راهپیمایی اربعین تجلی انسجام اجتماعی و تالیف قلوب مسلمین/ رسانههای غربی از بازتاب اخبار منفی چه هدفی را دنبال میکنند؟/«حب الحسین یجمعنا» کلید برادری و اخوت دو ملت ایران و عراق
راهپیمایی اربعین دربرگیرندهی همهی افراد جامعهی انسانی بوده که گروههای مختلف ذیل چارچوبهای دینی و قومی را زیر بیرق سیدالشهداء جمع کرده و میان آنها حس نوعدوستی و جمعگرایی ایجاد میکند. اما برخی از جریانات داخلی و همفکران غربیشان سعی در سیاه نمایی و بازتاب منفی راهپیمایی اربعین و اخبار مربوط به آن را داشته و تلاش میکنند با پوشش چنین اخباری، دربرابر سیدالشهداء (ع) قد علم کرده و به زعم خود جلوی سیل جمعیت کربلایی آن حضرت را بگیرند.
گروه فرهنگی رجانیوز: اربعین حسینی به عنوان یک رویداد عظیم دینی_فرهنگی، مروج سبک زندگی ویژهای ذیل مختصات و معیارهای فرهنگ حسینی بوده که به مثابه یکی از شعائر دینی می توان آن را بی بدیل ترین اتفاق و رویداد حادث شده در عصر حاضر نیز تلقی کرد.
رویدادی که درپی یادآوری ارزش ها درمیان پیروان بوده و با شورآفرینی و ایجاد حس تعلق به مقام اباعبدالله، راهی برای جلب اهتمام بیشتر به این اصول یافته و سیرکنندگان مسیر را نیز به آن رهنمون می سازد.
همچنین راهپیمایی اربعین، بیشک دربرگیرندهی همهی افراد جامعهی انسانی بوده که گروههای مختلف ذیل چارچوبهای دینی و قومی را زیر بیرق سیدالشهداء جمع کرده و میان آنها حس نوعدوستی و جمعگرایی ایجاد میکند. کارویژه ای عظیم که منجر به ایجاد حس انسجام اجتماعی و تالیف قلوب مسلمین شده، جز با عنایت مقام اباعبدالله (ع) از عهدهی کسی ساخته نبوده و به سرانجام نمیرسید.
این انسجام اجتماعی، تقویت روح اخوت و برادری را نیز در پی داشتهاست که خود با گذر از انانیت ها و لغو همهی تمایزات مذهبی، قومی و ملی بهدست آمده و نتیجه ی حاصله و قابل تامل آن، همدلی میان زوار و نهایتا حذف همه ی مرزها و فاصله های به ارث مانده از دوران پرتنش و درگیری گذشته است.
مراسم پرشکوه اربعین حسینی با ظرفیت های دامنه دار و شگرف خود، علاوه بر ایجاد حس برادری و اخوت، می تواند شکاف های ارتباطی و ملی بهجا مانده از گذشته مانند کدورت های ناشی از جنگ بین ایران و عراق را رفع کرده و روابط بین زوار ایرانی و عراقی را بهبود دهد. معجزهی حسین (ع) به حدی دقیق و حساب شده عمل می کند که اکنون هیچ آثاری از آن کدورت های گذشته وجود نداشته و میان دو ملت چنان حس برادری و اخوتی حاصل شده که مثال زدنی و حیرت انگیز است؛ و این خود مصداق بارز و عینی "حب الحسین یجمعنا" است.
با همهی اینها اما برخی از جریانات داخلی و همفکران غربیشان سعی در سیاه نمایی و بازتاب منفی راهپیمایی اربعین و اخبار مربوط به آن را داشته و تلاش میکنند با پوشش چنین اخباری، دربرابر سیدالشهداء قد علم کرده و جلوی سیل جمعیت کربلایی آن حضرت را بگیرند.
رسانههای مختلفی که بر طبل سیاهنمایی کوبیده و هرکدام مقاصد مختلفی را دنبال می کنند، از هیچ سوژهای نگذشته و تمام تلاش خود را به کار میبندند تا به نحوی از آب گلآلود ماهی گرفته و دستگاه سخاوت و کرم اهل بیت را هدف قرار دهند.
