جزییاتی از وام فرزند آوری/ چند پدر وام فرزند گرفتند؟
وام فرزندآوری یکی از حمایتهای مالی قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است که تاکنون به پدران فرزندان متولد شده در سال ۱۴۰۰ به بعد بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
به گزارش راهبرد معاصر، دستورالعمل وام فرزندآوری در راستای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اواخر فروردین ماه سال جاری به شبکه بانکی ابلاغ شد.
بر اساس این دستورالعمل، پدر فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمدهاند، به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون تومان و به ازای فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان و به ازای فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان و به ازای فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنج به بعد ۱۰۰ میلیون تومان دریافت خواهند کرد.
دوره بازپرداخت هر یک از این تسهیلات نیز به ترتیب ۳۶، ۴۸، ۶۰، ۷۲ و ۸۴ ماهه است.
همچنین، کارمزد تسهیلات فرزندآوری حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است و پرداخت آن مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر است.
البته، متقاضیان این وام باید به این نکته توجه کنند که تسهیلات تولد فرزند به افرادی تعلق میگیرد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲.۵ نباشد.
روند دریافت وام فرزندآوری به این صورت است که متقاضیان در سامانه تسهیلات قرضالحسنه فرزند ثبتنام میکنند و از سوی بانکی که تعیین کردهاند، پیامک دریافت میکنند تا برای تکمیل مدارک و انجام فرآیند به بانک مراجعه کنند.
در این زمینه، علی صالحآبادی_رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که بانکها باید پس از تکمیل مدارک توسط متقاضی ظرف مدت حداکثر ۱۰ روزکاری تسهیلات فرزندآوری را به حساب متقاضی واریز کنند.
در این بین، براساس آمار بانک مرکزی از زمان ابلاغ شیوه نامه مربوطه (۳۱ فروردین) تاکنون ۳۸۳ هزار و ۲۳۹ فقره تسهیلات قرضالحسنه فرزند به مبلغ ۱۵ هزار و ۳۷۱ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است./ ایسنا