دستگاه قاتل اینترنت ماهوارهای استارلینک ساخته شد
اختراع جدید چینیها که قاتل استارلینک لقب گرفته، دستگاهی برای تامین نیروی توپهای کوچک مایکروویو است که میتواند انواع ماهواره و پهپاد را تخریب کند.
دانشمندان نظامی این کشور موفق به ساخت منبعی کوچک از انرژی شدهاند که میتواند اندازه یک سلاح مایکروویو پرقدرت را تا حد زیادی کاهش دهد. این سلاح قادر است با تخریب وسایل الکترونیکی در پهپادها و ماهوارهها، آنها را از کار بیاندارد.
این دستگاه میتواند تا ۱۰ گیگاوات برق را با سرعت ۱۰ پالس در ثانیه تولید کند. از طریق قرارگیری در پشت وسایل نقلیه باربر و اتصال مستقیم به شبکه برق شهری، امکان استفاده از این وسیله مخرب در نبردهای متحرک وجود دارد.
به گزارش گجت نیوز، این دستگاه مایکروویو کوچک که قاتل استارلینک لقب گرفته، توسط محققان دانشگاه ملی فناوری دفاع در استان هونان چین توسعه یافته است. بهگفته سازندگان، اگرچه بهطور معمول چنین دستگاهی شامل خازنهای متعدد و یک سیستم کنترلی در ابعاد یک اتاق است؛ اما این وسیله میتواند تنها در یک قفسه کوچک قرار بگیرد.
منبع انرژی کوچک این وسیله، میتواند یک توپ مایکروویو که در بخش بالای وسیله نقلیه یا پشت بام قرار دارد را برای حمله غافلگیرکننده به اهداف دشمن که در حال پرواز هستند، فعال کند.
براساس گزارش وبسایت SCMP، ارتش چین پس از استفاده گسترده اوکراین از ماهوارههای استارلینک اسپیس ایکس که پس از تهاجم روسیه به این کشور رخ داد، فورا توسعه سلاحهای مایکروویو پرقدرت را در دستور کار خود قرار دادند.
آیا دستگاه مایکروویو جدید چین، قاتل ماهوارههای استارلینک خواهد بود؟
بهگفته محققان سازنده، دستگاههای مشابه که هماکنون توسط ارتش چین استفاده میشوند، قادر به تولید امواج مایکروویو با توان کیلووات یا مگاوات هستند. بااینحال، برای آسیب رساندن یا غیرفعال کردن یک وسیله الکترونیکی مانند پهپاد، پرتو مایکروویو باید به قدرت یک گیگاوات یا بیشتر دست پیدا کند.
اگرچه دستگاه جدید چینیها در مرحله توسعه قرار دارد، اما محققان از حالا اطمینان دارند که این وسیله میتواند پرتوهایی با قدرت ۱۰ گیگاوات یا بیشتر را شلیک کند. براساس مقاله دانشمندان، قاتل استارلینک در واقع یک شتابدهنده الکترونی با طراحی بومی جدید محسوب میشود که از عملکرد DNA الهام گرفته است.
تاکنون روسیه و ایالات متحده نیز فناوری پرتو مایکروویو پرقدرت خود را طی سالهای اخیر بهنمایش گذاشتهاند. نمونهای از این توسعه، دستگاه قابل حمل ارتش آمریکا است که تحت قابلیت حافظت از آتش غیرمستقیم، توانایی خنثی کردن پهپادها را دارد. با توجه به ممنوعیت استفاده از استارلینک در چین، احتمالا شاهد استفاده از این وسیله توسط مقامات این کشور برای تخریب ماهوارههای اسپیسایکس خواهیم بود.