ضد عفونی کردن خرما برای ماه رمضان چگونه انجام می شود؟


ضد عفونی کردن خرما برای ماه رمضان چگونه انجام می شود؟

این روزها با وجود بحران کرونا همه به فکر ضد عفونی کردن برخی مواد غذایی و خشکبار مانند خرما هستند که در ادامه به نکاتی برای ضد عفونی کردن خرما اشاره می شود 1728 تازه های پیشگیری 1402/01/12

خرما را چطور ضد عفونی کنم؟

یکی از متداول‌ترین سوالات که به‌خصوص در ماه روزه‌داری بیشتر پرسیده می‌شود این است که خرما را که پای ثابت سفره افطار است چگونه شست و شو دهند تا سبب نابودی این ویروس شود. از نظر بهداشتی شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است زیرا احتمال دارد این میوه در نخلستان‌ها زمانی که روی درخت است به‌ واسطه گرد‌و‌غبار، فضولات پرندگان و حشرات موذی یا در زمان چیدن و درجه‌بندی شدن توسط کارگران به برخی میکروارگانیسم‌ها آلوده شده باشد.

بنابراین خرماهایی که به روش سنتی بسته‌بندی یا به صورت فله‌ای عرضه می‌شود به شست‌وشو نیاز دارد. با‌توجه به شیوع ویروس کرونا و توصیه‌های بهداشتی بهتر است پس از خرید خرما آن را به ظروف دردار منتقل و در یخچال نگهداری کنید و هنگام مصرف، خرما را به‌خوبی با آب شست‌وشو داده و پوستش را جدا کنید. از شست‌وشوی خرما با مواد ضدعفونی‌کننده الکلی یا حاوی کلر یا شوینده‌های رایج اجتناب کنید.

زیرا این میوه نه‌تنها بوی این ترکیبات را به خود جذب می‌کند بلکه احتمال نفوذ مواد ضدعفونی‌کننده به بافت این محصول بسیار زیاد است. اغلب خرماهای خشک به‌راحتی قابل شست‌وشو هستند اما رطب که رطوبت بیشتری دارد و شست‌وشوی آن کمی مشکل است را می‌توانید در حدی که محصول دچار سوختگی نشود داخل فر حرارت دهید. البته خرمای خشک را هم می‌توانید کمی مرطوب کرده و داخل فر حرارت دهید.

بیشتر بدانید : اضطراب کرونا و قرنطینه چه تاثیری بر قاعدگی می گذارد؟

بیشتر بدانید : ضد عفونی کردن ماسک برای استفاده مجدد موثر است؟

بیشتر بدانید : خواص خرما و اهمیت مصرف خرما در ماه رمضان چیست؟

خرماهای کارخانه چطور؟

لازم است بدانید خرماهایی که در کارخانه درون بسته‌بندی‌های مقاوم و غیرقابل نفوذ نایلونی وکیوم یا بسته‌بندی شده‌اند مراحل شست‌وشو و ضدعفونی را به صورت بهداشتی طی کرده‌اند.

به این صورت که در کارخانجات یا کارگاه‌های دارای مجوز بهداشت زیرنظر مسؤول فنی قبل از بسته‌بندی، خرما را شست‌وشوی اولیه داده و پس از آن میوه را ضدعفونی کرده و برای افزایش ماندگاری سرما یا گرمای ضعیف یا پرتو و اشعه به خرما می‌دهند تا آنزیم‌های آن غیرفعال و از فعالیت میکروب‌ها کاسته شود. این شیوه برای حذف ویروس کرونا کارآمد خواهد بود و دیگر نیازی به شست‌وشوی بیش از حد یا پوست‌گیری و حرارت‌دهی وجود ندارد.

بیشتر بدانید : اگر روزی 2 عدد خرما بخورید چه اتفاقاتی در بدن شما می افتد؟

بیشتر بدانید : شرایط اهدای پلاسمای خون به بیماران کرونایی چیست؟

بیشتر بدانید : خواص خرما از دیدگاه طب سنتی برای بیماری ها

بیشتر بدانید : گروه خونی O واقعا کرونا نمی گیرند یا شایعه است؟

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: jamejamonline.ir


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران