روز جهانی گیاهخواری (اول اکتبر یا 9 مهر روز جهانی گیاهخواری)
علاوه بر مزایایی کـه برای حیوانات و کره زمین انجام خواهید داد، چند دلیل سلامتی برای تغییر رژیم غذایی گیاهخواری را بیاموزید. همه ی ساله در اول اکتبر یا 9 مهر روز جهانی گیاهخواری برای برجسته کردن فواید گیاهخواری گرامی داشته میشود. هدف این روز...
علاوه بر مزایایی کـه برای حیوانات و کره زمین انجام خواهید داد، چند دلیل سلامتی برای تغییر رژیم غذایی گیاهخواری را بیاموزید.
همه ی ساله در اول اکتبر یا 9 مهر روز جهانی گیاهخواری برای برجسته کردن فواید گیاهخواری گرامی داشته میشود. هدف این روز ترویج شفقت، امکانات افزایش زندگی و لذت در خوردن غذا های گیاهی اسـت.
آیا میدانستید کـه تقریبا 10 درصد از جمعیت جهان گیاهخوار هستند و هند کمترین سرانه مصرف گوشت را در جهان دارد؟ در 9 مهر، ما مزایای گیاهخواری را جشن میگیریم و اعتراف میکنیم کـه سبک زندگی بدون گوشت در واقع میتواند فوق العاده خوشمزه باشد. پس چوب هویج، توفو، پیتزا پنیر، سبزی همبرگر، و سایر غذا های بدون گوشت را بردارید، زیرا روز جهانی گیاهخواری اسـت!
بیشتر بخوانید: فواید و مضرات گیاه خواری و خام خواری چیست؟
چرا روز جهانی گیاهخواری را دوست داریم؟
برای محیط زیست خوب است
بدون گوشت نه تنها حیوانات را نجات می دهد، بلکه سوخت فسیلی را نیز حفظ میکند. آیا میدانستید برای تولید یک کالری گوشت گاو 78 کالری سوخت فسیلی لازم اسـت، اما برای تولید 1 کالری دانه سویا فقط 1 کالری سوخت فسیلی لازم اسـت؟ این 780 درصد کارآمدتر از تولید گوشت اسـت!
برای بدن شما خوب است
رژیمهای گیاهخواری طبق معمولً شامل مصرف مقدار زیادی از مواد مفیدی اسـت کـه همیشه نمی توانید در گوشت پیدا کنید: فیبر، اسید فولیک، ویتامینهای C و E، منیزیم، چربیهای غیراشباع و تنها فیتوکمیکال. این بـه معنی کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماری قلبی، کاهش فشار خون و وزن سالم تر اسـت.
غذای گیاهی می تواند خوشمزه باشد
رژیم های غذایی بدون گوشت بـه دلیل بی مزه بودن رپ بدی بـه همراه دارند اما این همیشگی درست نیست. تقریبا هر سبزی را می توان بـه پنکیکهای لذیذ مبتنی بر سبزیجات تبدیل کرد. پیتزا «تا زمانی کـه حاوی سوسیس نباشد» کاملاً یک گزینه اسـت. بستنی خوب اسـت. چه کسی گفته گیاهخواران نمیتوانند تفریح کنند؟
بیشتر بخوانید: عکس پروفایل روز جهانی گیاهخواری و وگانیسم
چرا مردم به گیاهخواری گرایش دارند؟
برخی بـه دلایل زیست محیطی یا بـه این دلیل کـه حیوانات را دوست دارند و مخالف اخلاقی با خوردن آن ها هستند، این تغییر را انجام داده اند. دیگران فقط میخواهند زندگی طولانی تر و سالم تری داشته باشند. تحقیقات علمی فراوانی نشان می دهد کـه مزایای سلامت گیاهخواری قابل توجهی اسـت. بیشتر کالری خودرا از محصولات غلات، سبزیجات و میوه ها مصرف کنیم.
و جای تعجب نیست کـه تخمین زده میشود کـه 70 درصد از همه ی بیماری ها، از جمله یک سوم همه ی سرطان ها، بـه رژیم غذایی مربوط می شوند. رژیم گیاهخواری خطر ابتلا بـه بیماری های مزمن دژنراتیو مانند چاقی، بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، دیابت و انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ، سینه، پروستات، معده، ریه و مری را کاهش می دهد.
