حیدر داودیان در حاشیه بازدید از سد رجایی ساری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه متأسفانه به سمتی در حال پیش رفتن هستیم که تأمین آب شرب استان با چالش رو است، میزان آبهای سطحی استان را ۴.۵ میلیارد مترمکعب ذکر کرد و افزود: این درحالی که میزان مصرف ما سه میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب است.
وی اظهار داشت: به رغم آن های آبهای سطحی مناسب و متناسب برای کشاورزی و آب شرب داریم ولی دچار مشکل هستیم و این سبب برداشت بی رویه از سفرههای زیرزمینی شده است و این منابع دچار مشکل شده است.
وی با بیان اینکه استفاده درستی از آبهای سطحی صورت نگرفته است، افزود: در سال جاری به دلیل آورد کم رودخانهها و کاهش مخزن، بخشی از کشاورزی دچار مشکل شده است.
داودیان اقتصاد کشاورزان را کشاورزی دانست و گفت: مشکل عمده ما این است که در مهار آبهای سطحی نتوانستیم متناسب با نیازها مدیریت کنیم و تاکنون ۱۰ درصد از آبهای سطحی مهار شده است و نتوانستیم مخازن مورد نیاز را احداث کنیم.
معاون طرح و توسعه آب منطقهای مازندران یادآور شد: به دلیل آنکه مخازن مورد نیاز برای مهار آبهای سطحی را نداریم، بخشی از آبهای سطحی هدر میرود درحالی که میانگین مهار آبهای سطحی در کشور ۵۰ درصد است.
وی گفت: با احتساب آب بندان ها حدود ۱۷ درصد آبهای سطحی استان مهار و مدیریت میشود و باید تلاش کنیم تا مازندران به میزان مهار آبهای سطحی مطمئن و پایدار دست یابد.
وی باتاکید بر همراهی سازمانها و تشکلها برای دستیابی به اهداف گفت: شرکت آب منطقهای طرحهای زیرساختی مورد نیاز را آماده کرده است و در حال بهره برداری از ۱۱ سد بزرگ و کوچک در استان هستیم.
داودیان مجموع ظرفیت ذخیره سدها و مخازن استان را ۴۰۰ میلیون مترمکعب ذکر کرد و گفت: علاوه براین پنج سد در استان در حال ساخت است که شامل گلورد، هراز، سجارود، زارم رود و کسلیان است.
معاون طرح و توسعه آب منطقهای مازندران یادآور شد: همچنین چند طرح سدسازی نیز در دست مطالعه است و با تکمیل این طرحها، میانگین مهار آبهای سطحی به ۴۶ درصد و نقطه اطمینان بخش خواهد رسید.