تصویب آئین‌نامه فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت


تصویب آئین‌نامه فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت

رئیس دانشگاه تهران از تصویب آئین‌نامه فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت (محیط اجرایی و کاربردی) خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در آئین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور که با حضور اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تهران و مسئولان ارشد دیوان محاسبات کل کشور برگزار شد، از تصویب آئین‌نامه فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت (محیط اجرایی و کاربردی) خبر داد و گفت: اعضای هیأت علمی که در بدو استخدام هستند و یا برای تبدیل وضعیت استخدامی اقدام می‌کنند، الزام دارند یک دوره شش ماهه تا یکساله را به عنوان فرصت مطالعاتی در صنعت بگذرانند که این موضوع در پردیس‌های علم و فناوری دانشگاه محقق می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران از صنعت نظارت به عنوان یکی از این محیط‌های کاربردی برای گذراندن فرصت مطالعاتی اساتید نام برد و ابراز امیدواری کرد: از سوی دیوان محاسبات کل کشور این امکان فراهم شود تا اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران از رشته‌های مختلف که علاقمند به مباحث نظارتی در رشته تخصصی خود هستند، بتوانند با تیم‌های حسابرسی دیوان ماسبات همراه شده و با فرآیند کارهای نظارتی آشنا شوند. فرصت‌های مطالعاتی اساتید در صنعت، به کاربردی شدن آموزش‌های دانشگاهی نیز کمک می‌کند.

مقیمی با بیان اینکه «دیوان محاسبات به عنوان یک دستگاه نظارتی که مسائل بودجه‌ای کشور را نظارت و پایش می‌کند، از نظر رعایت مقررات و عدم انحراف عملکرد دستگاه‌ها دارای نقش است»، اظهار داشت: مطالعات نشان می‌دهد که یکی از دلایل بروز انحراف عملکردی در دستگاه‌ها ناشی از عدم آگاهی از قوانین و مقررات است.

وی افزود: ایراد اساسی و مشکل‌ساز دستگاه‌های اجرایی، ناظر بر ناآگاهی از قوانین و مقررات مالی و اداری است و یکی از مهمترین اقدامات برای رفع این ایراد، توجه به حسابرسی داخلی در دستگاه‌ها می‌باشد. یکی از مهمترین اموری که در حسابرسی داخلی انجام می‌شود ترویج بحث‌های مربوط به مقررات مالی است.

معاون سابق دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: آسیب‌شناسی‌های پیشین دیوان محاسبات کشور از دستگاه‌های اجرایی نشان می‌دهد که پاشنه آشیل دستگاه‌های اجرایی، فقدان حسابرسی داخلی است. ساختارسازی برای حسابرسی داخلی در دستگاه‌های اجرایی از این جهت دارای اهمیت است که قبل از آنکه یک نهاد بیرونی آنها را زیر ذره‌بین قرار دهد، خود دستگاه به بررسی وضعیت خود بپردازد و قبل از اینکه برچسب تخلف بر سازمان خورده شود، خود سازمان دارای سازوکار پیشگیری داشته باشد. ایجاد ساختار برای حسابرسی داخلی در دستگاه‌ها فضای مناسبی برای تمکین دستگاه‌ها به قوانین و مقررات فراهم می‌نماید.

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در صورت راه‌اندازی ساختار حسابرسی داخلی در دستگاه‌ها، این زمینه برای دیوان محاسبات ایجاد می‌شود که به جای اینکه وقت خود را بر روی حسابرسی عملکرد بگذارد و فرآیندها را کنترل کند، به پایش نتایج کار بپردازد. به این ترتیب، دیوان محاسبات کل کشور می‌تواند از بحث‌های دست‌وپاگیر خارج شود و با واگذاری بخش‌های عمده کار به دانشگاه‌ها و مراکز علمی و دیگر دستگاه‌ها، محوریت فکری مأموریت‌های نظارتی را برعهده گیرد و از سایر دستگاه‌ها به عنوان بازوی اجرایی استفاده کند.

مقیمی از ایجاد اداره کل حسابرسی داخلی در ساختار جدید دانشگاه تهران در دوره جاری مدیریتی دانشگاه خبر داد و گفت: اداره کل حسابرسی داخلی برای اولین بار در دانشگاه تهران ایجاد شده است. وجود این ساختار تا قبل از ایجاد در دانشگاه تهران، در مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسبوق به سابقه نبوده است.

رئیس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه خط مشی در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، افزود: دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید داشتند که خط مشی‌های مجلس شورای اسلامی در این آزمایشگاه به محک آزمون گذاشته شود. آزمون خط مشی‌ها یک بحث جدید در کشور است که بر اساس آن، آزمایش می‌کنیم که آیا یک خط مشی توانسته است هدف ما را محقق کند و آیا ابزارهای لازم برای تحقق آن فراهم شده است؟

احمدرضا دستغیب، رئیس کل دیوان محاسبات کشور نیز در آئین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کشور، گفت: سیاست‌هایی که در سال جاری خواهیم داشت مبتنی بر جلب همکاری مراکز دانشگاهی بخصوص دانشگاه تهران خواهد بود؛ به گونه‌ای که به جای گسترش مرکز آموزش و برنامه‌ریزی دیوان محاسبات، بهتر است از ظرفیت‌های موجود دانشگاه‌ها بیشتر استفاده کنیم.

رئیس کل دیوان محاسبات کل کشور با تاکید بر نگاه مسئله‌محور در همکاری‌های مشترک دیوان محاسبات و دانشگاه تهران، تاکید کرد: لازم است علاوه بر دانشجویان، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها نیز در محیط تجربی ما ورود پیدا کنند و با فعالیت‌های رصد و پایشی دیوان محاسبات آشنایی پیدا کنند.

دستغیب در بخشی از سخنانش تاکید کرد: با پیشنهاد دانشگاه تهران یک سری موارد در احکام برنامه هفتم توسعه وارد شود.

وی در پایان گفت: جای تشکر دارد که پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جدید، برخی اساتید دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به طور ویژه یک جلسه را به فرمایشات رهبر انقلاب در حوزه انضباط مالی، مهار تورم و … اختصاص داده بودند. این مایه افتخار است که دانشگاه تهران از اساتیدی بهره‌مند است که علاوه بر تخصصی که دارند، دارای آنچنان تعهد و روحیه انقلابی هستند که خود را ملزم می‌دانند آموزش‌های لازم را منطبق بر سیاست‌های کشور به دانشجویان ارائه کنند.

همکاری‌های مشترک دانشگاه تهران و دیوان محاسبات کل کشور به منظور کارآمدسازی و اثربخش‌تر شدن مکانیسم ارزیابی بودجه در کشور، فعالیت در زمینه ارتباط فقهی حقوقی در بحث مالکیت عمومی، توجه به موضوع ارزیابی سیاستی یا ارزیابی خط مشی در دیوان محاسبات کل کشور، راه‌اندازی دوره‌های حکمرانی مالیه و عمومی و بکارگیری ظرفیت محصولات دانش‌بنیان شرکت‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در زمینه فناوری‌های موجود در بحث‌های نظارتی از جمله محورهای مدنظر برای همکاری مشترک بود.



دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