راه‌های سیل زده عشایر هنوز مرمت نشده است/60درصد عشایر فاقد بیمه

منبع خبر / یزد / 17-07-1401

راه‌های سیل زده عشایر هنوز مرمت نشده است/60درصد عشایر فاقد بیمه

یزد- رئیس اداره امور عشایر استان یزد گفت: با وجود گذشت سه ماه از سیل مردادماه، هنوز راه های سیل زده عشایر مرمت نشده و این امر مشکلات بسیاری را برای عشایر منطقه به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد شمس، ظهر یکشنبه در نشستی خبری به مناسبت روز عشایر و روستا با اشاره به اینکه در استان یزد جمعیت عشایر با ۱۴۲۳ خانوار، کمتر از یک درصد جمعیت استان یزد را تشکیل می دهند، اظهار داشت: این جمعیت حداقل ۲۰ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.

وی با بیان اینکه عشایر استان یزد ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۵۰۰ نفر شتر دارند و سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند، عنوان کرد: متاسفانه کمبود نهاده های دامی مشکلاتی را در حوزه پرورش دام عشایر استان یزد ایجاد کرده است.

شمس با اشاره به اینکه وظیفه تیغ زنی راه های دسترسی عشایر استان سالی دو بار بر عهده اداره امور عشایر است، عنوان کرد: در سطح استان حدود ۱۵۰۰ کیلومتر راه عشایری وجود دارد که متاسفانه در سیل اخیر دچار خسارت های فراوانی شد و علیرغم گذشت حدود سه ماه از وقوع سیل، این راه‌ها به علت عدم تامین اعتبار ترمیم و بهسازی نشده است.

وی ادامه داد: آسیب وارد شده به راه های عشایری استان بسیار زیاد است و این موضوع باعث ایجاد مشکلات فراوان برای تردد عشایر شده است.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد ادامه داد: در سفر دولت به استان یزد، حدود ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه های تامین آب پایدار عشایر و خرید تانکر برای تامین آب عشایر اختصاص یافت که حدود ۱۰ میلیارد تومان آن تامین و صرف خرید چهار تانکر آبرسانی شده است.

شمس یکی دیگر از وظایف اداره امور عشایر را توزیع آرد میان عشایر ذکر کرد و گفت: متاسفانه بعد از حذف ارز ترجیحی و آزاد سازی قیمت آرد، هیچگونه سهمیه آردی به عشایر استان هنوز تعلق نگرفته که این موضوع مشکلات بسیار زیادی را برای عشایر به وجود آورده به نحوی که آنها برای تامین نان خود مجبور به پیمودن مسافتی طولانی در راه های بسیار ناهموار هستند تا بتوانند نان خود را تامین کنند.

وی همچنین با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد عشایر استان فاقد هرگونه بیمه هستند و برخی از بیمه هایی که وجود دارد از لحاظ درمانی امکانات مناسبی ارائه نمی دهند، افزود: این امر سبب شده بیمه عشایر و روستاییان مورد استقبال این قشر قرار نگیرد.

شمش در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برنامه های پیش بینی شده برای عشایر پرداخت و گفت: یکی از برنامه های این اداره در سال جاری، تکمیل آب انبارها و چشمه های عشایری است و تا پایان سال جاری ۴۰ آب انبار و چشمه عشایری استان ترمیم و ساماندهی خواهد که این موضع نیز نقش مهمی در تامین آب پایدار خواهد داشت.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