکر. اینجا باید بخروشید و نسبت به فردی که نان بی کیفیت میدهد، بخروشید.
وی ادامه داد: شیوه نهی از منکر را باید یاد بگیریم و با شیوه اسلامی جامعه را در خط خود قرار دهیم و نسبت به هرچه منکر است باید واکنش داشته باشیم.
موسوی فرد گفت: به دلیل مساله حجاب برتر و حجاب، اینگونه زن مسلمان ایرانی مغبوض آنها است، بخاطر این است که آنها میبینند زن مسلمان با شرف ایرانی تمام تفکر آنها را باطل کرده است.
وی گفت: زن مسلمان ایرانی با حجاب اسلامی و چادر خود در میدانهای مختلف مدیریتی، علمی، ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی توانسته تاثیر گذار باشد و به موفقیتهای عمیق برسد. زن با شرف ایرانی با استعداد یکی از بزرگترین و مهمترین ضربه ها را به افراد منحرف و دروغ های آنها توانسته ضربه بزند. از دو فریضهای که عرض کردم یکی از آنها حجاب است. هرچه که منکر است در جامعه باید مورد عتاب و خطاب قرار گیرد و باید با شیوه بزرگان دینی ورود کنیم و مراتب امر به معروف را لحاظ کنیم.