هوش مصنوعی به کمک ترک سیگار می آید
طبق تحقیقات دانشگاه آنگلیا شرقی، یک برنامه موبایلی ترک سیگار با استفاده از هوش مصنوعی قادر است در ترک سیگار تاثیر مهمی داشته باشد.
به گزارش راهبرد معاصر. Quit Sense اولین برنامه هوش مصنوعی (AI) برای توقف سیگار در جهان است که تشخیص میدهد افراد در حال ورود به مکانی هستند که قبلا در آنجا سیگار میکشیدند، سپس برای کمک به مدیریت محرکهای خاص سیگار کشیدن افراد در آن مکان، آنها را پشتیبانی میکند.
نتایج مطالعهای که اخیرا انجام شده است، نشان میدهد که چگونه اپلیکیشن جدید به سیگاریهای بیشتری نسبت به افرادی که فقط پشتیبانی آنلاین NHS داشتند، کمک کرد تا سیگار را ترک کنند. تیم تحقیقاتی امیدوار است که با کمک به افراد در مدیریت شرایط محرک، برنامه جدید به افراد بیشتری برای ترک سیگار کمک کند.
این مطالعه در Nicotine and Tobacco Research منتشر شده است.
پروفسور فلیکس ناتون، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده علوم بهداشت UEA، گفت: ما میدانیم که تلاش برای ترک اغلب با شکست مواجه میشود، زیرا میل به سیگار کشیدن با گذراندن زمان در مکانهایی که افراد قبلا سیگار میکشیدند، تحریک میشود. این ممکن است حتی در محل کار باشد؛ بهعنوان مثال، بهجز استفاده از دارو، هیچ روشی برای ارائه حمایت برای کمک به افراد سیگاری برای مدیریت این نوع موقعیتها و اصرارها در صورت وقوع وجود ندارد».
دکتر Chloë Siegele-Brown از دانشگاه کمبریج که این برنامه را ساخته است، گفت: Quit Sense یک برنامه هوشمند هوش مصنوعی است که در مورد زمانها، مکانها و محرکهای رویدادهای قبلی سیگار میآموزد تا تصمیم بگیرد چه زمانی و چه پیامهایی را به نمایش بگذارد و به این ترتیب به کاربران کمک کند تا میل به سیگار کشیدن را در زمان واقعی مدیریت کنند.
به گفته پروفسور ناتون کمک به افرادی که سعی در ترک سیگار برای یادگیری و مدیریت این موقعیتها دارند، راه جدیدی برای افزایش شانس موفقیت سیگاریها برای ترک سیگار است.
این تیم تحقیقاتی یک کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده را شامل ۲۰۹ سیگاری که از طریق رسانههای اجتماعی انتخاب شدند، انجام دادند. پیوندهایی از طریق پیام متنی برای آنها ارسال شد تا به درمان اختصاص داده شده خود دسترسی پیدا کنند، همه شرکت کنندگان پیوندی به پشتیبانی آنلاین ترک سیگار NHS دریافت کردند، اما فقط نیمی از آنها برنامه Quit Sense را نیز دریافت کردند.
شش ماه بعد، از شرکتکنندگان خواسته شد اقدامات پیگیری را بهصورت آنلاین تکمیل کنند و از کسانی که گزارش میدهند سیگار را ترک کردهاند، خواسته شد تا یک نمونه بزاق را برای تایید ترک از خود ارسال کنند.
پروفسور ناتون گفت: «ما دریافتیم که وقتی به افراد سیگاری برنامه Quit Sense پیشنهاد شد، سه چهارم آن را نصب کردند و کسانی که شروع به ترک با این برنامه کردند به طور متوسط حدود یک ماه از آن استفاده کردند؛ به آنها قول داده شد که شش ماه بعد در مقایسه با برنامههایی که فقط پشتیبانی آنلاین NHS را ارائه میدهند، سیگار را ترک کنند.
تیم تحقیقاتی خاطرنشان میکند که یکی از محدودیتهای این مطالعه نسبتا کوچک این بود که کمتر از نیمی از افرادی که سیگار را ترک کردند، یک نمونه بزاق را برای تایید اینکه سیگار را ترک کردهاند، برگرداندند. تحقیقات بیشتری برای ارائه تخمین بهتر از اثربخشی برنامه مورد نیاز است.
به گفته کارشناسان، فناوری و گوشیهای هوشمند نقش مهمی در کاهش میزان مصرف سیگار دارند، استفاده بهتر از فناوری، در کنار اولین طرح ملی «مبادله برای توقف» در جهان و مشوقهای مالی برای زنان باردار در کنار حمایت رفتاری به آنها کمک میکند تا تا سال ۲۰۳۰ به آرزوی خود در برابر سیگار دست یافته و تعداد بیماریهای ناشی از مصرف سیگار را کاهش دهند.
این مطالعه توسط دانشگاه شرق آنگلیا و با همکاری محققان دانشگاه کمبریج، واحد آزمایشات بالینی نورویچ، دانشگاه ناتینگهام، کینگز کالج لندن، دانشگاه کالج لندن و کالج امپریال لندن انجام شد./ باشگاه خبرنگاران