به گزارش خبرنگار مهر، آتشپاد دوم ابراهیم مطلبی ظهر چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز آتش نشانی برگزار شد، اظهار داشت: نقشه پهنه بندی خطر کلانشهر اصفهان با همکاری معاونت برنامهریزی شهرداری پس از سالها به ثمر رسید و اکنون این نقشه کامل و جامع در اختیار اتشنشانی قرار دارد.
بیش از ۱۲ هزار عملیات امداد و نجات انجام شد
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۵۵۱ هزار و ۵۸۳ تماس با سامانه ۱۲۵ ثبت شده است، افزود: از این تعداد، ۱۲ هزار و ۱۵۲ تماس به عملیات منجر شد که پنج هزار و ۴۴ حریق، چهار هزار و ۹۶۶ حادثه و ۲ هزار و ۱۴۲ خدمات ایمنی در محل بوده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه بیشترین حادثه آتش سوزی در فصل گرما و در ماههای خرداد، تیر و مرداد رخ داده است، خاطرنشان کرد: حوادث آسانسور در سال جاری به دلیل کاهش قطعی برق نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
کاهش ۲۵ درصدی حوادث در کوه صفه
مطلبی با بیان اینکه بیشترین حوادث در کلانشهر اصفهان بین ساعات ۱۳ ظهر تا ۱۴ بعد از ظهر و ۱۸ عصر تا ۲۰ شب اتفاق میافتد، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حوادث آسانسور ۳۱ درصد و حوادث کوهنوردی ۲۵ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش تیمهای امداد و نجات در پارک کوهستانی صفه، خاطرنشان کرد: سالهای پیش روزی نبود که حادثه در کوه صفه حادثه نداشته باشیم از این رو امسال ساعات استقرار اکیپ کوهستان افزایش یافت و مسیرهای عبور و مرور ایمن شناسایی و علامت گذاری شد.
مطلبی ابراز داشت: سازمان آتشنشانی اصفهان در سطح کشور تنها سازمانی است که در صورت تماس شهروندان با ۱۲۵، محل و آدرس فرد تماس گیرنده برای ما مشخص میشود و این مهم برغم چالشهای امنیتی با هدف تسهیل در امدادرسانی به شهروندان اجرایی شد. هشت
متوسط زمان امدادرسانی آتشنشانی اصفهان به ۳ دقیقه و ۵۲ ثانیه رسید
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه برای همراهشدن با تکنولوژی و فناوریهای جهانی در این سازمان تلاش میکنیم، تصریح کرد: اعتقاد داریم که هزینه کردن در این بخش، در آمد است زیرا ثانیهها در زمان وقوع حوادث و امدادرسانی برای ما ارزشمند است.
مطلبی با اشاره به اینکه استاندارد جهانی برای رسیدن گروههای امداد و نجات به محل حریق و حادثه سه دقیقه تا پنج دقیقه است، خاطرنشان کرد: زمان رسیدن به محل حوادث مهم است و هم اکنون در کلانشهر اصفهان این زمان به سه دقیقه و ۵۲ ثانیه رسیده است که سبب شده این کلانشهر جزو سه شهر اول کشور در کاهش زمان رسیدن به محل حوادث باشد.
وی با افراد نجات یافته از حریق طی یک سال اخیر را چهار هزار و ۶۵۶ نفر اعلام کرد و گفت: بر پایه آمار بیشترین حریق طی این مدت در منطقه هشت و بیشترین حوادث در منطقه پنج شهرداری اصفهان بوده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه به دنبال مناقصه ۱۰ میلیارد تومانی برای خرید تجهیزات مورد نیاز سازمان هستیم، افزود: امسال ۱۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات سازمان بودجه در نظر گرفته شده است.
مطلبی همچنین به خدمات و امدادرسانی اتشنشانی اصفهان در سطح ملی اشاره و خاطرنشان کرد: هر حادثهای که پیش میآید آتش نشانی اصفهان پیش گام است از این رو در حادثه متروپل آبادان در همان ساعات اولیه یک اکیپ ۱۷ نفره امداد و نجات به خوزستان اعزام شدند و امدادگران ما ۲۲ روز در حادثه متروپل تلاش کردند؛ همچنین در سیل مردادماه در یزد نیز از آتشنشانی شهرداری اصفهان نیرو اعزام شد.
