جایگاه مباشران اقتصادی نیازمند بازنگری/قراردادهای دولتی محکم باشد

منبع خبر / یزد / 10-06-1401

جایگاه مباشران اقتصادی نیازمند بازنگری/قراردادهای دولتی محکم باشد

یزد- رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت مسئله اقتصاد در شرایط امروز جامعه گفت: جایگاه همه دست اندرکاران اقتصادی به ویِژه مباشران اقتصادی نیازمند بازنگری است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای، پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار با صنعتگران و فعالان اقتصادی استان یزد با اشاره به اهمیت مسائل اقتصادی اظهار داشت: امروز به جهاتی مسئله اقتصاد مسئله اول کشور شده بنابراین باید نسبت به همه کسانی که در مسئله اول کشور دست اندرکار هستند، اعم از زمینه ساز تا مبتکر، قانونگذار و مجری و مهمتر از همه کسی که مباشر اصلی است، جایگاه ویژه ای داشته باشد و باید جایگاه او را بازتعریف کنیم.

وی با اشاره به بهبود وضعیت اقتصاد عنوان کرد: ایجاد اشتغال و بهبود شرایط در این زمینه، ارتقاء امنیت را به دنبال دارد و اگر در این بخش هزینه نکنیم، ناچار خواهیم شد در سایر زمینه ها از جمله امنیت، رفع آسیب های اجتماعی و ... هزینه کنیم. اگر امروز اشتغال و تولید را رونق دادیم، گرفتاری های اجتماعی، درگیری ها، مسائل و مشکلات خانوادگی، طلاق و آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.

محسنی اژه ای تاکید کرد: به طور قطع یک کشور ثروتمند برای کل کشور بهتر است و اگر کشور فقیر شد، کل کشور ضرر می کنند و اگر یک کشور و اقتصاد آن ضعیف و درآمد و تولید کم شد و فقر افزایش یافت، همه افراد جامعه متضرر می شوند.

وی تصریح کرد: امروز کسی منکر نیست که نظام جمهوری اسلامی، یک نظام مردمی و متکی به مردم است و در همه صحنه های مهم با کمک مردم از مشکلات عبور کرده و اگر می گوییم یک مشکل اصلی ما جنگ اقتصادی، یک مشکل تحریم و ... است، پس در این زمینه هم باید از مردم کمک بگیریم و نخبگان، آحاد مردم و فعالان مردمی را به صحنه بیاوریم اما این کمک نباید یک طرفه باشد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کمک به مردم این است که از توانایی آنها استفاده کنیم و کار را به آنها بسپریم، اظهار داشت: با توجه به شناختی که از دولت و مجلس دارم می گویم که همه آنها اعتقاد دارند که باید کار را به مردم واگذار کنیم و دولت باید فقط نقش حمایتگری، هدایتگری و نظارت داشته باشد زیرا وقتی کار به دست مردم سپرده می شود، هزینه آن کمتر و بهره وری آن بالاتر است و هر کجا کار با حمایت و نظارت به دست مردم سپرده شد، به موفقیت رسیدیم.

محسنی اژه ای عنوان کرد: البته قبول داریم که برخی مسائل و امور کاملا جنبه حاکمیتی دارد اما اینها بسیار محدود است و آنچه مربوط به کار روزمره مردم است، بسیاری از آنها باید به مردم واگذار شود.

وی تصریح کرد: اعتقاد دارم هر مقدار از موضوعاتی که در جامعه می شود به صورت شورایی و ریش سفیدی و مذاکره حل کنیم، به طور قطع آثار مثبت آن بیشتر است و هزینه و زمان کمتری می برد و اکثرا خیر و برکتی که در صلح و سازش است، در حکم دستگاه قضایی نیست.

محسنی اژه ای بیان کرد: خیر و برکتی که در گذشت وجود دارد، آثار اجتماعی و روانی بسیار خوبی به دنبال دارد بنابراین در هر صنف و گروه از بازار و کشاورزی و صنعت و کارگر و دانشجو و همه اقشار، از نفوذ خود برای ریش سفیدی و پادرمیانی استفاده کنید.

وی تاکید کرد: این موضوع مهم باید در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی نیز مدنظر قرار گیرد و دستگاه قضایی و اجرایی استان یزد در این زمینه هدایتگری کنند.

رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: البته انضباط نیز بسیار حائز اهمیت است و اینکه حضرت علی(ع) نیز می گوید «الله الله فی نظم امرکم»، خود مؤید این موضوع است و ما که در یک جامعه در کنار هم زندگی می کنیم اگر قانون و انضباط نداشته باشیم، حق و حقوق دیگران ضایع می شود.

محسنی اژه ای بیان کرد: در حل مسائل، مثل معروف عامیانه «یک سوزن به خود و یک جوال دوز به دیگری بزنید» را مدنظر قرار دهید، حرف طرف مقابل را بشنوید و در کنار هم حل کنید و به مجلس و دولت و دستگاه قضایی راهکار ارائه دهید.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم از برخی موارد استفاده حداکثری داشته باشیم، باید گاهی از بخشی از حقوق خود بگذریم تا همه در کنار ما منتفع شوند.

محسنی اژه ای در مورد قراردادها نیز گفت: اعتماد اتفاق بسیار خوبی است اما باید به قانون احترام گذاشت و قراردادهای دولتی باید محکمترین قراردادها باشد و در همه امور تمامی طرف‌ها باید طبق قانون و قرارداد عمل کنند.

رئیس قوه قضائیه خطاب به صنعتگران ادامه داد: هر آنچه مربوط به دستگاه قضایی است و هر کجا که صنعتگران معتقدند که قانون اجرا نمی شود، به قوه قضاییه و سازمان بازرسی اعلام کنید تا پیگیری لازم انجام شود.

وی با اشاره به انتقاد برخی فعالان اقتصادی در مورد نبود قوانین مرتبط با فناوری های جدید اظهار داشت: ممکن است کارشناسان متخصص امر مشاغل دارای هویت جدید نداشته باشیم که پیگیری می کنیم زیرا در بسیاری از موارد قانون به ما اجازه داده به جای کارشناس از خبره فن استفاده کنیم.

محسنی اژه ای با اشاره به برخی گلایه مندی هایی که از قوه قضاییه وجود دارد، افزود: هر کجا در رسیدگی سریع، رعایت انصاف و نگاه جامع نقدی به دستگاه قضایی است، سایر گروه ها نیز ورود کنند مثلا اصناف، قاچاقچی اصلی اجناس، فرد متقلب یا محتکر را معرفی کنند. همه به میدان بیایند و دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم مشکلات موجود را حل کنیم زیرا نمی توان فقط از قوه قضاییه انتظار داشت.

وی در مورد دادگاه های تخصصی نیز بیان کرد: در برخی موارد دادگاه های تخصصی در یزد و سایر استانها داریم اما متاسفانه نتوانسته ایم همه دادگاه ها را تخصصی کنیم اما اگر همه کمک کنند، می توانیم این اتفاق را رقم بزنیم و به مشکلات مردم بهتر رسیدگی و خدمت رسانی کنیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

پیروزی چهار بر صفر تیم فوتبال شهید قندی مقابل عقاب تهران در یزد