به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد عبادیزاده صبح سه شنبه در دیدار اعضای شورای معاونان که در دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد، آموزش و پرورش را یکی از مهمترین نظامهای کشور دانست و اظهارداشت: اگر نظام آموزش و پرورش به بالندگی و پایداری خودش برسد، علم و دانش کشور نیز با شتاب بیشتری حرکت میکند.
وی، با ذکر این نکته که بخش عظیمی از شخصیت انسان در نظام آموزش و پرورش شکل میگیرد، عنوان کرد: دانشآموزان در سنینی قرار دارند که آماده دریافت علم و تعلیم هستند.
برنامههای عملیاتی برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شود
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در بحث سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ابراز کرد: باید برش استانی اسناد بالادستی، متناسب با ظرفیتها و چالشهای هر استان، تدوین شود تا تحقق اهداف موفق باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، خاطرنشان کرد: باید با توجه به نیازهای استان، اولویتهایی ذیل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعیین شود و پس از آن با انجام مطالعات کارشناسی، اقدامها و برنامههای مختلفی تعریف شود تا بتوان دغدغههای حضرت آقا (مدظلهالعالی) در حوزه نظام آموزشی در استان هرمزگان مرتفع شود.
وی، با اشاره به ارائه آموزشهای مجازی، عنوان کرد: تقویت زیرساختها و تقویت فرهنگ آموزشهای غیر از اهمیت ویژهای برخوردار است. کرونا این فرصت را به ما داد که در کنار نظام آموزش حضوری، زیرساختهای استقرار نظام آموزش مجازی را نیز فراهم کنیم که میتواند کمک کننده نظام آموزش حضوری باشد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به کمبود استاد و معلم در برخی از دروس، ابراز کرد: میتوان با استفاده از ظرفیت ارتباطات مجازی، از اساتید و معلمان برجسته کشوری در برنامهها و همایشها استفاده کرد.
جهش در نظام آموزش و پرورش لازمه جبران فاصله آموزشی هرمزگان با استانهای برخوردار است
حجتالاسلام عبادیزاده، با اشاره به عقبماندگی استان هرمزگان در حوزه آموزشی نسبت به استانهای برخوردار، خاطرنشان کرد: رشد شاخصهای آموزشی نسبت به سالهای گذشته خوب است اما فاصله استان هرمزگان با سایر استانهای برخوردار بسیار زیاد است که برای جبران این عقبماندگی باید شاهد جهش سیستم آموزشی در استان باشیم.
وی، کنکور و نظام آموزشی کنکور در فرصت مساوی دادن به داوطلبان را ناعادلانه دانست و عنوان کرد: باید بررسی کرد آیا ظرفیتهای آموزشی که در اختیار هرمزگان قرار دارد با سایر استانها برابر است که انتظار رقابت در شرایط مساوی با استانهای برخوردار وجود دارد. نتیجه این اقدام باعث میشود که شهرستانها و استانهای کمتر برخوردار به هیچ عنوان نتوانند با سایر استانها رقابت کنند و این فاصله موجود میان هرمزگان با سایر استانها همواره حفظ میشود.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، ابراز کرد: اگر بخواهیم فاصله نظام آموزشی هرمزگان با سایر استانها را پر کنیم نیازمند بروز یک جهش در بودجهریزی، توزیع امکانات آموزشی و کارگاهی و … هستیم. در صورت اجرایی شدن این موضوع، گام مهمی در راستای تحقق عدالت آموزشی برداشته شده است.
حجتالاسلام عبادیزاده، با ذکر این نکته که رشتههای آموزشی باید متناسب با نیاز استان هرمزگان باشد، خاطرنشان کرد: رشتههای عمومی که در تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی نمیتواند نیروی انسانی را متناسب با ظرفیتهای اشتغال هرمزگان ایجاد کند. به همین جهت رشتههای تخصصی مانند حقوق حمل و نقل، حقوق تجارت و … میتواند بسیاری از چالشهای کشور را مرتفع کند.
توسعه رشتههای معدنی در هنرستانها در دستور کار باشد
وی، ضمن تاکید بر توسعه هنرستانها متناسب با نیاز استان هرمزگان، عنوان کرد: استان هرمزگان باید به عنوان یک استان معدنی شناخته شود و توسعه رشتههای معدنی در هنرستانها میتواند به این مهم کمک کند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، اتحادیه انجمنهای اسلامی را بازوی سیستم آموزش و پرورش دانست و گفت: حمایتهای لازم برای تقویت و توسعه تشکلها و اتحادیههای دانشآموزی انجام شود تا فرصتی برای ارتقا فرهنگ کارهای تشکیلاتی فراهم شود.
حجتالاسلام عبادیزاده، با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری (حفظهالله) در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ در کشور، خاطرنشان کرد: متأسفانه اقدام عملی برای تحقق این مطالبه انجام نشده است که لازم است آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط با انجام یک کار انقلابی و جهادی در راستای محقق ساختن این مطالبه حضرت آقا (مدظلهالعالی) تلاش کنند.
وی عنوان کرد: توسعه دارالقرآنها در سیستم آموزش و پرورش از اهمیت ویژهای برخوردار است و امیدوارم در آینده خروجی خوبی در بخشهای مختلف از جمله حفظ و قراعت قرآن را شاهد باشیم.