آمریکا: سایه تئوری «توطئه جایگزینی بزرگ» بر مساجد در رمضان 2023


آمریکا: سایه تئوری «توطئه جایگزینی بزرگ» بر مساجد در رمضان 2023

دانشجویان مسلمان در آمریکا صدای اعتراض خود را نسبت به افزایش اسلام هراسی بر اساس تئوری «توطئه جایگزینی بزرگ» که در ماه رمضان امسال هم مسلمانان را هدف قرار داده بود، بلند کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «mndaily»، دانشجویان مسلمان دانشگاه «مینه سوتا» صدای اعتراض خود را نسبت به افزایش اسلام هراسی و هدف قرار گرفتن مکان های عبادی در ماه رمضان امسال، بلند کردند.

«حسام قریشی»، معاون داخلی انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه «مینه سوتا» در این باره گفت: برخی از دانشجویان مسلمان معتقدند که با وجود افزایش شدید اسلام هراسی در آمریکا، مقامات این کشور هنوز حاضر به اعتراف در این زمینه نیستند.

قریشی گفت: ما باید موضوع اسلام هراسی را بارها و بارها مطرح کنیم تا مطمئن شویم این مسئله مورد غفلت و فراموشی قرار نمی‌گیرد.

این در حالی است که گزارش سال 2019 از موسسه سیاست اجتماعی و تفاهم نشان داد که ترس و تبعیض علیه مسلمانان در سراسر آمریکا در حال افزایش است.

در همین راستا، «ایلهان عمر» نماینده مسلمان کنگره آمریکا، لایحه‌ای را در محکومیت برتری سفیدپوستان و اسلام هراسی در اولین روز ماه رمضان، ارائه کرد.

این لایحه همچنین به تاثیر خشونت با سلاح گرم و تیراندازی علیه جوامع مسلمان اشاره داشت و خواستار تعهد مقامات برای پایان دادن به خشونت های مسلحانه و حمله به مکان های عبادی مسلمانان شد.

با توجه به حملات تروریستی الهام گرفته از تیراندازی به نمازگزاران در مسجد «کریستچرچ» نیوزیلند در سال 2019 و افزایش اسلام هراسی در سراسر آمریکا طی چند سال گذشته، عمر گفت که دولت باید اقدامات بیشتری برای محافظت از گروه های مذهبی انجام دهد.

«ایلهان عمر» در بیانیه ای با اعلام این لایحه گفت: ما باید مجددا تاکید کنیم که همه افراد با ایمان باید حق عبادت بدون ترس و نگرانی را داشته باشند.

وی افزود: این لایحه همچنین تهدیدی را که برتری سفیدپوستان در رادیکالیزه کردن مردم و تشویق خشونت علیه اقلیت های مذهبی ایجاد می کند، به رسمیت می شناسد.

«زینت امانت»، یکی از دانشجویان مسلمان در دانشگاه «مینه‌سوتا»، گفت که اسلام هراسی یک موضوع مهم است که به طور مداوم نادیده گرفته می شود.

امانت گفت: این سیستمی است که ما در آن زندگی می کنیم بسیار آزاردهنده است.

وی تصریح کرد که رویکرد خشونت و استفاده از سلاح های خشونت آمیز و اقدامات خشونت آمیز از بین نمی روند و به نظر نمی‌رسد که دولت واقعا به آنها اهمیت بدهد.

«رابرت مک‌کاو»، مدیر امور دولتی شورای روابط اسلامی آمریکایی، گفت که باورهای نفرت انگیز باعث حملات ضد مسلمانان می شود.

مک‌کاو گفت: این اقدامات خشونت‌آمیز توسط ایدئولوژی‌های افراطی «برتری سفیدپوستان»، اسلام‌هراسی و تئوری «توطئه جایگزینی بزرگ» انجام می شود و زندگی های بسیاری به خاطر نفرت از دست رفته است.

تئوری «توطئه جایگزینی بزرگ» اعتقادی است که عمدتا در ایالات متحده و برخی دیگر از کشورهای غربی وجود دارد.

تئوری توطئه «جایگزین بزرگ» اولین بار توسط نویسنده فرانسوی «رنو کامو» مطرح شد. او ادعا داشت که مهاجرت غیرسفیدپوستان به عنوان سیاستی برای «نسل کشی با جایگزینی» استفاده می شود، به این معنی که اروپایی ها با مهاجران غیرسفیدپوست به ویژه مسلمانان جایگزین شده اند.

این تئوری قائل بر این است که نخبگان چپ‌گرا در تلاشند تا مهاجران غیرسفید پوست از جمله مهاجران سیاه پوست، اسپانیایی تبار، آسیایی و عرب را جایگزین شهروندان سفیدپوست کنند.

نظریه کامو به طور گسترده توسط «برتری طلبان سفیدپوست» پذیرفته شده است و چندین افراط گرا در توجیه کشتارهای دسته جمعی به این نظریه استناد کرده اند. کشتار مسجد کریستچرچ نیز تحت تاثیر این نظریه انجام شد.

بسیاری از دانشجویان مسلمان دانشگاه «مینه سوتا» با لایحه پیشنهاد شده از سوی ایلهان عمر برای مقابله با این تئوری و مبارزه با اسلام هراسی موافق هستند، اما برخی مانند «زینت امانت» احساس می کنند، باید کارهای بیشتری انجام شود.

به گفته «امانت»، اکثریت مقامات در دولت آمریکا به مردمی که قرار است به آنها خدمت کنند اهمیتی نمی دهد و تغییر واقعی تنها زمانی اتفاق می‌افتد که آن افراد بروند.

گفتنی است، انفعال رسانه های بزرگ اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر در حذف محتواهای ضد اسلامی نیز منجر به ترویج دشمنی با مسلمانان در بستر نظریه «توطئه جایگزینی بزرگ» شده است.

پس از این حمله به مساجد در «کریستچرچ» نیوزیلند، غول‌های رسانه‌های اجتماعی در یک بیانیه مطبوعاتی مشترک اعلام کردند که متعهد به حمایت از فراخوان برای از بین بردن محتوای تروریستی و خشونت‌آمیز افراطی آنلاین هستند.

با این حال، تا به امروز هیچ کاری انجام نشده است و محتواها همچنان به انتشار اکاذیب و اخبار جعلی در رابطه با اقلیت هایی مانند مسلمانان و سیاه پوستان ادامه می دهند.

پایان پیام/7

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