به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا اشرف منصوری با اشاره به تنظیم و تنفیذ شیوهنامه جدید صادراتی بین ادارهکل گمرکات جمهوری خلق چین و وزارت جهاد کشاورزی ایران، اظهارداشت: امکان صادرات محصولات مرکباتی ایران و هرمزگان به جمهوری خلق چین مهیا شده است و در حال حاضر میتوانیم صادرات مرکباتی چون پرتقال شیرین، نارنگی و لیمو شیرین استان به چین را در دستورکار قرار دهیم.
وی افزود: این شیوهنامه الزاماتی چون رعایت یکسری استانداردهای بهداشتی و نباتی را دارد اما ممکن است در آینده استانداردهای دیگری چون استاندارد ملی، ایمنی و مواد غذایی چین هم به آن اضافه شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه در حال حاضر رعایت شدن استانداردهای گیاهی مهم ترین شرط صادرات به کشور چین است؛ گفت: صادرکنندگان به چین باید ابتدا تاییدیه خود را از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کنند و سپس اطلاعات خود را در سایت اعلام شده در شیوهنامه که متعلق به کشور چین است ثبت کنند تا بتوانند صادرات خود را انجام دهند.
اشرف منصوری ادامه داد: محصولی که میخواهد صادر شود باید براساس شیوهنامههای ابلاغی همچون کنترل تلفیقی فیزیکی و شیمیایی و کلیه آفتکشهای مجاز تولید شده باشد و همچنین اطلاعات باغداران و باغات اعم از محل تولید، نام و آدرس باغ و راههای برقراری ارتباط با تولید کننده در اختیار کشور مقصد قرار بگیرد.
وی عنوانکرد: اقدامات پس از برداشت محصول همچون بسته بندی، فرآوری و نگهداری نیز در امر صادرات بسیار حائز اهمیت است و به همین منظور تمام شیوهنامهها به دستگاهها و سازمانها همچون نظام صنفی کشاورزی، سازمان نظام مهندسی و.... اعلام و ارسال شده است و باغداران و صادرکنندگان میتوانند از این طریق در جریان ریز مسائل قرار بگیرند ضمن اینکه اگر شبهه یا ابهامی وجود داشت میتوانند به معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشانکرد: بسته بندی محصولات صادراتی دارای پروتکلهای خاصی است و الزاماً باید اطلاعات در بسته بندی به زبان چینی درج شود، همچنین برای چگونگی نگهداری محصولات در سردخانهها و دمای داخلی آنها نیز دستورالعملهایی وجود دارد که در شیوهنامه صادراتی ذکر شده است.
وی تاکیدکرد: محصولاتی که قابلیت صادرات را داشته باشند و بتوانند استانداردهای لازم را تامین کنند با کانتینرهای یخچالی به کشور مقصد صارر خواهند شد.