محمدعلی اعتباری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قنات امروزه در جهان به عنوان یکی از ابتکارات بسیار خاص مردم یزد شناخته میشود که از ویژگیهای منحصربهفردی برخوردار بوده است.
وی با بیان اینکه در گذشته پیشینیان ما آب را از کیلومترها دورتر به وسیله قنوات به یزد و دیگر نقاط منتقل میکردند، ادامه داد: این قناتها در حالی توسط گذشتگان ایجاد شده که آنها کمترین امکانات برای حفاری و عملیات عمرانی را در اختیار داشتند، اما درایت، آیندهنگری و سختکوشی آنها منجر به آن شد که قنوات تا به امروز کارایی خود را حفظ کند.
عضو شورای شهر یزد با بیان اینکه در طول سالیان قبل به بحث مرمت قنوات بیتوجهی شده است، تاکید کرد: نبود لایروبی و اصلاح قنوات از یک سو و ساختوسازها و تعرض به حریم و مسیر قنوات از سوی دیگر سبب شده که امروز بسیاری از قناتها با مشکل جدی روبهرو شود و خشکی دامنگیر آنها باشد.
اعتباری با تاکید بر اینکه این موضوع منجر به ایجاد خسارت فراوان به قناتها میشود، افزود: این موضوع منجر به این شد که قنوات شهر یزد پس از آنکه آب سیل به آنها ورود کرد، با فرونشستهایی همراه باشد.
وی در مورد لزوم تخصیص اعتبار برای احیای قنوات شهر یزد بیان کرد: موضوع فرونشستها باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد و در این حوزه یکی از مهمترین مسائل، احیای قنوات بوده که از زیر شهر یزد در نقاط مختلف عبور کرده و طول آن یک هزار کیلومتر تخمین زده میشود.