به گزارش خبرنگار مهر، مریم جلالی ظهر پنجشنبه در دیدار با استاندار زنجان، به حمایت وزارتخانه از هنرمندان صنایعدستی اشاره کرد و گفت: نگاه وزارتخانه به حوزه صنایعدستی و گردشگری نگاهی حمایتی است و در تلاش هستیم تا هنرمندان صنایعدستی را به زمینه ارزی متصل کنیم تا از صفر تا صد تولید و فروش صنایعدستی تکمیل شود.
وی ابراز کرد: بانوان نقش به سزایی را برعهده دارند و محوریت موضوع را تشکیل میدهند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، بر لزوم آموزش جوانان و نوجوانان در حوزه صنایعدستی تاکید کرد و گفت: فعالسازی نوجوانان و جوانان در بخش آموزش بسیار مهم است، یعنی نسلهای پیشین باید دانش و تخصص خود را در زمینه کاری خود به نسلهای جوان و امروز منتقل کنند تا مانع فراموشی این صنایع شوند.
جلالی تاکید کرد: حوزه آموزش نیز باید به ارزشافزوده متصل شود که استان زنجان میتواند در این بخش سرآمد استانهای دیگر باشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه به حوزه صنایع دستی باید به بحث آموزش توجه جدی شود، گفت: استان زنجان با توجه به ظرفیت های بالا می تواند پیشتاز باشد.
جلالی با بیان اینکه برگزاری همزمان ۲ رویداد ملی به میزبانی استان زنجان برگ برندهای برای توسعه صنایعدستی و گردشگری استان زنجان است، افزود: باید از این فرصت به خوبی برای ارتقاء استان در سطح کشور در حوزه گردشگری و صنایعدستی استفاده کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، برلزوم حمایت از شرکت شهرکهای صنعتی در بخش بازارچه تاکید کرد و بیان داشت: شرکت شهرکهای صنعتی نیز باید در قسمت بازارچهها فعال شود و فعالان صنایعدستی که به مرحله تولید رسیدهاند در این محلها فعالیت داشته باشند.
جلالی گفت: ما باید محدوده دید خود را از مرحله درونگرا بودن به برونگرایی ارتقا دهیم؛ مثلاً از همه استانها در مجموعه تاریخی گنبد سلطانیه مستقر شوند و صنایعدستی خود را به نمایش و فروش بگذارند و این ایده باید در استانهای دیگر نیز اجرایی شود.
وی تصریح کرد: باید در هر استان یک «ایران کوچک» داشته باشیم و یک شبکهسازی اتفاق بیافتد.