به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بختیاری شامگاه شنبه در جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال استان زنجان اظهار کرد: زمان لازم برای بهبود نرخ رشد جمعیت کشور کمتر از ۱۰ سال است و در طول ۲۰ سال آینده جمعیت سالمند ما دو برابر خواهد شد، بنابراین فرصت کمی برای ایجاد تعادل در پنجره جمعیتی باقی مانده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان شاخص امید به زندگی در زنان زنجانی را ۷۷.۷۹ و این عدد در بین مردان را ۷۴.۱ عنوان کرد و گفت: بیشترین نرخ امید به زندگی در بین مردان و زنان شهرستان خرمدره دیده میشود و کمترین نرخ امید به زندگی مربوط به مردان ماهنشان و بانوان سلطانیه است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی اداره کل ثبت احوال استان زنجان نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: سازمان ثبت احوال در برنامه پنجم توسعه مکلف شد تا پایگاه جمعیتی کشور را اصلاح و تکمیل کند که شامل همه وقایع حیاتی میشود و تا کنون اقدامات متعددی را انجام داده است.
مهدی ژالهچیان در گذشته ارتباط سببی و نسبی بین رکوردها برقرار نبود، ابراز کرد: از سال گذشته تطبیق اطلاعات سببی و نسبی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است که این کار به کاهش خطای انسانی، تکمیل اطلاعات ثبتی و کاهش زمان در استعلامات کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: در این خصوص از بین ۲ میلیون و ۴۰ هزار رکوردی که متعلق به استان زنجان است، تا کنون ۲۰ درصد اسناد ثبت نهایی شده است.
فرماندار زنجان نیز در ادامه این جلسه تأکید کرد: در بررسی اطلاعات و آمارهای ثبتی باید مسیر و برنامه را توامان مورد توجه قرار داده و در مقایسه پنجره جمعیتی، میزان موالید و نرخ رشد جمعیت را بر اساس جمعیت سالهای مورد نظر، تحت ارزیابی قرار دهیم.
پرویز خالقی با ابراز نگرانی از پیری جمعیت، بیان کرد: سالمندی، افزایش سن ازدواج و مواردی از این دست به ما هشدارهایی را میدهند که باید با بررسی آمارها برنامهریزی لازم را در خصوص برطرف کردن چالشها انجام دهیم.