اینروزها یافتن غذا های گیاهی با طعم عالی و مفید، چه در راهروهای سوپرمارکت محلی خود قدم بزنید و چه در هنگام ناهار در خیابان قدم بزنید، تقریبا دشوار اسـت. در حال حاضر اکثر فست فودها و رستوران های معمولی فست فود، سالاد، ساندویچ و خوراکی های سالم و مبتکرانه را در منوی خود گنجانده اند. بنابر این بـه جای این کـه از خود بپرسید چرا گیاهخوار شوید، سوال اصلی این اسـت کـه چرا نه؟
برخی از مزایای احتمالی سلامت گیاهخواری چیست؟
برای دفع بیماری
رژیمهای گیاهخواری سالمتر از رژیمهای معمول آمریکایی هستند، بـه ویژه در پیشگیری، درمان یا معکوس کردن بیماریهای قلبی و کاهش خطر ابتلا بـه سرطان. رژیم گیاهخواری کم چرب تنها موثرترین راه برای پیشگیری از پیشرفت بیماری عروق کرونر یا پیشگیری از ان اسـت. بیماری قلبی عروقی سالانه یک میلیون آمریکایی را میکشد و علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده اسـت.
اما میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در گیاهخواران کمتر از افراد غیر گیاهخوار اسـت. رژیم گیاهخواری ذاتاً سالم اسـت زیرا گیاهخواران چربی حیوانی و کلسترول کمتری مصرف می کنند «وگان ها چربی یا کلسترول حیوانی مصرف نمیکنند» ودر عوض فیبر بیشتر و محصولات غنی از آنتی اکسیدان مصرف می کنند – دلیل عالی دیگری برای گوش دادن بـه صحبت های مادر و خوردن سبزیجات!
تا وزن خود را پایین نگه دارید
رژیم غذایی استاندارد دنیا سرشار از چربی های اشباع شده و غذا های فرآوری شده و غذا های گیاهی کم و کربوهیدرات های پیچیده کـه ما را چاق میکند و بـه آرامی ما را میکشد. با توجه بـه مرکز بازرسی و پیشگیری از بیماری «CDC» و یک بخش از CDC، مرکز ملی آمار سلامت، 64 درصد از بزرگسالان و 15 درصد از کودکان 6 تا 19 ساله اضافه وزن دارند ودر دسترس خطر بیماری های مرتبط با وزن هستند. . از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت.
مطالعه ای کـه از سال 1986 تا 1992 نشان داد کـه افراد دارای اضافه وزن کـه از رژیم غذایی کم چرب و گیاهی پیروی میکردند، درسال اول بـه طور متوسط 24 پوند وزن کم کردند. . و 5 سال بعد این وزن را حفظ کرد. انها وزن خودرا بدون شمارش کالری یا کربوهیدرات و بدون اندازهگیری یا احساس گرسنگی از دست دادند.
برای بیشتر عمر کردن
اگر از رژیم غذایی استاندارد دنیا بـه یک رژیم غذایی گیاهی و سلامت محور تغییر دهید، میتوانید حدود 13 سال سالم بـه زندگی خود اضافه کنید. “افرادی کـه چربی های اشباع شده و چهار پا مصرف می کنند، طول عمر کمتری دارند ودر پایان عمر ناتوانی بیشتری دارند. محصولات حیوانی رگ های شـما را مسدود می کنند، انرژی شـما را کاهش می دهند و سیستم ایمنی بدن شـما را کاهش می دهند. گوشت خواران نیز تسریع شناختی و جنسی را تجربه می کنند. اختلال عملکرد در سنین پایین تر.”
بر اساس یک مطالعه 30 ساله بر روی بیش از 600 صد ساله اوکیناوا، ساکنان اوکیناوا، ژاپن، طولانیترین امید بـه زندگی را در میان هر گروهی در ژاپن دارند و احتمالاً طولانیترین امید بـه زندگی را در میان سایرین در جهان دارند. راز انها: رژیم غذایی کم کالری از کربوهیدرات های پیچیده تصفیه نشده، میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر و سویا.
برای ساختن استخوان های قوی
زمانی کـه کلسیم کافی در جریان خون وجود نداشته باشد، بدن ما ان را از استخوان های موجود شسته میکند. نتیجه متابولیک این اسـت کـه اسکلت های ما بـه مرور زمان متخلخل می شوند و قدرت خودرا از دست می دهند. اکثر پزشکان مراقبت های بهداشتی توصیه می کنند کـه مصرف کلسیم خودرا همانگونه کـه طبیعت درنظر گرفته اسـت – از طریق غذاها – افزایش دهیم. غذاها همچنین مواد مغذی دیگری مانند فسفر، منیزیم و ویتامین D را تامین می کنند کـه برای جذب و استفاده از کلسیم در بدن ضروری اسـت.
