خروج 100 هزار میلیارد تومان از بازار بورس با تصمیم غلط شورای رقابت


یک کارشناس بورس ضمن اشاره به زیان ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی تصمیم شورای رقابت به بازار سهام، از رکورد شکنی خروج سرمایه از این بازار طی ۲ روز گذشته خبر داد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «همایون دارابی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تبعات منفی مصوبه خودرویی شورای رقابت بر بورس اظهار کرد: اقدام این شورا، شوک سنگینی را به بازار و فعالان آن وارد کرد. در حال حاضر برآورد‌ها حاکی از آن است که بازار سهام در همه ابعاد اعم از سهام عدالت، سهام مردم، سهام دستگاه‌های دولتی و در نهایت سهام صندوق‌های بازنشستگی، متاثر از این تصمیم، زیانی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را تجربه‌کرده‌اند.


این کارشناس بازار سرمایه با انتقاد از عملکرد شورای رقابت در طول سالیان گذشته، گفت: این شورا در طول این مدت در حوزه‌های مهمی مانند صنعت خودرو، مخابرات، پتروشیمی دخالت‌های متعددی کرده که در نهایت به ایجاد خسارت و آسیب‌های سنگینی مالی برای به این بخش‌ها و فعالان آن منتج شده است.


وی افزود: فعالان بازار سرمایه انتظار چنین نامه‌نگاری از سوی شورای رقابت را نداشتند؛ چون اینگونه اقدامات فاقد منطق اقتصادی و عقلانیت است. در حال حاضر با توجه به منافعی که عرضه خودرو در بورس کالا برای مردم، دولت و یا حتی خودروسازان به همراه داشته، کسی این انتظار را نداشت مانعی برای ادامه این کار ایجاد شود.


سکوت قانون در قبال یکه‌تازی‌های شورای رقابت


دارابی تاکید کرد: ساختار فعلی شورای رقابت در قبال مصوبات خود پاسخگو نیست، به عنوان مثال در طول یک سال گذشته موردی مشاهده نشده که رئیس این شورا اظهار نظری داشته باشد و یا این که کارشناسان آن در یک چارچوب برابر و شفاف حاضر به مطرح کردن استدلال‌های خود و دفاع از آن‌ها مایل نبوده‌اند.


این تحلیلگر بورس خاطرنشان کرد: در حال حاضر قانون هم در مورد ماهیت شورای رقابت و ساختار‌های حاکم بر آن دچار خطا شده؛ به بیان ساده‌تر ضرورت دارد که مجلس شورای اسلامی به فوریت در مورد این شورا تصمیمات لازم را برای تغییر رویکرد اتخاذ و یا اقدام به انحلال آن کنند.


وی خاطرنشان کرد: در طول یک سال گذشته بازار سهام آماج خبر‌های صنعت خودرو در زمینه‌های مختلفی مانند واگذاری بلوک‌های خودرویی و شرکت‌های تودلی و عرضه خودرو در بورس کالا قرار گرفته بود. طی این مدت تمامی فعالان بازار سرمایه منتظر این اتفاقات بودند، اما در آستانه اثربخشی تصمیمات درست دولت، ناگهان با کش و قوس به وجود آمده و مصوبه خودرویی شورای رقابت، امید فعالان بازار بورس ناامید شد.


رکورد شکنی خروج سرمایه از بورس در ۲ روز


دارابی همچنین از خروج شدید سرمایه از بازار بورس طی ۲ روز گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر با توجه دستورالعمل شورای رقابت و ناامیدی سهامداران، در روز‌های یکشنبه و دو شنبه شاهد رکورد شکنی خروج پولی حقیقی از بازار سرمایه بودیم.


این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: بازار سرمایه حوزه شفافی است، اما علی‌رغم وجود چنین مولفه‌ای انتظار می‌رود که به دلیل اتفاقات چند روز گذشته، سرمایه‌های خارج شده از بورس به سمت بازار‌هایی مانند طلا، ارز، املاک و مستغلات منتقل شود.


وی افزود: معمولا هر سال در ایام دهه فجر بازار بورس شرایط خوبی را سپری می‌کرد، اما امسال به دلیل مباحث پیش آمده از سوی شورای رقابت، این اتفاق میسر نشد. در حال حاضر با نزدیکی به ماه‌های پایانی سال و افزایش نیاز‌های پرداختی شرکت‌ها، بازار سرمایه از تب و تاب افتاده و باید دید که این بازار در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، سال جدید را چگونه آغاز خواهد کرد.


این تحلیلگر بورس خاطرنشان کرد: با توجه به موارد پیش آمده بازار سرمایه طی روز‌ها و یا ماه‌های آتی با رکود بیشتری دست و پنجه نرم خواهد کرد.


امید ناامید خودروسازان برای جبران زیان و بدهی


دارابی همچنین درباره وضعیت خودروسازان در شرایط پیش آمده، گفت: دو خودروساز بزرگ کشور امیدوار بودند که به واسطه عرضه خودرو در بورس کالا، بخشی از زیان و بدهی‌های بانکی خود را کاهش دهند، اما با دخالت شورای رقابت این امر میسر نشد و مجدداً در وضعیت زیان‌دهی قرار گرفتند.


این کارشناس در پایان تاکید کرد: تداوم این امر در مرحله نخست به خود خودروسازان و سپس در مراحل بعدی به شبکه بانکی و سیستم گسترده قطعه‌سازان که تحت فشار شدیدی هستند، ضربه خواهد زد.


پایان پیام//



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا