ضروری ترین اقدامات قبل بارداری
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که ضروری ترین اقدامات قبل بارداری، شامل چه کارهایی می شود؟
سوال : ضروری ترین اقدامات قبل بارداری، شامل چه کارهایی می شود؟
پاسخ : خانمها از یک سیستم بدنی پیچیده برخوردار هستند. از آنجایی که قرار است ۹ ماه تمام جنین در شکم مادر رشد کند، اقدامات بارداری برای خانمها بسیار حائز اهمیت است. قبل از اقدام برای بارداری، ابتدا لازم است چند جلسهای با پزشک زنان مشورت داشته باشید. در این مشاوره باید پیرامون مسائلی از قبیل قد، وزن، فشار خون، چربی خون و بیماریهای زمینهای صحبت شود.
ارائه اطلاعات دقیق در رابطه با داشتن یا نداشتن نسبت فامیلی با همسر، داروهای مصرفی خاص و مواردی از قبیل میتواند کمک بزرگی به فرآیند بارداری کند.
برای آگاهی بیشتر از ضروری ترین اقدامات قبل بارداری به سراغ دکتر لاله صادقی متخصص زنان رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر لاله صادقی یا دریافت نوبت از دکتر لاله صادقی کلیک کنید.
بچهدار شدن اقدامی بزرگ و مهم است. اگر تصمیم شما برای داشتن فرزند قطعی است، برای گذراندن یک بارداری همراه با آرامش و در نهایت داشتن فرزندی سالم، لازم است اقدامات مهمی را پیش از باردار شدن انجام دهید. در این مطلب با اقدامات ضروری قبل از بارداری آشنا خواهید شد.
انجام معاینات پیش از بارداری
قبل از اقدام به بارداری بهتر است جهت انجام معاینات پیش از بارداری به پزشک مراجعه کنید. در جلسات معاینات پیش از بارداری، پزشک سوابق پزشکی شخصی و خانوادگی، وضعیت فعلی سلامت شما، داروها و مکملهای مصرفی را بررسی خواهد کرد.
مصرف برخی داروها و مکملها در دوران بارداری خطرناک است و باید حتی پیش از تلاش برای باردار شدن متوقف یا جایگزین شود، زیرا برخی از این مواد در بافت چربی بدن ذخیره و مدتی باقی میماند. او همچنین دربارۀ رژیم غذایی، ورزش یا عادتهای ناسالمی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر با شما صحبت خواهد کرد. سپس برای بررسی وضعیت سلامت شما آزمایشهایی را درخواست خواهد داد، قرصهای ویتامین یا مولتیویتامین برایتان تجویز خواهد کرد و از به روز بودن واکسیناسیون شما برای تعیین میزان ایمنی بدنتان در برابر بیماریهایی مثل آبلهمرغان و سرخجه نیز اطمینان پیدا میکند.
درصورتیکه به بیماریهای مزمن نظیر آسم، دیابت یا فشار خون دچار باشید که پیش از بارداری قابل کنترل است، پزشک شما را به یک متخصص ارجاع خواهد داد. همچنین ممکن است معاینۀ لگن و زنان و تست پاپاسمیر نیز انجام شود. بهتر است پیش از بارداری برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان به یک دندانپزشک مراجعه کنید. تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند شما را مستعد بیماریهای لثه کند.
قبل از بارداری چی بخوریم؟
برای داشتن یک بارداری سالم و سلامت، مهم است که تغذیه فرد قبل از بارداری به چه صورت باشد. بدن فرد باید از نظر سطح ویتامین ها و مواد معدنی متعادل باشد. برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز می توان از قرص های ویتامین و مواد معدنی استفاده نمود. همچنین با داشتن یک رژیم غذایی خوب و کامل می توان ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن را تأمین نمود. در این دوران بهتر است بیشتر از سبزیجات و میوه های ارگانیک و طبیعی استفاده کرد؛ تا علاوه بر تأمین مواد مورد نیاز بدن، از قرار گرفتن در معرض سموم نیز پیشگیری کرد. تغذیه مناسب قبل از بارداری، مشابه تغذیه سالم در شرایط عادی می باشد، پس بهترین پیشنهاد ها شامل موارد زیر است:
- غذاهای سبوس دار (مثل نان، برنج قهوه ای و …) بجای غذاهای فرآوری شده سفید (برنج و نان سفید)
- مصرف بیشتر سبزیجات و میوه ها
- جلوگیری از خوردن چربی های بد مثل غذاهای سرخ شده، کیک و کلوچه.
- خوردن چربی های اشباع نشده مانند آووکادو، مغز ها (مثل بادام و گردو) و ماهی.
- دوری از غذا ها و نوشیدنی های قندی مثل شیرینی و نوشیدنی ها گازدار.
اگر شما پریود نمی شوید یا پریود شما منظم نیست، ممکن است تخمک گذاری شما مشکل داشته باشد و این موجب ناباروری می شود. تحقیقات نشان داده که مصرف مواد لبنیات پر چرب مثل شیر و ماست قبل از بارداری می تواند به این موضوع کمک کند.
تقویت رحم و بارداری
داشتن رحم سالم برای بارداری بسیار حائز اهمیت می باشد. رحم انسان محل اتصال جفت، رشد آن و ایجاد جنین و در نهایت رشد نوزاد می باشد. پس می توان گفت از مهم ترین مراقبت های قبل بارداری مراقبت از رحم می باشد. نکات مهمی که برای داشتن رحم سالم باید رعایت شوند:
- مشورت با متخصص و فوق تخصص زنان و زایمان و نازایی. شما از هر جایی می توانید از مشاوره تلفنی استفاده کنید.
- کاهش مصرف کافئین: کافئین با افزایش تولید استروژن می تواند منجر به فیبروئید رحمی شود. (یا فیبروم رحمی که به توده های خوش خیم ایجاد شده در رحم گفته می شود)
- داشتن تحرک و فعالیت فیزیکی بیشتر: اگر شغل شما بیشتر با نشستن است، می تواند منجر به لطمه زدن به جریان خون رحم شما بشود.
- آگاهانه و هدفمند ورزش کردن: پیاده روی و یوگای باروری، دو تا از بهترین روش ها برای تقویت گردش خون و قدرت و انعطاف پذیریِ بهتر عضلات رحم هستند.
- کاهش استرس: استرس وقتی مزمن باشد، آسیب هایی به همراه دارد که یکی از آن ها آسیب به رحم می باشد.
- ترک سیگار و دخانیات: مصرف این موارد موجب تغییر میزان پذیرش رحم می شود، یعنی احتمال اینکه رحم جفت را بپذیرد و جفت به دیواره متصل شود کاهش می یابد.