نمیشود با دنیا دعوا کرد و کار کشور را جلو برد
اقتصادنیوز: نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: از یک طرف در داخل مشکل داریم و از سوی دیگر مشکل دوم ما هم این است که با دنیا دعوا داریم، نمیشود با دنیا دعوا کرد و کار کشور را جلو برد. باید تلاش کنیم و برویم به سمت اینکه این دو مساله را حل کنیم.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: برای بهبود سرمایه اجتماعی با دو مساله مواجه هستیم یکی دستهبندی و خودی و غیرخودی کردن در داخل و دوم اینکه با دنیا دعوا داریم، باید این دو مساله را حل کنیم؛ اگر حل نکنیم نخواهیم توانست به سمت ارتقاء و بهبود سرمایه اجتماعی حرکت کنیم.
محمد مصدق، عملگرای سیاستورز ایرانی
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص «مهمترین چالش و مشکل کشور در سال ۱۴۰۱»، گفت: به نظر من چالشها و دعواهایی که بعد از فوت خانم امینی اتفاق افتاد و به خاطر مدیریت نامناسبی که انجام دادند به شورشها و مسائلی منجر شد که بهنظر من میشد جلوی آن را گرفت و اجازه نداد کار به چنین جاهایی برسد؛ ولی متاسفانه با مدیریتی که ما انجام دادیم نتیجه خوبی نگرفتیم و این مساله بزرگترین چالش سالی که گذشت، بود.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در پاسخ به این سوال که «در سالهای اخیر با افول سرمایه اجتماعی مواجه هستیم و یکی از نمادهای تجلی آن دو انتخابات گذشته مجلس و ریاست جمهوری است، با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم هستیم، چه اقداماتی برای افزایش و ارتقاء سرمایه اجتماعی باید انجام شود؟»، اظهار داشت: یک مشکلی که الان ما داریم و فوت خانم امینی و مسائلی از این دست جرقههایی برای بروز آن است، همین سرمایه اجتماعی است که شما میگویید. ما اگر بخواهیم که کشور و نظام با قدرت بماند، باید به این مساله توجه داشته باشیم؛ مقام معظم رهبری هم بارها تکرار میکنند که سرمایه اجتماعی و مردم همه قدرت و توان یک جامعه است.
وی افزود: خب حکومت اساسا برای چه تشکیل شده؟ حاکمان برای این هستند که به جامعه و مردم خدمت کنند، اگر قرار باشد که حکومت طوری شکل بگیرد که مردم را ناراضی کند طبیعتا از آن هدف دور میشود و امکان ادامه به این شکل نخواهد داشت. در نتیجه روز به روز این سرمایه از دست میرود و مشکلات عدیدهای به وجود میآید.
پزشکیان در پاسخ به این سوال که «چه راهی برای بهبود شرایط کنونی و ارتقاء این مساله پیشروی ماست؟»، تصریح کرد: من بارها این حرف را زدم و گفتهام که ما دو مشکل اساسی در کشور داریم، یک اینکه در داخل کشور همه را بازی نمیدهیم و خیال میکنیم فقط یک عده خوب، خودی و قابل اعتماد هستند و بقیه ناخودی هستند. کشور مال همه است، چپ و راست و مذهبی-غیرمذهبی، کرد، ترک، لر و عرب و عجم هیچ فرقی نمیکند؛ دین و مذهب یکی از اهدافش برداشتن همین تفاوتگذاریهاست و اینکه حکومت براساس عدالت و امکان پیشرفت و رشد دادن و براساس شایستگی و لیاقت است، نه اینکه چون عضو این گروه و این دسته هستی پس تو میتوانی بیایی و آن یکی که عضو نیست نمیتواند باشد؛ اسمش را هم گذاشتهاند خالصسازی، خب این باعث شده ما سرمایه اجتماعی مان را از دست بدهیم. از یک طرف در داخل مشکل داریم و از سوی دیگر مشکل دوم ما هم این است که با دنیا دعوا داریم، نمیشود با دنیا دعوا کرد و کار کشور را جلو برد. باید تلاش کنیم و برویم به سمت اینکه این دو مساله را حل کنیم؛ باقی موضوعات از همین دو مورد نشأت میگیرد و حل شدن اینها حتما اثرات قابل مشاهده روشنی روی مساله سرمایه اجتماعی دارد.
پیام ویژه دبیرکل سازمان ملل به مناسبت فرا رسیدن نوروز
نماینده مردم تبریز در پاسخ به این سوال که «اخیرا توافقی با عربستان انجام شد و بازتاب فراوانی داشت، آیا این گامی برای حل برخی منازعات محسوب نمیشود؟»، عنوان کرد: خب این توافق یک قدم است، چه کسانی از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند و سفارت را آتش زدند؟؛ همین روزنامهها و افرادی که الان میگویند این توافق دستاورد است که من هم معقتدم دستاورد است، آقای رئیسی کار خوبی کرد؛ اما همین آدمها بودند که از دیوار بالا رفتند و آتش زدند و این مصیبت و هزینه را بر کشور و بر مردم تحمیل کردند حالا با یک توافق خوشحالی میکنند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما باید با همه کشورهای مسلمان برادر باشیم، حدیث میگوید: «المسلم أخو المسلم لا یظلمه» مسلمانان باهم برادرند، همه ید واحدی هستند در مقابل دشمن، ما با مسلمانها یک چنین وحدت و انسجامی نداریم با دنیا هم که دیگر بماند. این مشکلی است که داریم و باید این دو مساله را حل کنیم؛ اگر حل نکنیم نخواهیم توانست به سمت ارتقاء و بهبود سرمایه اجتماعی حرکت کنیم.