به گزارش خبرنگار مهر، مهران فاطمی استاندار یزد صبح یکشنبه در دیدار با امام جمعه یزد به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: دولت سیزدهم از همان ابتدا بنای خودش را بر رضایت خداوند و رضایت مردم قرار داد و از همه فرصتهایی که در اختیار داشت سعی کرد برای حل مشکلات مردم بدون پرداختن به حواشی اقدام کند.
وی افزود: در استان از ابتدای استقرار تیم جدید اقداماتی انجام شد شاید بتوان گفت مهمترین اقدامی که در این یکسال برای آن وقت گذاشته شد و در اولویت اول بود، تدوین برنامه تحولی استان بود چون کار بدون برنامه به نتیجه نمیرسد.
استاندار یزد ادامه داد: این برنامه کاملاً مبتنی بر اسناد بالادستی تدوین شد و همچنین با مشارکت همه ذینفعان بحث تدوین شد و فقط بخش دولتی این کار را نکرد بلکه در هر بخش فعال آن بخش اعم از بخش خصوصی و مردم ورود پیدا کردند.
فاطمی اظهار داشت: با توجه به اینکه برای شهرستانهای استان نیز برنامه بلندمدت تدوین نشده بود، به تمام شهرستانها نیز با پیگیری که انجام و صاحب برنامه تحولی شدند و در تدوین این برنامه تحولی از ظرفیت نمایندگان، نخبگان و دستگاهها و نقطه نظراتی که در شهرستانها وجود داشت استفاده شد؛ لذا ما همه اقداماتمان را بر اساس برنامه انجام میدهیم و پرکاری دولت به معنای برنامه نداشتن نیست.
وی عنوان کرد: با ورود دولت سیزدهم درصد پوشش واکسیناسیون کرونا ۱۸ درصد بود اما در حال حاضر ۹۵ درصد مردم استان یزد دز اول واکسن را تزریق کردهاند و ۸۶ درصد نیز دز دوم و ۴۱ درصد نیز دز سوم و ۳ درصد هم دز چهارم را دریافت کردهاند.
استاندار یزد یادآور شد: از همان ابتدای کار در استان، تعرضات به خط انتقال آب آغاز شد و چهار نوبت به خط تعرض شد و این قابل قبول نبود که در دولت سیزدهم بخواهد همان مسیر قبل ادامه پیدا کند.
فاطمی اضافه کرد: دولت و وزارت کشور بصورت جدی به مسئله ورود کرد و پیگیریهایی که مجمع نمایندگان و مسئولان استان داشتند بهگونهای برنامهریزی شد که از آن زمان تا الان، علیرغم تنشهای شدید آبی اما دیگر به خط انتقال آب یزد تعرضی نشد.
وی تأکید کرد: علت آن هم این بود که مسئله آب به دغدغه جدی و اصلی دولت تبدیل شد و در سطح معاون اول رئیسجمهور یک کمیته آب تشکیل شد که در آن پنج وزیر و دستگاههای مختلف مرطوبه و معاون اول رئیسجمهور حضور داشتند و تصمیمگیری میشد و در حال حاضر نیز ماهیانه این جلسات برگزار و تصمیمات لازم گرفته میشود.
استاندار یزد تصریح کرد: یکی از مواردی که اخیراً تصمیم گرفته شد مسئله خط اضطراری آب است که در فاز اول ۳۰ میلیون مترمعکب آب به منابع آبی با رقم ۷۰۰ میلیارد تومان در یک زمان کوتاه سه ماهه ما میتواند اضافه کند و قریب به ۱۴۰ هزار مترمکعب مخزن جز همین پروژههای کوتاهمدت است که ساخته شود و تابآوری آبی ما را به بیش از ۱۰ روز افزایش دهد.
فاطمی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم پروژههای آبی استان را به سرانجام برسانیم، مسئله واگذاری معدن برای تأمین مالی انتقال آب در نهایت پس از پیگیریهای متعدد، مصوب و مقرر شد وزارت صمت، مدل اجرایی برای این موضوع ارائه دهد.
وی گفت: مطلب دیگری که امروز قرار است در جلسه هیئت دولت مطرح شود پیشنهاد استان یزد بود که مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان از شرکت چادرملو و از شرکت سنگ آهن مرکزی برای حل پروژههای آبی استان یزد اخذ شود و اینها به عنوان هزنیههای قابل قبول مالیاتی آن محسوب شود.
استاندار یزد افزود: بالغ بر ۷ هزار ملیارد تومان پروژههای سفر آقای رئیسجمهور به استان یزد بود پروژههای که برخی ۱۰ سال یا ۱۵ سال بخاطر نبود منابع معطل باقی مانده بودند.
