تدوین الگوی کشت در محصولات جالیزی یک ضرورت است


تدوین الگوی کشت در محصولات جالیزی یک ضرورت است

گرگان- دبیر خانه کشاورز گفت: الگوی کشت بیش از همه در محصولات جالیزی اهمیت دارد زیرا هم آب زیادی مصرف می‌کنند و هم در برخی سال ها با افزایش تولید بیش از نیاز کشور مواجه هستیم.

علی قلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: الگوی کشت در کشور ما به درستی تعریف نشد و ما در تولید محصولات جالیزی و صیفی‌جات دچار مشکل هستیم؛ یک سال آنقدر تولید این محصولات در کشور زیاد شده و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند که کشاورزان محصول را در زمین خود رها می‌کنند و سال دیگر بالعکس تولید کم و قیمت‌ها چنان افزایشی می‌شود که مردم قدرت خرید ندارند.

دبیر خانه کشاورز ادامه داد: ما در تولید کالاهای اساسی سرریز محصول نداریم؛ محصولات اساسی مثل گندم، جو، ذرت، کلزا هرچقدر که در کشور کشت شود نیاز است زیرا ما واردکننده این محصولات هستیم

وی اضافه کرد: ما به تدوین الگوی کشت در محصولات جالیزی نیازمندیم؛ به طور مثال محصول پرآب طلبی مثل هندوانه در کشور ما تولید و صادر می‌شود، در واقع با این کار ما آب کشور را به دیگر کشورها صادر می‌کنیم.

ایمانی گفت: تجار کشورهای ترکیه و عمان به شهرهای کرمان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان می آیند و با کشاورزان ما برای خرید هندوانه قرار داد می‌بندد و این در حالی است که این شهرها به شدت با مشکل کم آبی و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند.

دبیر خانه کشاورز تصریح کرد: در جلسه‌ای که با وزیر کشاورزی داشتیم، پیشنهاد کردیم ۱۰۰ درصد تعرفه بر روی محصولات جالیزی قرار دهند تا صادرات این محصولات برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد زیرا با این کار آب کشور را تخلیه می‌کنند.

وی درباره کشت برنج هم افزود: مسئله برنج با محصولات جالیزی تفاوت دارد زیرا ما واردکننده برنج هستیم و با کشت برنج، آب به دیگر کشورها صادر نمی‌کنیم.

ایمانی اضافه کرد: با یکپارچه سازی اراضی و کشت ارقامی از برنج که پتانسیل تولید بالایی دارند، می‌توانیم به ازای هر مترمکعب آب، برنج بیشتری تولید کنیم و نیاز به واردات نداشته باشیم.

دبیر خانه کشاورز گفت: سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج به کشور وارد می‌شود در صورتی که ما بذرهای موجود را اصلاح کنیم قادر خواهیم بود در همین اراضی که در اختیار داریم برنج مورد نیاز کشور را تامین کنیم

وی گفت: مسئله الگوی کشت بیش از همه در محصولات جالیزی اهمیت دارد زیرا هم آب زیادی مصرف می‌کنند و هم با افزایش تولید بیش از نیاز کشور مواجه هستیم.

ایمانی گفت: با دستورالعمل و بخش نامه نمی‌توان الگوی کشت محصولات جالیزی را اصلاح کرد و تنها راهکار این است که با قرار دادن تعرفه کاری کنیم که خرید این محصولات برای کشورهای همسایه هم توجیه اقتصادی نداشته باشد.

دبیر خانه کشاورز ادامه داد: محصولات جالیزی باید به سمت تولید گلخانه‌ای برود زیرا تولید این محصولات در گلخانه آب کمتری مصرف می‌کند و تولید بالاتری دارد در این صورت به راحتی می‌توان هم نیاز کشور را تامین کرد و هم مازاد محصول را به دیگر کشورها صادر کنیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!