تلخ وشیرین های بانوی کارآفرین بیرجندی/پایانی که آغاز کامروایی شد


تلخ وشیرین های بانوی کارآفرین بیرجندی/پایانی که آغاز کامروایی شد

بیرجند- « فاطمه یوسفی» بانوی کارآفرین بیرجندی بوده که با استفاده از هنرهای دست و اعتماد بر توان و همتش، تلخی دوران سخت زندگی اش را با طعم شیرین کامیابی و موفقیت چاشنی داده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با هزاران امید چادر سفید بر سرکرده و راهی خانه بخت می‌شود. از هر انگشتش هنر می بارد. ۲۰ سال است که با سرپنجه‌های هنر، تکه‌های چوب را کنار هم می‌گذارد تا تصویری زیبا از معرق بر دل تابلویی بی‌جان نمایان شود.

سرنوشت مهر طلاق را بر پیشانی‌اش می‌زند و کوله بار زندگی‌اش از مشکلاتی عدیده پر می‌شود. با یک دختر که حاصل ازدواج ناموفقش است، مسیر خانه پدری را پیش می‌گیرد و برای تأمین دخل و خرج زندگی هنرهای خویش را به نمایش می‌گذارد. با دست خالی اما دلی امیدوار هنرنمایی می‌کند. تسهیلات ۱۵ میلیونی کمیته امداد، روزنه‌های جدیدی از امید را در دلش می‌گشاید و قوی‌تر از پیش بر مسیرش ادامه می‌دهد. اتاقی تقریباً ۲۰ متری در حاشیه خیابان منتظری بیرجند اختیار کرده و پای انواع هنرهای دست اعم از «ترمه یزد، حوله‌های خراشاد، گلیم‌های عشایر و…» را به این نقطه باز می‌کند.

آوازه هنرش از طرق مختلف به آن سوی استان می‌رسد و بازار فروش محصولات ۳۰ بانوی سرپرست خانوار را هم مهیا می‌کند. حالا دومین تسهیلات به میزان ۳۵ میلیون تومان را از کمیته امداد دریافت کرده و آموزشگاهی برای انتقال تجارب و هنرهایش به دیگر بانوان راه اندازی می‌کند.

حکایت ۲۰ سال خلق هنر

اینها قصه نیست بلکه روایت «فاطمه یوسفی» بانوی توانمند خراسان جنوبی است که با تکیه بر توان خود و اعتماد به نفس بر مشکلات سنگین زندگی‌اش فائق آمده و موفقیت‌های زیادی را کسب کرده است. این بانوی بیرجندی به اثبات رساند که میدان کار مرد و زن نمی‌شناسد و می‌توان از دل تاریکی‌ها، روزهایی روشن برای فردای خویش ترسیم کرد.

بانویی که استخوان‌هایش بارها زیر آوار مشکلات در هم شکست اما از پای نیفتاده و با کسب تجربه‌ای جدید راه زندگی را ادامه داده است. در حال حاضر نه تنها فعل توانستن را به خوبی صرف کرده بلکه با راه اندازی کارگاهی آموزشی تجربه‌های چندین ساله‌اش را به دیگر بانوان و جوانان ارائه می‌کند تا آغازی برای کسب درآمد دیگران باشد.

این کارآفرین نمونه خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر گفت: با توجه به علاقه‌ای که داشتم از سال ۸۰ وارد کار هنری شده و در زمینه معرق کاری فعالیت داشتم.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه میزان فروش پایین بود و دخل و خرج زندگی من و دختر ۱۶ ساله‌ام را نمی‌داد وارد دیگر رشته‌های هنری شدم، افزود: صنایع دستی دیگر استان‌ها را جمع آوری کردم تا از طریق راه اندازی یک مغازه به فروش برسانم.

یوسفی با بیان اینکه در پنج سال گذشته ۱۵ میلیون تومان تسهیلات از کمیته امداد دریافت کرده و مغازه‌ای راه اندازی کردم، افزود: ۳۰ نفر از بانوان سرپرست خانوار تولیدات شأن را برای فروش به این مکان می‌آورند.

راه اندازی کارگاه آموزشی

این کارآفرین توانمند ادامه داد: در مرحله دوم ۳۵ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده و آموزشگاهی در حوزه «صنایع بافت، چوب، دوخت‌های سنتی و صنایع دستی روی سفال» راه اندازی کردم.

وی کمبود مکان برای عرضه هنرهای دست بانوان سرپرست خانوار را یکی از مشکلات پیش رو دانست و افزود: برای توسعه این مکان نیازمند ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات هستم.

یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر مشتری‌هایی از شمال، تهران و اهواز داریم، گفت: با توسعه مکان و معرفی تولیدات بانوان، قطعاً شاهد فروش بیشتری خواهیم بود.

وی با اشاره به سختی‌های مسیر بیان کرد: بارها شکست خوردم و به صفر رسیدم اما دوباره قوی‌تر از قبل بلند شده و با اعتماد به اینکه «من می‌توانم» به مسیرم ادامه دادم.

تماشای هنرهای دست این بانوی نمونه بارها و بارها یادآوری می‌کند که «خواستن، توانستن است». این کارآفرین بیرجندی به جامعه ثابت کرده است که امید تنها سلاح لازم برای چیره شدن بر مشکلات است و همت بلند هر عضو ایرانی می‌تواند کوته فکری دشمن نظام در جنگ اقتصادی را به اثبات برساند و رویایشان را کابوس کند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران