خبرگزاری مهر، گروه استانها: مسیر کربلا تا نجف از عمود اول تا آخرین عمود و جای جای مسیر راهپیمایی اربعین کودکان و نوجوانانی حضور دارند که خود را خادمان زائران اربعین حسینی معرفی میکنند و مشغول و خدمات رسانی هستند.
سینیهای از خرما یا لیوانی از آب و غذا در دست دارند و به زائران تعارف میکنند و نامشان به عنوان خادمان حسینی در دفتر روزگار و اربعین ثبت شده است.
در حاشیه جاده کوت تا حله، موکب ساده اما با صفا با چادر عشایری برپا شده است و در آن عشیرههای عرب به زائران حسینی آب و غذا میدهند تا خستگی راه از تن به در کنند، پسر نوجوانی که مشغول پرکردن آب و دادن آن به زائران بود و صورتش زیر آفتاب سوزان سوخته بود.
خودش را علی ۱۱ ساله خادم امام حسین (ع) معرفی کرد که در کلاس پنجم ابتدای درس میخواند، هر چه نگاه کردم اثری از اسم موکب نبود اما چند پرچم با نامهای مقدس شهدای کربلا زینت بخش آن بود.
اسم موکب را از علی پرسیدم با کمی مکث پاسخ داد موکب فاطمه الزهرا سلام الله علیها که توسط عشیره شأن برپا شده است و ادامه داد: امروز روز اولی است که به همراه دوستانم در این موکب به زوار حسینی خدمت میکنیم.
به عشق امام حسین (ع) خدمت میکنم
در طول مسیر جوانان و نوجوانان زیادی دیده میشوند که مشغول خدمت به زائران اربعین و کربلا هستند، محمدعلی از دیگر جوانانی است که با عشق به سالار شهیدان، زائرانش را تکریم میکند و در گفتگو با خبرنگار مهر عشق به امامحسین را هدف اصلی ذکر کرد و گفت: تا روز اربعین به زائران پیاده سیدالشهدا خدمت میکنم.
وی در پاسخ به اینکه زیر آفتاب سوزان، این کار خستگی ندارد که گفت: کسی که عشق به امامحسین داشته باشد اصلاً احساس خستگی نمیکند.
از وی درباره خرج و هزینه موکب پرسیدم و ادامه داد: در عشیره مان در روستا در طول یکسال هر کس پولی برای اربعین کنار میگذارد و کم کم جمع میشود تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن به زائر امامحسین (ع) خدمت کنیم.
چند قدم آن طرف تر از جوان دیگری در حال پذیرایی از زائران با دادن چای معروف عراقی و گفت: ۲۰ نفر از مردان عشیره مان با افتخار در این موکب جمع شدیم تا به زائران خدمت کنیم و این کار برای ما حس و حال خوبی دارد.
۲۰ نفر از مردان عشیره مان با افتخار در این موکب جمع شدیم تا به زائران خدمت کنیم و این کار برای ما حس و حال خوبی دارد
عشیره و طایفه های مختلف عرب با برپایی موکبهای مختلف تلاش دارند تا میزبانان خوبی برای زائران اربعین حسینی باشند و روزانه زائرانی از اقصی نقاط جهان مهمان آنها میشوند. یکی از خادمان اربعین حسینی در خصوص زمین موکب و برخی تأسیسات ایجاد شده در آن گفت: این زمین را چند سال قبل با جمع کردن پول برای ساخت یک حسینیه بین راهی خریدیم و دغدغه ما این است که بتوانیم یک بنای خوب با امکانات مناسب برای زائران بسازیم تا بهتر به زائران خسته از سفر خدمت کنیم.
در مسیر کربلا و نجف موکبهای زیادی برپا شده که هر یک از آن داستان و روایت خود را دارد، از نوجوانانی که در آستانه ماه مهر در کلاس عاشورایی و حسینی شرکت کردند تا جوانانی که از مناطق مختلف ایران و مازندران روانه عراق شدند تا در مسیر اربعین، عاشقی کنند.
بهزاد انگورج تقوی از خادمان موکب قدمگاه شهدای چالوس در نجف در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه خدمات رسانی موکب از یک هفته به زائران اربعین در نجف اشرف شروع شده است، گفت: روزانه زائران زیادی با حضور در موکب از خدمات آن بهره میبرند.
وی با اظهار اینکه عشق به امام حسین (ع) مرز نمیشناسد، گفت: در این موکب از اقشار مختلف جامعه بی نام و نشان حضور دارند و مشغول خدمت رسانی به زائران هستند.
در سامرا نیز هر ساله اوقاف مازندران اقدام به برپایی موکب میکند و کارش هر روز صبح با توزیع کلوچه و چای آغاز میشود و برنامههای مختلف فرهنگی نیز از جمله خدمات است. حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به آغاز پیادهروی اربعین حسینی اظهار کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران مانند سالهای گذشته در اربعین حسینی با برپایی موکب به زائران حسینی خدمات ارائه میکند.
وی با بیان اینکه موکب اوقاف مازندران در شهر مقدس سامرا برپا شده است، افزود: موکب حضرت علیاصغر (ع) اوقاف مازندران در شهر مقدس سامرا برپا شده و روند خدمترسانی به زائران را آغاز کرده است.