مرور یک عملیات هوایی
ستاد فرماندهی قرارگاه کربلا «رکن-۲» در روز ۱۳۶۰/۱۲/۲۶ مختصات جغرافیایی هدفهایی که باید در مراحل مختلف عملیات «کربلای۲» بمباران هوایی میشدند را در اختیار فرمانده قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب قرار داد.
به گزارش ایران اکونومیست، پس از دریافت دستور عملیاتی «کربلای-۲» ( فتحالمبین) در روز هفتم اسفندسال۶۰ دستور رزمی «شبح-۳» نوشته شد و از قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب به یگانهای سازمان رزمی عملیات «کربلای۲» صادر و تأکید گردید که گسترشها انجام شود. ضمناً روز «ر» و ساعت «س» متعاقباً اعلام خواهد شد. یگانها همه آماده اجرای عملیات بودند، قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب نیز از بام تا شام عملیات دفاع هوایی صحنه نبرد را با پرواز خلبانان هواپیماهای «اف-۱۴» برفراز صحنه برقرار کرده بود و گسترشهای دفاع موشکی صحنه نبرد نیز با انتقال سایتهای موشکی پایگاه هوایی دزفول به میان صحنه درکنار یگانهای نیروی زمینی در غرب دزفول همه چیز آماده شده بود تا حمله سرنوشت ساز «کربلای-۲» آغاز شود.
شرح یکی از عملیاتهای هوایی
ستاد فرماندهی قرارگاه کربلا «رکن-۲» در تاریخ ۱۳۶۰/۱۲/۲۶ مختصات جغرافیایی هدفهایی که باید در مراحل مختلف عملیات «کربلای۲» بمباران هوایی میشدند را در اختیار فرمانده قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب قرار داد.
روز بیست و هشتم (۱۳۶۰/۱۲/۲۸ ) فرمانده قرارگاه کربلا دستور داد تا نقطهای در نزدیکی چنانه درست در ساعت۰۸:۰۰ بامداد با هواپیما بمباران شود و این عملیات هوایی با فروریختن ۲۵ تن مهمات جنگی بر سر دشمن انجام شد و بلافاصله دستور انجام عکسبرداری هوایی از نتایج بمباران را صادر کرد که در ساعت ۱۰:۴۵ عملیات عکسبرداری هوایی با اجرای دستور رزمی «ناصر» انجام شد و تصاویر در بعد از ظهر همان روز در اختیار رکن۲ قرارگاه کربلا قرارگرفت.
در این عملیات تیپ ۵۵ هوابرد و تیپ۳ زرهی از لشکر۹۲ بلافاصله باید نقطه بمباران شده را تصرف میکردند که هدف «فتح» نامیده میشد و در خلال مرحله اول عملیات «کربلای۲» انجام شد. در این عملیات «تیپ۱۰ » مستقل زرهی و «تیپ ۴۲ » زرهی ارتش عراق بمباران شدند.
منبع: نیروی هوایی در دفاع مقدس، نمکی، علیرضا،۱۳۹۲، ایران سبز، تهران، چاپ دوم.