ثبت نشدن آثار تاریخی مایه تاسف است/جنگل خزری نیازمند پایگاه حریق


ثبت نشدن آثار تاریخی مایه تاسف است/جنگل خزری نیازمند پایگاه حریق

ساری- نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به وجود دو هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در مازندران، ثبت نشدن شمار زیادی از آثار را در فهرست ملی ایران مایه تاسف دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی ظهر چهارشنبه در دیدار با مدیرکل جدید میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان، اظهار کرد: ظرفیت‌های بسیار وسیع مازندران که تحت مدیریت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است باید حفظ و موارد جدید کشف و ثبت شده و وارد چرخه گردشگری شود تا نتیجه آن کسب درآمد بیشتر برای استان باشد.

وی ضمن اظهار تأسف، افزود: اینکه فقط ۸۰۰ اثر از ۳ هزار اثر تاریخی در استان ثبت شده جای تأسف دارد زیرا اثری که ثبت نشود یعنی شناسنامه‌ای ندارد و چنانچه تخریب شود یا از بین برود همچون اثری است که اصلاً وجود نداشت، توصیه ما در این زمینه ثبت مابقی آثار ثبتی با برنامه‌ریزی دقیق دو ساله است.

محمدی لائینی تصریح کرد: هر کدام از سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کارکردهای مربوط به خودش و وسیعی را دارد، مازندران اگر هیچ چیز جز ظرفیت مسافرپذیری و گردشگری نداشت می‌توانست به خودکفایی و ارزآوری خوبی برسد.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به بازدید رئیس جمهور در سفر به مازندران از تالاب میانکاله، یادآور شد: این ظرفیت مهم گردشگری طبیعی مورد توجه رئیس جمهور بود، همچنین گردشگری در مازندران زیارتی و سیاحتی است، مسئولان این حوزه باید خدمات ملی ارائه بدهند، باید مراکز فرهنگی و رفاهی به‌ویژه در حوزه دریا ایجاد شود تا شاهد افزایش درآمدزایی باشیم، مثلاً تا پایان امسال تعدادی مجتمع فرهنگی و رفاهی را فعال کنند چرا که عملاً شاهد هیچ خدماتی نیستیم.

این مسئول تاکید کرد: جنگل‌های هیرکانی مازندران در دنیا بی‌نظیر است، اما ما شاهد تخریب در این حوزه هستیم، این جنگل به این مهمی نیاز به یک مرکز اطفای حریق هوایی مجهز دارد تا آتش‌سوزی‌ها در همان مراحل اول کنترل و مهار شود اما متأسفانه موجود نیست که باید مورد توجه مسئولان باشد، حفظ جنگل از تجاوز باید جدی گرفته شود ما واقعاً نگران این موضوع هستیم.

وی با بیان اینکه صنایع دستی مازندران نیاز به احیا و تقویت دارد، گفت: ایجاد بازار فروش برای حمایت از فعالان صنایع دستی نیز ضرورت دارد، اگر گردشگری ما کنترل‌شده باشد بازار صنایع دستی نیز گرم است، صنایع دستی مازندران واقعاً بی‌نظیر بوده و حرفی برای گفتن دارد.

محمدی لایینی ادامه داد: میراث فرهنگی مازندران نیز بی‌نظیر است اینجا دیار علویان است، همه جای استان آثار خوبی دارد که نیاز به رسیدگی، تعمیرات و توجه دارد، برای ساماندهی به این ظرفیت‌ها تا پایان این دولت باید چشم‌انداز خوبی تعریف شود، مسئولان باید کار را جدی گرفته و با دستگاه‌های نظارتی به‌ویژه در برخورد با متجاوزین ارتباط خوبی داشته باشند، ما هم در این زمینه منتظر ارائه گزارش از جانب مدیران استانی هستیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