2 ایراد اساسی مدرس فیفا از تیم ملی
مدرس فیفا و کارشناس فوتبال ایران میگوید شاگردان کیروش در دیدار با اروگوئه دو ضعف اساسی داشتند که باید برای رفع آن تلاش کنند.
مسعود اقبالی درباره پیروزی یک بر صفر تیم ملی فوتبال ایران مقابل اروگوئه در دیداری تدارکاتی اظهار داشت: تیم ملی در این بازی دوستانه و تدارکاتی همان سبک و سیاق گذشته را با همان استراتژیِ کیروش داشت. در این بازی مثل همیشه در یک سوم دفاعی خودمان متمرکز بودیم و روی ضدحملات حساب باز کردیم. اکثر بچهها تجربه این شیوه بازی را در جام جهانی داشتهاند و این شرایط به آنها اعتماد به نفس خوبی داده بود.
وی اضافه کرد: در آن سو اروگوئه از بازیکنان مختلفی استفاده کرد و به غیر از دو سه بازیکن، سایرین برای من نام آشنا نبودند. معلوم بود اروگوئه با همه توان کار نمیکرد و محافظه کار ظاهر شد. حریف تیم ملی ایران صددرصد توانش را در بازیهای تدارکاتی نمیگذارد و طبیعی بود که درگیرانه عمل نکند. با همه این اوصاف در مجموع این بازی میتواند به ایران کمک کند، چرا که دیگر همگروههای ایران در بازیهای رسمی و دوستانهشان در این یکی دو روز شکست خوردهاند و پیروزی مقابل اروگوئه از لحاظ روانی به تیم ما کمک کند تا بچهها به خودباوری برسند.
این کارشناس فوتبال درباره وضعیت نفرات تیم ملی عنوان کرد: دفاعهای وسط در بازی عملکرد خوب و هماهنگی داشتند. خط دفاع ما عملکرد خوبی داشت و این ترکیب احتمالاً در ادامه تغییر پیدا خواهد کرد، چرا که ما میتوانیم از مرتضی پورعلیگنجی و مجید حسینی هم در قلب دفاع استفاده کنیم، نفراتی که سابقه کار با کیروش را داشته و شناخت خوبی از تفکرات او دارند. طارمی و قلیزاده نیز در نیمه دوم خوب کار کردند و روند بازی را تغییر دادند.
اقبالی افزود: بچههای ما بهتر از گذشته بازی میکردند ولی هنوز مشکل اساسی و کلیدی در حفظ توپ وجود داشت. فوتبال ایران در مالکیت توپ مشکل دارد و نمیتوانیم تعداد زیادی پاس رد و بدل کنیم. این مشکل اساسی در دیدار با اروگوئه نیز مشهود بود. ایراد دومی که میتوان به آن اشاره کرد، ضعف در ارتباط خط دفاعی با خط میانی بود که ضعیف انجام میشد. برای همین موضوع سردار آزمون در نیمه اول صفرِ مطلق بود ولی در نیمه دوم با تغییراتی که صورت گرفت و طارمی به ترکیب اضافه شد موفق شدیم با یک کار ترکیبی به گل برسیم.
وی درباره دیدار روز سهشنبه تیم ملی با سنگال هم به تسنیم گفت: فکر میکنم در این بازی بهتر محک میخوریم و معیارمان مشخص میشود. کیروش تنها ۱۰ روز پیش از جام جهانی لژیونرهای تیم ملی را در در اختیار خواهد داشت و این شرایط را برای ما سخت میکند. مطمئناً انگلستان، ولز و آمریکا در جام جهانی همان تیمهایی که در بازیهای دوستانه بودهاند، نخواهند بود. آنها در این بازیها بیشتر به دنبال محک زدن بازیکنان و شرایط تیمیشان هستند ولی ما با تمام قدرت در بازیهای تدارکاتیمان ظاهر میشویم. تیمهای بزرگ جام جهانی مثل انگلیس حتی در بازیهای گروهی هم انرژی صددرصدیشان را نمیگذارند و سعی میکنند با یک گل در بازیها به پیروزی برسند. آنها با صددرصد انرژی به زمین نمیآیند و ما باید سعی کنیم از این شرایط استفاده کرده و امتیاز بگیریم.
اقبالی درباره اینکه به نظر میرسد شرایط روانی تیم بهبود پیدا کرده و دیگری خبری از دودستگی نیست، گفت: از روز اول گفتم کیروش با شناخت و قدرتی که دارد و علاقهای که بازیکنان به او دارند، حضورش میتواند تیم ملی را یکدست کند. میبینیم که کیروش با بازیکنی مثل آزمون یا خلیلزاده که مخالف آمدنش بودند، برخورد خوبی داشته است. کیروش به این بازیکنان و دیگران تفهیم کرده که قرار است از آنها استفاده بهینه ببرد.
مدرس فیفا درباره اینکه آیا با این روند تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ موفق خواهد بود، تأکید کرد: کیروش دنبال همین استراتژی است که در بازی با اروگوئه نیز نشان داد. فکر میکنم در جام جهانی هم با این سبک کار کنیم و در هر سه بازی بیگدار به آب نزنیم و بیشتر منتظر ضد حملات خواهیم بود. در این بازیها وقتی صاحب توپ شدیم باید برنامه داشته باشیم و با دقت بالای پاس، با چند توپ خودمان را به موقعیت گل برسانیم. باید نفرات زیادی در حمله داشته باشیم و در آن طرف ۵ نفر هم پشت توپ بمانند که دوباره دچار ضد حمله نشویم. انتقال از دفاع به حمله در این سبک بازی باید با حداکثر سرعت صورت بگیرد.