متخصصان دریافتند؛ کنترل تب یونجه با میکروبیوم روده


متخصصان دریافتند؛ کنترل تب یونجه با میکروبیوم روده

برای بسیاری از مردم، بهار علائم ترسناک تب یونجه مانند خارش چشم، عطسه و گرفتگی بینی را به همراه داشته است. تب یونجه بیماری بسیار شایعی است و تا ۴۲ درصد افراد را مبتلا می کند و زمانی اتفاق می ‌افتد که سیستم ایمنی نسبت به آلرژن‌ها از جمله گرده‌ها بیش...

برای بسیاری از مردم، بهار علائم ترسناک تب یونجه مانند خارش چشم، عطسه و گرفتگی بینی را به همراه داشته است. تب یونجه بیماری بسیار شایعی است و تا ۴۲ درصد افراد را مبتلا می کند و زمانی اتفاق می ‌افتد که سیستم ایمنی نسبت به آلرژن‌ها از جمله گرده‌ها بیش از حد واکنش نشان دهد.

به گزارش سیناپرس، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌ دهد؛ بین تب یونجه و میکروبیوم روده که شامل مجموعه ‌ای از میکروارگانیسم‌هایی است که در داخل و روی بدن ما زندگی می ‌کنند، ارتباط وجود دارد. به طور خاص، ترکیب میکروبیوم‌های روده و بینی ممکن است در ایجاد علائم تب یونجه نقش داشته باشد.

ساموئل جی وایت (Samuel J. White) استاد ارشد ایمونولوژی ژنتیک از دانشگاه ناتینگهام ترنت و پژوهشگر این مطالعات می گوید: با بررسی این ارتباط، می ‌توانیم درمان‌های جایگزین بالقوه‌ای را شناسایی کنیم که ممکن است به کاهش اثرات تب یونجه بر زندگی روزمره افراد کمک کند.

وایت توضیح می دهد: مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به تب یونجه اغلب میکروبیوم روده متنوع کمتری نسبت به افراد بدون این بیماری دارند. کاهش تنوع باکتری‌های روده می ‌تواند منجر به عدم تعادل در میکروبیوم شده و منجر به سطوح بالاتر التهاب از جمله پاسخ ایمنی بدن به محرک‌ها، شود.

وایت می افزاید: بنابراین این واقعیت که کاهش تنوع باکتری های روده می تواند منجر به افزایش خطر تب یونجه شود منطقی است زیرا میکروبیوم روده نقش کلیدی در تنظیم سیستم ایمنی دارد و می دانیم که سیستم ایمنی بر آلرژی ها تأثیر می گذارد.

به گفته پژوهشگران، تصور می ‌شود که میکروبیوم روده به روش‌های مختلفی از جمله از طریق تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارد. این اسیدهای چرب توسط باکتری های روده در طی تخمیر فیبر غذایی تولید می شوند.

وایت می گوید: اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه دارای خواص ضد التهابی هستند. تحقیقات نشان داده است که سطوح پایین دو سویه باکتریایی که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کنند، با افزایش خطر ابتلا به تب یونجه مرتبط است.

علاوه بر میکروبیوم روده، تب یونجه همچنین به نظر می رسد با میکروبیوم بینی، جامعه میکروارگانیسم هایی که در مجرای بینی ساکن هستند، مرتبط باشد. میکروبیوم بینی نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی و محافظت در برابر پاتوژن های مضری دارد که از طریق بینی وارد بدن ما می شوند.

محققان معتقدند: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که ترکیب باکتری های خوب را در بدن تقویت می کنند. در همین حال، پری بیوتیک ها فیبرهایی هستند که باکتری های مفید روده را تحریک می کنند. به نظر می رسد پروبیوتیک ها پاسخ ایمنی را تعدیل کرده و به ویژه تولید سایتوکین های التهابی را کاهش می دهند. اینها مولکولهای سیگنالی هستند که توسط سلولهای سیستم ایمنی تولید می شوند و التهاب را تحریک می کنند.

به گزارش سیناپرس، محققان در خاتمه اضافه می کنند که اگر از تب یونجه رنج می برید، ممکن است بخواهید پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید. مکمل های پروبیوتیک به طور گسترده در اشکال مختلف از جمله کپسول، قرص، پودر و نوشیدنی در دسترس هستند. همچنین می توانید غذاهای غنی از پروبیوتیک را که شامل غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر، کلم ترش، کیمچی و کومبوچا است، در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

منبع: sciencealert



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم