احترام به عقائد می تواند اهداف تقریبی را محقق می سازد
منبع خبر /
فرهنگی و هنری /
22-07-1401
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، بیان کرد: در مواجهه با ادیان و مذاهب بطور مستقیم و غیر مستقیم باید در نظر گرفت که احترام به آراء و اعتقادات طرف مقابل بسیار حائز اهمیت است به این معنا که در صورت دارا بودن حقانیت، باید توضیحات خود را ارائه دهیم.
وی افزود: "الکلام اذا خرج من القلب دخل فی القلب و اذا خرج من اللسان لم یتجاوز الآذان " سخن اگر از دل برون آید و پیام روح باشد در دل نفوذ می کند اما اگر پیام روح نباشد و صرفاً صنعت لفظی باشد از گوش ها آن طرف تر نمی رود؛ در واقع زمانی می توانیم در قلب ها اثر بگذاریم که به سخنان فرد مقابل با نهایت صبر گوش فرا دهیم تا اطمینان او را کسب کنیم.
وی تصریح کرد: نکته این است که در مواجهه با ادیان و مذاهب بطور مستقیم و غیر مستقیم باید چند نکته را در نظر گرفت؛ احترام به آراء و اعتقادات طرف مقابل بسیار حائز اهمیت است به این معنا که در صورت دارا بودن حقانیت، باید توضیحات خود را ارائه دهیم.
وی ادامه داد: "اُدعُ إِلىٰ سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ ؛ خداوند متعال صراحتاً می فرماید اگر بخواهیم با مردم از طریق مستقیم یا فضاهای رسانه ای دیگر ارتباط برقرار کنیم باید با منطق و حکمت و موعظه حسنه انجام دهیم.
وی اضافه کرد: باید راه صحیح را بیابیم و سپس ایجاد اطمینان کنیم تا فرد مقابل، نگاه دشمنانه به ما نداشته باشد و به عنوان یک دوست دلسوز به ما بنگرد و در واقع در پشت موعظه حسنه حق و حقیت و نیز کیفیت آن منطق و سخن است و در این زمان است که انسان می تواند در دل ها نفوذ کند و اثرگذار باشد.
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تأکید کرد: همانگونه که راه و سیره انبیا را در آیات قرآن کریم می توان یافت، با عمل به قرآن کریم و استخراج دستورات دین از قرآن کریم می توان در جهت رسیدن به اهداف وحدتی و تقریبی درحد کفایت عمل کرد.
انتهای پیام/