حمایت دولت انگلیس از خشونت پلیس علیه معترضان
وزیر کشور بریتانیا قانونی را در دستور کار قرار داده است که به افسران پلیس اجازه سختگیری بیشتر علیه معترضان اقلیمی و متوقف کردن اعتراضات آنها را میدهد.
به گزارش راهبرد معاصر، راهپیمایی های اعتراضی فعالان اقلیم مدتی است که برای دولت انگلیس موضوع بحث های داغی شده است. طرح قانونی که قرار بود پیاده روی آهسته معترضان را برای جلوگیری از ترافیک جادهای ممنوع کند، سال گذشته شکست خورد.
اکنون سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، فرمان دیگری را از طریق پارلمان ارائه کرده است. این قانون از 28 آوریل اجرایی شده است و به افسران پلیس اجازه می دهد تا معترضان را متوقف و جستجو کنند. آنها همچنین اجازه دارند افراد خاصی را از اعتراضات اقلیمی حذف کنند. براورمن می گوید: تظاهرات کنندگان خودخواه زندگی روزمره مردم را در سراسر کشور مختل می کنند و این باید متوقف شود. با این حال، منتقدان به این قانون حق اعتراض مسالمت آمیز را در معرض تهدید می بینند.
زمانی که پیشنهادات قانون جدید تقریباً حدود یک سال پیش علنی شد، "جودی بک" از سازمان حقوق مدنی لیبرتی از اقدامات بسیار سختگیرانه صحبت کرد. وی تاکید کرد: این قانون پتانسیل حذف تاکتیک های تاریخی مورد استفاده توسط جنبش مقاومت غیرنظامی را دارد.
در مجلس نیز صداهای انتقادی علیه این قانون بلند می شود. کمیته مشترک حقوق بشر در پارلمان بریتانیا در گزارشی این طرح ها را تهدیدی غیرقابل قبول برای حق اساسی اعتراض مسالمت آمیز توصیف کرد. این کمیته اعلام کرد که بنابراین دولت بریتانیا می تواند با کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دچار تضاد شود.
دانشمندان نیز در اثربخشی این قانون تردید دارند. استفان رایچر، استاد روانشناسی اجتماعی در دانشگاه سنت اندروز که تأثیر اشکال مختلف رفتار پلیس بر جمعیت را بررسی می کند در مقالهای مهمان در گاردین می نویسد: زمانی که پلیس از اعمالی جلوگیری می کند که همه افراد آن را یک حق اساسی می دانند، می توانند حتی متنوع ترین و متفرق ترین افراد را علیه خودشان متحد کنند. در نتیجه چنین اقدامات پلیسی خطر تشدید درگیری ها و در نطفه خفه کردن اعتراضات موجه را به دنبال خواهد داشت.
دولت محافظه کار بریتانیا می خواهد تاکتیک های اعتراضی مانند راه رفتن آهسته در بزرگراه ها را که بخصوص از طرف فعالان زیست محیطی شکل میگیرد به شدت مجازات کند.
"ریشی سوناک"، نخست وزیر بریتانیا در این باره به روزنامه سان یکشنبه گفت: مردم از ما می خواهند که به اقدام خرابکاران خودخواه که زندگی آن ها را مختل می کنند پایان دهیم و من هم همین نظر را دارم.
وی این اقدام را این گونه توجیه کرد: مردم کشور ما شهروندان قانونمند هستند که مستحقند در برابر اقلیتی که می خواهند زندگی آن ها را زشت کنند، محافظت شوند.
فعالان حقوق مدنی هشدار می دهند که دولت محافظه کار انگلیس کشور را به سمت اقتدارگرایی سوق می دهد.
سوناک با اشاره به تاج گذاری پادشاه چارلز سوم گفت: مردم بریتانیا تابستان سال جاری جشن باشکوهی را در پیش دارند. وی اعلام کرد: با قوانین جدیدمان اکثریت را علیه اقلیت سرکوب خواهیم کرد.
اپوزیسیون سوناک را به دادن وعده های توخالی متهم کردند. حزب سوسیال دموکرات کارگر گفت که او فقط میخواهد به تیتر اخبار شود تا از شکست خود در مبارزه با جرم و جنایت منحرف شود. وی تاکید کرد: پلیس در حال حاضر تمام اختیارات لازم را دارد.
اخیرا در پی تدام اقدامات اعتراضی فعالان آب و هوا در آلمان همراه با حضور گسترده نیروهای پلیس، پلیس آلمان هم خواستار تشدید مجازاتها علیه شرکت کنندگان در این اعتراضات شد./ تسنیم