خبرگزاری مهر، گروه استانها- علی ابراهیمی گتابی: فصل عاشقی این بار در هفتههای پایانی شهریور ماه رقم خورده است و صدای پای بهار دلدادگی از کوچه پسکوچههایی که حال و هوای پاییزی به خود گرفتهاند، شنیده میشود. در روزهایی که خانوادهها فرزندان خویش را برای شروع درس و مدرسه آماده میکنند، جاذبه حسینی قلب مردم را برای پیاده روی در مسیر اربعین به تپش انداخته است تا در مکتب و مدرسه حسینی، درس حق طلبی و ایثار بیاموزند. کسی نیست در این روزها که دلش برای طریق الحسین (ع) نتپد. عدهای یا زائرند یا دلشان را همراه زائران روانه کربلا کردند تا در این مسیر عاشقی با آنها هم قدم شوند.
در حالی که فصل خزان میخواهد آرام و بی صدا سایه خود را بر سر زمین پهن کند، رستاخیز عظیمی به نام پیاده روی اربعین در حال وقوع است که زمینیان را از هر نقطه از جهان برای رسیدن به کشتی نجات حسین (ع) راهی کربلا میکند. دیار علویان هم که عشق و دلدادگی شأن به علی و اولاد علی (ع) ریشه تاریخی دارد، همچون قطراتی از دریا برای پیوستن به اقیانوس متلاطم شش گوشه حضرت عشق سر از پا نمیشناسند.
بسته شدن مرزها طی روزهای اخیر دلهای بسیاری از مشتاقان زیارت و پیاده روی اربعین را در مازندران ابری و بارانی کرده است و هر آن منتظر لحظهای هستند تا قدم در راه بگذارند و به عشق سید و سالار شهیدان، رهسپار اربعین شوند.
به نیابت از شهدای مدافع حرم
مهدویان پرستار جوانی که در بیمارستان رازی قائم شهر مشغول به کار است، سالها آرزوی سفر اربعین در سینه دارد و در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: من به نیابت از شهدای مدافع سلامت و شهدای مدافع حرم عازم کربلا میشوم و امیدوارم همه بتوانند در پیاده روی اربعین شرکت کنند و اگر کسی توفیق حضور در این مراسم را نداشت ان شاء الله سال بعد بتواند، در این مراسم شرکت کند.
این پرستار جوان خاطرنشان میکند: در دوران کرونا پرستاران و کادر درمانی برای حفظ سلامت مردم از جان خویش گذاشتند و عدهای هم در این راه به شهادت رسیدند برای همین به صورت ویژه میخواهم نایب الزیاره شهدای مدافع سلامت باشم.
عشق به امام حسین (ع) یک اعتقاد قلبی است و پدر و مادرم از بچگی این عشق را در دلم نهادینه کرد
جوانی که تیپ و ظاهرش متفاوت است، اما عشق و شور حسینی را از قطرات اشکی که گوشه چشمانش را تر کرده میتوان حس کرد، در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: عشق به امام حسین (ع) یک اعتقاد قلبی است و پدر و مادرم از بچگی این عشق را در دلم نهادینه کرد و به سن و سال و ظاهر آدمها نیست.
حسینیه مملو از زائر است. عدهای یک گوشهای نشسته و دعا میخوانند، یک سری جوان ترها هم مشغول عکس یادگاری گرفتن هستند. به سراغ دو مردی میرویم که سربند سبز یا اباعبدالله الحسین (ع) به سر بسته و گرد پیری روی سر و صورتشان نشسته است. با سلام و احوال پرسی سر صحبت را با این دو نفر از نسل اول انقلاب باز میکنیم.
طاهری در گفتگو با خبرنگار مهرمیگوید: بعد از دو سالی که کرونا ما را از پیاده روی اربعین محروم کرد، امسال با باز شدن مرزها و بهتر شدن شرایط تصمیم گرفتیم به پیاده روی اربعین برویم و امیدواریم این آرزو محقق شود.