وی با بیان اینکه در حادثه متروپل آبادان و سیل یزد، برخی کمبودها در حوزه تجهیزات آتشنشانی احساس شد و از این رو در صدد تأمین انها هستیم، تصریح کرد: با تمام توان، تجهیزات، تفکر و امکانات پای شهر اصفهان ایستادهایم و این شعار نیست ضمن اینکه در مباحث ایمنی با هیچ فردی شوخی نداریم زیرا وقتی در دل خطر رفته باشید و معنای ایمنی را درک میکنید.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به کاهش ۶ درصدی حریق در مراکز تجاری این کلانشهر، گفت: طی یک سال اخیر به طور جدی به موضوع ایمنی اصناف و بازار اصفهان ورود کردیم و در این راستا کمیتهای از کارشناسان راه و شهرسازی، نظام مهندسی و مدیریت بحران شهرداری تشکیل شد که
هر چهارشنبه نسبت به شناسایی مراکز ناایمن و آسیب پذیر اقدام میکنند.
مطلبی با بیان اینکه بیشترین ساختمانهای آسیب پذیر شهر اصفهان پاساژهای تجاری هستند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برای ایمنی بازار با مقاومت حوزه اصناف روبه رو شدهایم.
وی ادامه داد: برای نمونه ورودی پاساژ شکری اصفهان ترک داشت و برخی موارد ایمنی را به پایان رساندند اما با توجه به اینکه ساز و کار قانونی نداریم و ضابط قضائی نیستیم و از سوی دیگر پلمب پاساژ به کسبه آسیب میزند لازم است موارد ناایمن این پاساژ احصا شود و ایمنی حداقلی در این مراکز را شاهد باشیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: بازار اصفهان یک مقوله خطر بالقوه است که اگر حادثهای رخ دهد به فاجعه بازار تبریز میرسد؛ همچنین ساختمانهای بلند مرتبه باید به تجهیزات خود ایمنی مجهز باشد که در بحث ایمنی ساختمان، پیشگیری اهمیت دارد و همکاران ما در این حوزه تلاش میکنند تا ضریب ایمنی شهر را بالا ببرند.
مطلبی افزود: در این راستا فردا از پلاک ایمنی که برای ایمن ترین ساختمانهای شهر اصفهان در نظر گرفته شده، رونمایی میشود که مشوقی است برای شهروندان و اصناف که به ایمنی ساختمان روی آورند و برندی است که بر ارزش افزوده ساختمانهای اصفهان مؤثر است.
وی با بیان اینکه نصب پلاک ایمنی برای ساختمانهای ایمن رایگان خواهد بود، به کمبود نیروی امدادگر آتشنشانی اصفهان اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۶۹۱ نفر پرسنل در آتش نشانی خدمت میکنند که با توجه به ایستگاهها و حجم کاری تنها ۵۰ درصد نیرو در اختیار داریم و کمبود ۵۰ درصدی نیرو در این سازمان احساس میشود که در این راستا برای استخدام ۵۰۰ نفر نیرو در حال رایزنی هستیم.
مطلبی با بیان اینکه طبق استانداردها به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش نشانی لازم است، افزود: تلاش میکنیم برای افزایش ضریب ایمنی شمار ایستگاههای مستقر سطح شهر را به ویژه در نقاط کور گسترش دهیم و به ۴۰ ایستگاه برسانیم.
مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری با بیان اینکه اصفهان یک شهر ساحلی، شیمیایی و هستهای است، اظهار داشت: از این رو نیاز است برای حوادث احتمالی شیمیایی و هستهای تجهیزات و آمادگی برای امدادرسانی داشته باشیم که در این راستا زمینی در منطقه هستهای اصفهان برای استقرار یک ایستگاه آتش نشانی خریداری شده و به زودی تجهیز میشود.
مطلبی به خرید و تجهیز ناوگان امدادی آتشنشانی به ۲ دستگاه موتور ۴۰۰ اشاره کرد و گفت: آزمایشگاه علت یابی حریق با همکاری دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان تا یک ماه آینده افتتاح خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد: خطوط بی سیم و دیجیتال به زودی جایگزین خطوط انالوگ آتشنشانی اصفهان میشود تا پوشش رادیویی خوبی را در سطح شهر شاهد باشیم.