فرهنگ وقف مشارکتی نهادینه شود/ شناسایی 68 بقعه در گناوه و دیلم


فرهنگ وقف مشارکتی نهادینه شود/ شناسایی 68 بقعه در گناوه و دیلم

گناوه- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان‌های گناوه و دیلم با تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ وقف مشارکتی در جامعه، از شناسایی ۶۸ بقعه متبرکه در گناوه و دیلم خبر داد.

حسین غلامی چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت دهه وقف با گرامیداشت این دهه اظهار داشت: وقف سنت اسلامی و حسنه جاریه و یکی از ارزشمندترین اعمال خیر و ماندگار برای انسان‌های واقف است.

وی افزود: در جامعه امروز و با توجه به مشکلات اقتصادی و نیازهای مردم، باید به سنت حسنه وقف جامه عمل پوشاند و واقفان باهدف رفع بخشی از مشکلات روز جامعه املاک و اموال خود را در این راه اهدا می‌کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه و دیلم یادآور شد: ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی و گروهی یکی از برنامه‌های اولویت دار سازمان اوقاف و امور خیریه است و این اداره تمام تلاش خود را در این زمینه به کار گرفته است.

وی تصریح کرد: با نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی، بسیاری از مشکلات موجود در جامعه با توجه به نیازهای امروزی برطرف خواهد شد و در این راه نیازمند همکاری و تعامل هر چه بیشتر دستگاه‌های مختلف و مشارکت اقشار جامعه هستیم.

غلامی با تاکید بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی در شهرستان تصریح کرد: تمام تلاش اداره اوقاف شهرستان در جهت نهادینه کردن وقف مشارکتی است و در این زمینه از مسئولان و فعالان فرهنگی شهرستان یاری و همکاری خواسته‌ایم.

وی یادآور شد: از رسانه‌ها نیز درخواست می‌کنیم که در این خصوص اطلاع رسانی و در آگاهی رسانی به مردم همیاری شود.

وی با اشاره به اینکه در بحث وقف، اداره اوقاف امانتدار و بر اساس قانون نگهدارنده موقوفات است گفت: در وقف مشارکتی نیز اداره اوقاف تنها نقش ثبت، نظارت و محافظت از موقوفات را دارد و خود واقفان می‌توانند متولی امورات خود باشند.

وی یادآور شد: سند اموالی که واقفان اهدا می‌کنند به نام خود واقف صادر می‌شود و اداره اوقاف در آن دخالتی ندارد و فقط تولیت آنها را برعهده خواهد داشت.

شناسایی ۶۸ بقعه متبرکه در گناوه و دیلم

وی گفت: ۶۸ بقعه متبرکه در شهرستان‌های گناوه دیلم شناسایی شده است که ۴۱ بقعه در گناوه و ۲۷ مورد در دیلم قرار دارد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناوه و دیلم یادآور شد: تعداد موقوفات در شهرستان‌های گناوه و دیلم ۳۶ مورد است که ۲۷ مورد در گناوه و ۹ مورد در دیلم است.

وی با اشاره به اینکه تعداد رقبات در گناوه ۳۲ و در دیلم ۶۹ مورد است، خاطرنشان کرد: تعداد مساجد و حسینیه در شهرستان گناوه شامل ۱۴۰ مسجد و ۶۲ حسینیه و در شهرستان دیلم ۵۳ مسجد و ۴۸ حسینیه است.

وی گفت: طی یکسال گذشته ۳ مورد وقف جدید از سوی واقفان خیراندیش انجام شده است.

پیگیری ۳۳ پرونده حقوقی مربوط به موقوفات

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناوه و دیلم با اشاره به عملکرد یک ساله این اداره بیان کرد: اخذ ۱۰ جلد سند مالکیت موقوفات و بقاع متبرکه، تبدیل ۳۲ جلد سند مالکیت دفترچه‌ای به تک برگ، پیگیری ۳۳ پرونده حقوقی مربوط به موقوفات و بقاع متبرکه، صدور ۲۰ رأی صادره به نفع موقوفات و بقاع متبرکه از جمله عملکردها بوده است.

وی تصریح کرد: پاسخ به ۱۱۰ استعلام جهاد کشاورزی و ۷۰ استعلام بانک کشاورزی در ارتباط با مشخص شدن زمین‌های موقوفی از دیگر اقدامات عمده بوده است.

وی با اشاره به اینکه تعمیر مغازه‌های امامزاده سلیمان بن علی (ع) به مبلغ ۸۱ میلیون تومان از عمده عملکرد این اداره است اضافه کرد: اجرای نمای بیرونی مسجد جامع شهر گناوه با برآورد مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان در دستور کار این اداره قرار دارد.

وی گفت: در یک سال اخیر از محل درآمد موقوفات، مبلغ ۱۷ میلیون تومان به مستمندان، ۲۵ میلیون تومان کمک به دانش آموزان نیازمند در قالب طرح مهر تحصیلی ،۱۰۸ میلیون تومان تعمیر و نگهداری و حفظ عین موقوفات، اجرای مسابقات و امور قرآنی و کمک به مؤسسات قرآنی ۲۵ میلیون تومان، امور قضائی موقوفات ۲۱ میلیون تومان، فرهنگی و مذهبی ۴۲ میلیون تومان و مدیریتی و جاری ۵۹ میلیون تومان هزینه شده است.

توزیع بسته معیشتی بین نیازمندان

وی با اشاره به هزینه کرد یک ساله در امامزاده سلیمان بن علی (ع) گفت: با توجه به شاخص بودن این امامزاده برنامه‌ها در زمینه فرهنگی به سمت تهیه بسته‌های معیشتی در طرح‌های مختلف سوق داده شد و به مناسبت‌های ملی و مذهبی بین نیازمندان توزیع شده است.

وی اضافه کرد: کل هزینه کرد امامزاده سلیمان بن علی (ع) در طول یکسال در بخش‌های امور اجتماعی با طرح‌های مختلف، امور عمرانی، فرهنگی و مدیریتی و هزینه‌های جاری در این امامزاده هزینه شده است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم