به گزارش خبرگزاری مهر، آزیتا اسدی روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: گردشگری کشاورزی استان قزوین در حوزه زراعت، باغبانی، گیاهان دارویی و انتقال علوم سنتی ظرفیتهای متعددی دارد که برای آنها برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه در بیشتر کشورهای توسعه یافته حضور گردشگر در هنگام کاشت یا برداشت محصول به امری متداول و اقتصادی تبدیل شده است، گفت: در حوزه زراعت از زمان کاشت تا برداشت محصول که به همت کشاورزان انجام میشود، میتوان شرایطی را فراهم کرد تا گردشگر از نزدیک با فرآیند تولید در محیط روستا آشنایی پیدا کند.
اسدی بیان داشت: شهرستان تاکستان که در تولید محصول انگور پیشگام است، یکی از نقاط پر ظرفیت استان قزوین در حوزه گردشگری محسوب میشود که میتواند جاذبههای متعددی برای گردشگران ایجاد کند.
این مسؤول تصریح کرد: محصول انگور از زمان غوره تا انگور و سپس کشمش یک فرآیند طولانی را طی میکند که به مدت زمان این زنجیره گردشگر میتواند با مراجعه به باغات این فرآیندها را مشاهده کند.
اسدی سپس به ظرفیت گیاهان دارویی در استان قزوین اشاره کرد و گفت: بررسیهای علمی و تحقیقی نشان داده که گل گاوزبان تولیدی در منطقه الموت نسبت نقاط دیگر کشور از ماده موثره بیشتری برخوردار است که این ظرفیت از نظر علمی و آموزشی بسیار قابل توجه است.
مدیر پروژه پیشران گردشگری کشاورزی و جنگلکاری در حوزه شور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: وجود برخی از محصولات باغی مثل بادام، پسته، گوجه سبز و زالزالک که ظرفیت تولید آنها در استان بالا است باید بیش از پیش در برنامههای گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.
اسدی خاطرنشان کرد: خیلی از مسافران استانهای دیگر تنها به دلیل حضور و دیدن جاذبههای گردشگری الموت به قزوین میآیند و این درحالی است که این مطقه با کشت محصولات فراوانی روبرو است.
مدیر پروژه پیشران گردشگری کشاورزی و جنگلکاری در حوزه شور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: در انتقال دانش و تجارب کشاورزان و باغداران استان قزوین اطلاعات بسیار مفیدی مثل استفاده از گاوآهن، شخم و میراب نهفته است برای گردشگران به خصوصی خارجی بسیار ارزشمند است.
به گفته این مسئول برای پیشبرد این اهداف به همکاری و هماهنگی بیشتر دفتر امور روستایی استانداری، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعاون روستایی و منابع طبیعی در استان قزوین نیاز است.