گزیده طنز حلاج شیرازی برای تحریک اشتهای بشر منتشر شد
کتاب گزیده طنز ابواسحاق حلاج شیرازی نوشته نسیم عرب امیری توسط انتشارات نیستان چاپ و روانه بازار نشر شد. به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، کتاب گزیده طنز «ابواسحاق حلاج شیرازی (بسحاق اطعمه)» نوشته نسیم عرب...
کتاب گزیده طنز ابواسحاق حلاج شیرازی نوشته نسیم عرب امیری توسط انتشارات نیستان چاپ و روانه بازار نشر شد.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، کتاب گزیده طنز «ابواسحاق حلاج شیرازی (بسحاق اطعمه)» نوشته نسیم عرب امیری با مقدمه زندهیاد ابوالفضل زرویی نصرآباد بهتازگی توسط انتشارات نیستان چاپ و روانه بازار نشر شده است.
شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران
مجموعه گزیده طنز در زمره آخرین بازماندههای قلم و طبع نکتهسنج مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد است. مجموعهای که کوشیده با دقیق شدن بر ظرایف و نکات نغز و طنز آمیز شاعران و نویسندگان کهن ایران زمین، ضمن انجام پژوهشی تازه در آثار آنها، نگاهی تخصصی و خاص بر یکی از گونههای روایت زبانی آنان داشته باشد.
از سوی دیگر این مجموعه که با پژوهش و همراهی نسیم عرب امیری توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است در تلاش است تا قدمت و سیره و شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران را از دریچه نگاه خود بازخوانی و ثبت کند.
این مجموعه در مجلد پیش رو سراغ بررسی زندگی و ارائه خلاصهای از آثار طنز جمال الدین ابواسحاق حلاج شیرازی رفته است؛ شاعری زیسته در قرن نهم و صاحب آثاری چون سفره کنز الشتهاء، غزلیات، رباعیات، اسرار چنگال، مثنوی مزعفر و بغر، مقطعات، خواب نامه و…
توصیف اشکنه و آش
ابواسحاق ذوق و توان ادبیاش را صرف ستایش غذا و شرح دلنگیزیها و جذابیتهای انواع خوردنی و نوشیدنیهای عصر خود کرده است که در نوع خود بسیار بدیع و بیهمتاست.
او در این سیر و سلوک عاشقانه و طنازانه، بر سینه هیچ غذایی دست رد نگذاشته و اشکنه و آش را همان اندازه عاشقانه ستوده و توصیف کرده است که انواع کباب و بریانی و شیرینیجات و ترشیجات را.
ابواسحاق هدف خود از نگارش این کتاب را تحریک اشتهای ابنای بشر عنوان کرده و از همین رهگذر است که توانسته نقشی بیبدیل در ثبت سنن و آداب و رسوم و آشپزی در بخش وسیعی از زمانه خود داشته باشد که بی شک بدون این تلاش در محاق فراموشی سپرده میشد.
این کتاب در یازده بخش به بازخوانی موضوعی کتابهای برجای مانده از ابواسحاق پرداخته و سعی کرده گزیدهای جامع و کامل از آن پیش روی مخاطب قرار دهد. در بخش پایانی نیز عبارات و واژههای نامانوس متن را نیز در قالب یک لغت نامه شرح داده است.