سیلاب راه ارتباطی 41 روستای قصرقند را بست/ جابجایی بیماران با لودر
سرپرست فرمانداری قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی ۴۱ روستای این شهرستان در محدوده رودخانه کاجو و دهستان حمیری بخش ساربوک و پایین دست روستاهای چندوکان محدوده سد زیردان و بخش مرکزی قصرقند به دلیل طغیان رودخانه کاجو و رودخانههای فصلی حوزه شهرستان و جاری شدن سیلاب بسته شده است.
مرتضی سایگانی اظهار کرد: طی چند روز اخیر شاهد بیش از ۱۰۰ میلیمتر بارندگی در نقاط مختلف قصرقند به ویژه در حوزه بالادست منطقه کاجو و شهر قصرقند بودیم.
وی با اشاره به اینکه شهرستان قصرقند ۶۵ هزار نفر جمعیت و سه بخش دارد، ادامه داد: بارندگیهای سیلآسا و به تبع آن طغیان رودخانههای محلی موجب قطع ارتباط ۲۳ روستای منطقه کاجو و ۱۸ روستای حوزه بخشهای ساربوک و مرکزی این شهرستان شده است.
ضرورت فوری برای مرمت سیل بند قصرقند
سرپرست فرمانداری قصرقند با بیان اینکه حجم آب فروانی در رودخانه کاجو در حال طغیان است و سیل بند شهر قصرقند نیز فرسوده و نیازمند مرمت و بازسازی است، افزود: توصیه میشود اهالی پایین دست رودخانهها جوانب احتیاط را رعایت و از تردد شبانه روی پلهای قصرقند پرهیز شود چراکه هر گونه کنجکاوی شبانه و گذر از بستر رودخانه تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
سایگانی با بیان اینکه ارتباط مخابراتی و برق برخی مناطق روستایی نیز قطع شده است، افزود: بارندگی اخیر موجب وارد شدن خسارت به بخشهای زیربنایی این شهرستان و زمینهای کشاورزی حاشیه رودخانه نیز شده است. پس از پایان بارندگی و با فروکش کردن سیلاب گروههای ارزیاب در منطقه برای برآورد خسارات اعزام خواهند شد. براساس پیش بینیهای هواشناسی بارشها برای روزهای آینده نیز در منطقه قصرقند و ارتفاعات شمالی این منطقه افزایش خواهد یافت و احتمال سیل و طغیان مجدد وجود دارد.
طغیان رودخانهها و جابجایی بیماران با لودر در قصرقند
وی گفت: هنگام مسدود شدن راههای روستایی بر اثر طغیان رودخانهها، تا زمانی که سیلاب فروکش کند اهالی این مناطق توسط ماشینآلات سنگین راهداری همچون لودرها از رودخانه و مسیل عبور میکنند.
سرپرست فرمانداری قصر قند عنوان کرد: تعلل و تاخیر زیاد در ساخت پل حمیری، بر رودخانه کاجو سبب شده تا مشکلات و گرفتاری مردم بیشتر شود که نیاز است هر چه سریعتر این پروژه راهسازی تکمیل و همچنین راه قصرقند به کاجو با پل و ابنیه فنی آسفالت شود.
وی با اشاره براینکه سال ۱۳۹۴ مطالعات احداث پل از روستای حمیری به محور اصلی نیک شهر- قصرقند انجام شده و در یک سال اخیر عملیات اجرایی آغاز شده است، خاطر نشان کرد: احداث پل حمیری یکی از ضروریاتهای شهرستان قصرقند به شمار میآید چرا که با هرآورد آب خسارتهای زیادی به مردم وارد و راه بسته میشود.
سرپرست فرمانداری قصرقند بیان کرد: در حال حاضر تمام زمینهای زراعی و خانههای مسکونی که در مسیر و حاشیه رودخانه کاجو قرار دارند دچار آبگرفتگی شده اند و در شهر نیز ۴۰ واحد مسکونی دچار آبگرفتگی شده است.
خسارت به شبکه برق قصرقند
سایگانی از تلاش نیروهای اداره برق شهرستان قصرقند به جهت پایداری شبکه برق مناطق خسارت دیده ناشی از بارندگی تشکر و قدردانی کرد و افزود: به دنبال باد و باران شدید چند روز اخیر در این منطقه، سه اصله پایه برق، ۱۲ مورد سیم پارگی و ۶ مورد المنت ترانس دچار خسارت شده است.
وی ادامه داد: پرسنل اداره برق شهرستان قصرقند به محض اطلاع در محلهای خسارت دیده حاضر و نسبت به اصلاح شبکه برق این مناطق اقدام کردند و در حال حاضر شبکه برق این منطقه پایدار است، اما با توجه به تداوم شرایط جوی برخی خاموشیهای فشار ضعیف اعمال میشود که پرسنل اداره برق شهرستان قصرقند نسبت به رفع این موارد اقدام میکنند.
برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان قصرقند
سرپرست فرمانداری قصرقند گفت: ستاد مدیریت بحران قصرقند تشکیل شده و دستورات لازم داده شده و باتفاق اعضای ستاد و مسوولان دستگاههای اجرایی پس از شدت گرفتن باران و احتمال وقوع آبگرفتگی در معابر شهری و روستاهای مختلف از جمله پاسک و دلشادی بصورت میدانی بازدید و برای خدمات رسانی وارد عمل شده اند.
سایگانی ادامه داد: در بازدید از سطح شهر و روستاها ضمن فراخوان عوامل خدماتی و مدیریت بحران شهرستان به همراه تجهیزات سبک و سنگین، بر ضرورت هم افزایی دستگاهها برای مهار آبگرفتگی و معابر تاکید شده است.
وی ضمن تاکید بر آمادگی کلیه دستگاههای اجرایی عنوان کرد: با توجه به حجم بارشها در برخی معابر شهری و بخصوص روستایی شاهد آب گرفتگی منازل هستیم که بلافاصله هلال احمر و بنیاد مسکن وارد عمل شدند.
وی از شهروندان و همشهریان فهیم شهرستان تقاضا کرد تا کاهش میزان بارشها از ترددهای غیرضروری در محورهای درون و برون شهری بخصوص مسیلها اجتناب کنند.