افرادی کـه حساسیت خفیف بـه لاکتوز دارند اغلب می توانند از مقادیر کمی از محصولات لبنی مانند ماست، پنیر و شیر بدون لاکتوز استفاده کنند. اما اگر بـه طور کامل از لبنیات پرهیز کنید، همان گونه میتوانید دوز سالم کلسیم را از لوبیا خشک، توفو، شیر سویا و سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم و شلغم دریافت کنید.
برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا
CDC گزارش می دهد کـه انواع بیماری های ناشی از غذا سالانه 76 میلیون بیماری را شامل میشود کـه منجر بـه 325000 بستری شدن در بیمارستان و 5000 مرگ در ایالات متحده میشود. طبق گزارش سازمان غذا و داروی ایالات متحده «FDA»؛ غذا های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی و غذا های دریایی اغلب در شیوع بیماری های ناشی از غذا نقش دارند. از مشکلات کشاورزی حیوانات بگذرید و از شادی سلامت گیاهخواری لذت ببرید.
برای کاهش علائم یائسگی
تعداد زیادی از غذاها حاوی مواد مغذی مفید برای زنان یائسه هستند. برخی غذاها سرشار از فیتواستروژن هستند، ترکیبات شیمیایی گیاهی کـه رفتار استروژن را تقلید می کنند. از آنجایی کـه فیتواستروژن ها می توانند سطوح استروژن و پروژسترون را افزایش و کاهش دهند، حفظ تعادل آن ها در رژیم غذایی بـه خاطرجمعی از عبور آسان تر از یائسگی کمک میکند.
سویا فراوان ترین منبع طبیعی فیتواستروژن اسـت، اما این ترکیبات را می توان در صدها غذای دیگر مانند سیب، چغندر، گیلاس، خرما، سیر، زیتون، آلو، تمشک، کدو حلوایی و سیب زمینی نیز یافت. از آنجایی کـه یائسگی با افزایش وزن و متابولیسم کند نیز همراه اسـت، رژیم گیاهخواری کم چربی و فیبر بالا میتواند بـه دفع پوند اضافی کمک کند.
برای داشتن انرژی بیشتر
چربی بیش از حد در جریان خون بـه این معنی اسـت کـه شریان ها بـه درستی باز نمیشوند و ماهیچه های شـما اکسیژن کافی دریافت نمیکنند.
نتیجه؟ شـما احساس می کنید زجر زده اید. رژیمهای گیاهخواری متعادل بـه طور طبیعی فاقد محصولات حیوانی مملو از کلسترول و گرفتگی عروق هستند کـه از نظر فیزیکی سرعت ما را کاهش می دهند و ما را وادار میکنند تا صبح بـه صبح دکمه چرت زدن را فشار دهیم. و از آنجایی کـه غلات کامل، حبوبات، میوهها و سبزیجات سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده هستند، سوخت انرژیبخش زیادی بـه بدن می رسانند.
بیشتر بخوانید: گیاه خواری و ایجاد آهن لازم برای رژیم و تناسب اندام
رژیم گیاهخواری شما را پرانرژی نگه می دارد
مطالعات نشان داده اند کـه خوردن یک رژیم گیاهخواری میتواند انرژی شـما را افزایش دهد زیرا بدن شـما وادار نیست برای هضم غذا بـه اندازه کافی مصرف کند.
برای “منظم” بودن
خوردن مقدار زیادی سبزیجات الزاماًً بـه معنای مصرف بیشتر فیبر اسـت کـه مواد زائد را ازبدن خارج میکند. افرادی کـه در زنجیره غذایی کمتر غذا میخورند، موارد کمتری از یبوست، هموروئید و دیورتیکولیت دارند. این یک مزیت سلامت گیاهی داخلی اسـت.
برای کمک به کاهش آلودگی
عده ای از مردم پس از درک ویرانی هایی کـه صنعت گوشت بر محیط زیست وارد میکند، گیاهخوار می شوند. بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده «EPA»؛ رواناب آشغال های شیمیایی و حیوانی از مزارع کارخانه مسئول بیش از 173000 مایل رودخانه و نهرهای آلوده اسـت. رواناب از زمین های کشاورزی یکی از بزرگ ترین تهدیدات برای کیفیت آب امروزه اسـت. فعالیت های کشاورزی کـه باعث آلودگی می شوند عبارتند از: تاسیسات محدود حیوانات، شخم زدن، زهر پاشی، آبیاری، کود دهی و برداشت.