فاطمی اظهار داشت: تاکنون بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول وارد استان شده و عمده تعهدات دولت که مربوط به سال ۱۴۰۱ بود، سال گذشته به استان پرداخت کردند یعنی سه برابر اعتبارات عمرانی استان ظرف مدت کمتر از هشت ماه تخصیص یافته که این اصلاً سابقه ندارد بر این اساس کارگاهها تجهیز و پروژهها در حال تکمیل است.
وی با بیان اینکه مسئله فرهنگ برای ما اولویت است عنوان کرد: تلاش کردیم اعتبارات خوبی به دستگاههای فرهنگی اختصاص دهیم و تمامی اعتبارات پژوهشی سال ۱۴۰۱ را روی آسیبها و معضلات فرهنگی استان متمرکز کردیم تا روی آن کار مطالعاتی و پژوهشی عمیق انجام شود.
استاندار یزد اضافه کرد: برای اینکه فعالیتهای قرآنی در استان رونق پیدا کند یکی از اقدامات این است که طرح تربیت ۴ هزار حافظ قرآن به نیست ۴ هزار شهید استان یزد را برنامهریزی کردیم.
فاطمی ادامه داد: شوراهای فرهنگی که بعضاً با تأخیر برگزار میشد تلاش کردیم همواره منظم برگزار شود ضمن اینکه شورای آموزش و پروش هم به جای هر ماه هر دو هفته یکبار برگزار میشود.
وی بیان کرد: در طول این مدت ارتباط با نخبگان و برگزیدگان جامعه را در رأس کار قرا دادیم و بالغ بر ۱۲۰ نشست نخبگانی در استان برگزار شد. در ماه مبارک رمضان با اقشار مختلف جامعه جلسه گذاشتیم و فقط در همین ماه رمضان بالغ بر ۶ هزار نفر در جلسات ما حاضر شدند و بیش از ۲۵۰ نفر از نمایندگان اقشار مختلف مردم در این جلسات مطالب موردنظرشان را ارائه دادند.
استاندار یزد تأکید کرد: دبیرخانه طرح سامان خانواده را تشکیل دادیم و قرارگاه جمعیت نیز در استان فعال شده و در حال پیش برد برنامههای خود است.
فاطمی تصریح کرد: یکی از دغدغههای ما حضور در شهرستانها بوده و تاکنون هیچ جمعهای نبوده که در یک بخش یا شهر یا شهرستان حاضر نشده باشیم و در کنار آن، به محلات شهر یزد نیز سر زده ایم و تلاش کردیم از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار بگیریم.
وی یادآور شد: موضوع مردمیسازی یارانهها وقت بسیار زیادی از ما گرفت و در بین تمامی استانهای کشور ما بیتنشترین استان بوده است.
فاطمی اظهار داشت: در ایام نوروز امسال بالغ بر یک میلیون گردشگر وارد استان یزد شد و دستگاهها تلاش بسیار کردند که سال متفاوتی باشد.
وی افزود: در جریان دو سیلی که در استان اتفاق افتاد، دستگاهها کنار مردم بودند، در سیل اول اسکان مردم و تأمین هزینههای مردم و پرداخت خسارات مردم انجام شد و در جریان سیل اخیر نیز علیرغم اینکه گستردگیاش خیلی زیاد بود، اسکان موقت را انجام دادیم و اکنون وارد مرحله ساخت و سازها و جبران خسارات میشویم.
استاندار یزد عنوان کرد: امروز تولید ناخالص استان یزد به بالای دو درصد رسیده این در حالی است که طی ۱۰ سال گذشته این عدد همواره زیر دو درصد بوده است. همچنین نرخ رشد اقتصادی استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ یعنی سال قبل از آن، ۵.۱۳ درصد رشد داشته و هفتمین استان کشور هستیم.
فاطمی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی استان یزد سال ۹۹، حدود ۴۵.۲ بوده و در سال ۱۴۰۰ به ۴۷.۸ رسیده و اولین استان کشور شدیم. همچنین نسبت اشتغال سال ۹۹ حدود ۴۰.۲ بوده و ششمین استان کشور بودیم و سال ۱۴۰۰ به ۴۲.۱ رسیده و بالاترین نسبت اشتغال کشور را داریم.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری نسبت به بهار گذشته چهار پله کاهش پیدا کرده، تأکید کرد: بیشترین کاهش نرخ بیکاری مردان را در بهار ۱۴۰۱ داشتهایم و نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ سال بهار سال گذشته، ۳۲.۳ بوده در بهار ۱۴۰۱، به ۲۲.۸ است. همچنین نرخ بیکاری افراد ۱۸ تا ۳۵ سال بهار گذشته، ۲۲.۱۷ بوده بهار ۱۴۰۱، به ۱۵.۷ رسیده است و نرخ بیکاری زنان بهار گذشته، ۳۶.۱ بوده در بهار ۱۴۰۱، به ۲۶.۵ رسیده است.