اربعین طلبیدنی است. تک تک زائرها انتخاب شدند تا همقدم با بانوی دمشق و همراه با کاروان اسرای شام به کربلا بروند. این دو رفیق کهنه که به گفته خودشان هم محلهای و هم مسجدی هستند، انتخاب شدند تا کاروان آل الله را همراهی کنند.
کریمی پیرمرد ساروی که تا اسم امام حسین (ع) میآید بغضش میترکد و اشک از چشمانش جاری میشود، ادامه میدهد: رفتن به پیاده روی اربعین دست ما نیست، عشق امام حسین (ع) است که باعث میشود دست از کار و زندگی بکشیم و توی این سن پا در مسیر کربلا بگذاریم.
دلم میخواهد فرزندم یار امام زمان (عج) شودو برای همین نوزادم را در این سفر با خودم آوردم
در دیگر سوی حسینیه عاشقان ساری، زوج جوانی به چشمان میخورند که با کودک ۱۰ ماهه خود عازم پیاده روی اربعین هستند. با دیدن آنها این مداحی در ذهنمان تداعی میشود که «من غم مهر حسین (ع) را با شیر از مادر گرفتم.» خانم رستمی مادر نسل سومی درباره حس و حالش به خبرنگار مهر میگوید: خیلیها شاید بگویند با بچه ۱۰ ماهه سخت است، اما دلم میخواهد فرزندم یار امام زمان (عج) شود و برای همین نوزادم را در این سفر با خودم آوردم تا عشق به امام حسین (ع) را از کودکی یاد بگیرد.
پس از دو سال وقفه و چشم انتظاری مردم برای شرکت در اربعین حسینی امسال در یک کار ابتکاری به همت سپاه کربلا و استانداری مازندران زمینه سفر و حضور آسان و رایگان ۲۰۰۰ زائر و خادم مازندرانی در قالب ۵۷ دستگاه اتوبوس را در بزرگترین اجتماع همبستگی و عدالت خواهی جهان اسلام در مسیر نجف تا کربلا فراهم شده است.
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اعزام زائرین به مراسم پیاده روی اربعین، تداعی کننده اعزام رزمندگان دوران دفاع مقدس به جبهه است، با بیان جمله تاریخی امام راحل که راه قدس از کربلا میگذرد، ابراز امیدواری کرد که مسیر اربعین به آزادسازی قدس عزیز منجر شود که این آرزوی مردم، آزادیخواهان و شیعیان است.
عاشورای حسینی سبب حیات اسلام است
در ادامه سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلا در گفتگو با خبرنگار مهر، با تصریح بر اینکه اربعین حسینی تجدید پیمان دوباره با عاشورای حسینی است، گفت: عاشورای حسینی باعث حیات اسلام است و دشمنان این پیام را به خوبی دریافت کردند که آنچه که از بین خواهد رفت کفر و باطل است.
فرمانده سپاه کربلا با بیان اینکه اربعین حسینی نشانه ظهور حضرت حجت است (عج) است، خاطرنشان کرد: اسلام بالندهتر از گذشته برای تحقق ظهور منجی راه خود را ادامه میدهد و راهپیمایی اربعین نشانه تحقق تمدن نوین اسلامی است.
سردار مسلمی در ادامه با اشاره به اینکه باید کمک کنیم تا پیاده روی اربعین هرچه باشکوهتر از گذشته برگزار شود، افزود: مردم برای برپایی و تعظیم شعائر اسلامی همیشه در عرصه هستند که حضور ۲۵ میلیون زائر حسینی در کربلای معلی گواه این مدعاست.
به گزارش مهر، همزمان با اربعین حسینی حدود ۱۰۰ هزار مازندرانی زائر کربلا و نجف شدند تا در طریق الحسین (ع) و میعادگاه بین الحرمین عاشقی و دلدادگی کنند. اینجا و در مازندران و در آستانه ماه مهر، درس عاشورایی برپا شده است.
چند روزی است مرزها به دلیل خیل کثیر مشتاقان حسینی مسدود شده اما عشق به حسین (ع) مرز نمیشناسند و دلهای شیفتگان و عاشقانش در همه جای عالم و مازندران شیدایی است و منتظر لحظه وصل و حضور هستند.