برای جلوگیری از مواد شیمیایی سمی
EPA تخمین میزند کـه تقریبا 95 درصد از باقیمانده آفت کش ها در رژیم غذایی معمول آمریکایی از گوشت، ماهی و محصولات لبنی میآید. ماهی ها بـه ویژه حاوی مواد سرطان زا «PCBs، DDT» و فلزات سنگین «جیوه، آرسنیک، سرب، کادمیوم» هستند کـه از طریق پخت و پز یا انجماد قابل حذف نیستند.
گوشت و لبنیات را میتوان با استروئیدها و هورمونها نیز آغشته کرد، بنابر این حتما برچسب روی محصولات لبنی را کـه خریداری می کنید، بخوانید.
برای نجات حیوانات
تعداد زیادی از گیاهخواران بـه دلیل نگرانی از حیوانات، گوشت را کنار می گذارند. سالانه ده میلیارد حیوان برای مصرف انسان ذبح می شوند. و برخلاف مزارع گذشته کـه حیوانات آزادانه در ان پرسه میزدند، امروزه بیشتر حیوانات در کارخانه پرورش داده می شوند: در قفسهایی کـه بـه سختی می توانند حرکت کنند و رژیم غذایی آلوده بـه آفتکشها و آنتیبیوتیکها را تغذیه می کنند. این حیوانات تمام عمر خودرا در جعبه ها یا غرفه های کوچکی می گذرانند کـه حتی نمیتوانند دور بزنند. حیوانات پرورشی تحت قانون از ستم محافظت نمیشوند – در واقع، اکثر قوانین ضد ستم ایالتی بـه طور خاص حیوانات مزرعه را از حمایت اولیه انسانی معاف می کنند.
برای ایجاد یک بشقاب پر از رنگ
فیتوکمیکال های مبارزه کننده با بیماری بـه میوه ها و سبزیجات رنگ های متنوع و غنی می دهند. آن ها در دو دسته اصلی وجود دارند: کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها. همه ی میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی غنی – هویج، پرتقال، سیب زمینی شیرین، انبه، کدو تنبل، ذرت – رنگ خودرا مدیون کاروتنوئیدها هستند. سبزیجات سبز برگ نیز غنی از کاروتنوئیدها هستند اما رنگ سبز خودرا از کلروفیل میگیرند. میوه ها و سبزیجات قرمز، آبی و بنفش – آلو، گیلاس، فلفل دلمه ای قرمز – حاوی آنتوسیانین هستند. پخت و پز بر اساس رنگ یک هک بهداشتی سرگرم کننده برای گیاهخواری اسـت و راهی خوب برای خاطرجمعی از خوردن انواع مواد طبیعی کـه ایمنی را تقویت کرده و از طیف وسیعی از بیماری ها پیشگیری میکند.
فعالیت های روز جهانی گیاهخواری چیست
ثروت گیاهی را به اشتراک بگذارید
حتی اگر گیاهخوار نیستید، برای یک روز گیاهخوار شوید. مقداری غذای گیاهی بیاورید تا با همکلاسی های خود در دفتر یا مدرسه بـه اشتراک بگذارید. آیا نمیخواهید تلاش بیشتری انجام دهید؟ سینی سبزیجات آماده بخرید. همه ی سینی های سبزیجات را دوست دارند – حتی مشتاق ترین گوشت خواران.
گزینه بدون گوشت را در یک رستوران امتحان کنید
آیا شـما از ان دسته افرادی هستید کـه بدون یک نگاه گذرا از بخش گیاهخواری منو می گذرد؟ امروز، از این فرصت استفاده کنید و غذا های سبزیجات را کشف کنید و یک وعده غذایی بدون گوشت را انتخاب کنید. چه کسی میداند؟ شاید از ان استیک خوشمزه تر باشد.
از بازار کشاورز خرید کنید
عده ای از تازه ترین و خوشمزه ترین سبزیجات و میوه ها را میتوانید در بازار کشاورزان محلی خود پیدا کنید. با سقوط در هوا، مطمئناً غذای متنوعی از غذا های بدون گوشت پیدا خواهید کرد کـه برای هر سلیقه یا خلقی «از جمله کدو تنبل!» جذاب باشد.