یکروز بهمنظور ضربه زدن به نظام اسلامی آن را به استفاده از تمام ظرفیت های کشور برای اربعین متهم کرده و اینگونه بازنمایی میکنند که دولت و کارگزاران نظام از توجه به سایر بخشهای کشور کوتاهی کرده و کل کشور را فدای آئین اربعین میکنند؛ روز دیگر اما تمام این حرفهای خود را فراموش کرده و با بازتاب مشکلات طبیعی موجود در این راهپیمائی عظیم نظام را با برچسبهایی چون بی تدبیری و سوءمدیریت به باد انتقاد گرفته و خود را دلسوز زوار اربعین حسینی جا میزنند.
فیلم درگیری طرفداران دو تیم فوتبال در مصر را باعنوان حمله عراقیها به زوار ایرانی جا زده و منتشر کردهاند
مشخصا از چنین افراد گندمنما و جوفروشی که ذات رنگارنگ و به سان آفتابپرستشان دیر یا زود معلوم شده و برهمگان عیان میگردد، نباید توقع داشت که برای چند پاپاسی بیشتر از اهلبیت نیز مایه نگذاشته و ایشان را دستمایهی بازیهای رسانهای و سیاسی خود نکنند.
وگرنه پرواضح است که نه در عراق قحطی آمده و نه مردم از نبود آب آشامیدنی در تنگنا قرار دارند. همچنین مردم عراق درکنار برادران ایرانی خود چون میزبانانی کریم و باسخاوت، اوج مهماننوازی خود را به اثبات رسانده و به صورت خودجوش و در راه رضای خدا و اهل بیت، در قالب موکب هایی پرشمار، خدمات مختلفی اعم از بهداشتی، خوراکی، استراحتی و حمل و نقل ارائه داده و به زوار حسینی عرضه میکنند.
میزبانانی بخشنده و گشادهدست که از قرار دادن خانههای خود در اختیار زائران حسینی نیز دریغ نکرده و حتی حاضرند تمام زندگی خود را نیز برای آرامش خاطر و راحتی این دلدادگان حسینی تقدیم کنند. نوع میزبانی و پذیرایی عراقی ها از زوار اربعین جلوه ای بسیار زیبا از همدلی را به نمایش گذارده که وجود امام حسین (ع) حبل المتین و محور راستین برای پیوند مردم قلمداد می شود.
این استقبال و میزبانی در داخل کشور و شهرهای مرزی ما نیز قابل مشاهده بوده و ساکنان این مناطق که سابقه مهمان نوازی خود را در ایام جنگ تحمیلی نیز به اثبات رسانده اند، از این آزمون کربلایی هم سربلند بیرون آمده و به صورت خودجوش و در راه رضای خدا و اهل بیت، به ارائهی خدمات و پذیرایی از زوار امام حسین(ع) پرداختند.
مشکلات عبوری زائران اباعبدالله (ع) در مرزها نیز طی ساعاتی، سختی هایی را به مردم و زوار تحمیل کرد، که چندی بعد با مدد خود حضرت و عوامل این زمانیشان این مشکل نیز برطرف شده و تلاشهای موثر و مفیدی انجامشده تا شرایطی مناسب و خوب برای طیب خاطر زوار اباعبدالله فراهم شود.
هرچند، آنکه پای در این مسیر گذاشته و دل در گروی عشق اباعبدالله می نهد، خود به سختیهای موجود در مسیر آگاه بوده و میداند که برای تفریح و سیاحت این سفر معنوی را برنگزیده است. این سفر انتخاب آگاهانه رنجی است که درک آن احلی من العسل بوده و پویندگان طریق کربلا خود را به دریای عشق اباعبدالله(ع) انداخته و با امواج خروشان حسینی سوی معشوق سیر میکنند.
پیاده روی اربعین نشان داد، که می توان موانع سیاسی موجود را از بین برد و بین ملت ها پیوند ایجاد کرد، دشمنی ها را کنار گذاشت و برادری بوجود آورد، تمایزات را از بین برد و زیر یک پرچم سینه زد؛ اما همه ی این ها نیازمند ذات خالصانه و مخلصانه ی حرکت فرهنگی حادث شده و عدم توجه به اختلافافکنی دشمنان اسلام بوده که نشان اباعبدالله و بیرق باب الحوائج (علیهما السلام) نیز بر تارک آن خودنمایی میکند که با تحرکات رذیلانهی مشتی سودجو و فرصت طلب نیز تاثیری بر آن نداشته و مصداق بارز سنگ زدن به قطار درحال حرکت است.