دولت در حوزه مسکن نابیناست/ داده‌های املاک و اسکان ناقص است/ وام ودیعه مسکن باید افزایش یابد+فیلم


دولت در حوزه مسکن نابیناست/ داده‌های املاک و اسکان ناقص است/ وام ودیعه مسکن باید افزایش یابد+فیلم

یک عضو کمسیون عمران مجلس به تشریح آخرین وضعیت بازار مسکن، تکمیل داده‌های املاک و اسکان، عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات در بخش مسکن و پیشرفت راه‌آهن شلمچه-بصره پرداخت.

یوسفی

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛«مجتبی یوسفی» عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون وضعیت بازار مسکن کشور اظهار کرد: بررسی چالش و مشکلات این حوزه نیاز به بحث و گفتگوی مفصلی دارد، اما به صورت اختصار، راهکار‌های حل مشکلات بازار مسکن، از دو طریق سیاست‌های بلند مدت و کوتاه مدت قابل حل بوده و تاکنون هم گام‌های خوبی برای رفع مشکلات و کاستی‌های این حوزه برداشته شده است.


این عضو کمیسیون عمران خاطرنشان کرد: براساس آخرین سرشماری صورت گرفته در سال ۹۵، بالغ بر ۶.۵ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد؛ لذا، با توجه به این مسئله،بازار مسکن کشور به رونق ساخت و ساز خانه‌هایی جدید نیاز دارد تا از طریق آنها، دولت بتواند تقاضا‌های موجود در این بازار را به خوبی پاسخ دهد.


وی افزود: بر خلاف دولت دوازدهم، این دولت اقدامات خوبی در جهت بهبود وضعیت عرضه مسکن انجام داده و تاکنون هم عملکرد قابل دفاعی در این زمینه داشته است؛ در حال حاضر اما بهترین کار آن است که جلسات شورای عالی کار در این دولت مانند دولت‌های نهم و دهم، هر ماه به صورت مرتب برگزار شود.


نماینده مردم اهواز و باوی، خروج مسکن از سوداگری از طریق اجرای برخی از سیاست‌های مالیاتی همچون اخذ مالیات از خانه‌های خالی، دریافت مالیات از معاملات مکرر مسکن و در نهایت دریافت مالیات از عایدی مسکن را به عنوان راهکار‌های موثر دانست که در کوتاه مدت بازار مسکن کشور را به سمت ثبات سوق می‌دهد.


سیاست‌گذاری در بخش مسکن با چشمانی بسته؛ داده‌های املاک و اسکان باید تکمیل شود


یوسفی، تکمیل داده‌های سامانه املاک و اسکان را به عنوان ابزاری کاربردی برای اجرای سیاست‌های مالیاتی برای خروج بازار مسکن از سوداگری دانست و توضیح داد: تا زمانی که دولت اطلاعاتی متقن، قابل پایش، منسجم و در بستر سامانه‌ای برخط از تعداد خانه‌های خالی در دسترس نداشته باشد، نمی‌تواند سیاست‌گذاری واحدی را در حوزه مسکن اجرا کند.


این عضو کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از عملکرد برخی دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان ثبت احوال و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری در اتصال اطلاعات خود به سامانه املاک و اسکان، گفت: نمی‌دانیم که تعصب مسئولان این سازمان در عدم اتصال سامانه‌های خود به این بستر برای چیست؟ این موارد اطلاعات مردم است؛ لذا، باید در همه موضوعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد استفاده سیاست‌گذاران قرار گیرد.


وی تصریح کرد: در حال حاضر ما در حوزه مسکن مانند نابینایی هستیم، که در فضایی تاریک و در جاده‌ای سنگلاخ می‌خواهیم اقدام به سیاست‌گذاری و مقابله با سوداگری بپردازیم.


کارنامه ضعیف بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن؛ وام ودیعه باید افزایش یابد


یوسفی همچنین درباره وام ودیعه مسکن هم توضیح داد: در سال ۹۰ رقمی بالغ بر ۱۷ درصد تسهیلات بانکی متعلق به حوزه مسکن بود. در طول یک دهه اخیر، روند پرداخت تسهیلات به این حوزه افت کرد، اما اکنون این مسئله در دولت جدید قدری بهتر از ادوار گذشته شده است.


این عضو کمیسیون عمران خاطرنشان کرد: در قانون جهش تولید مسکن، اینگونه آمده که ۲۰ درصد تسهیلات بانکی در بخش مسکن پرداخت شود. در حال حاضر عده‌ای از کارشناسان اقتصادی معتقدند که با این اقدام نقدینگی جدیدی ایجاد می‌شود، اما اینطور نیست.


وی توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ قرار بر این بود که ۳۶۰ هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۱ رقمی بالغ بر ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد برای بخش مسکن تسهیلات پرداخت کنند. نتیجه عملکرد بانک‌ها طی این دو سال گذشته نشان از آن دارد که در این مدت تنها ۱۱۰ هزار میلیارد تومان وام برای حوزه مسکن پرداخت شده است.


نماینده مردم اهواز تاکید کرد: در حال حاضر این آمار‌ها نشان از آن دارد که نظام پولی و مالی کشور، زیر ۶ درصد از تسهیلات را برای بخش مسکن به عنوان پیشران اقتصاد ایران صرف کرده است.


راه آهن شلمچه-بصره در فاز اجرا


یوسفی همچنین درباره آخرین وضعیت راه‌آهن بصره- شلمچه هم توضیح داد: پیگیری این پروژه صرفاً از طریق این دولت انجام نمی‌شود، بلکه دولت‌های قبلی برای تکمیل آن پیگیر بوده‌اند. موانع این امر بخشی به مشکلات داخلی و بخش دیگر آن به تعاملات ایران و عراق باز می‌گردد.


این عضو کمیسیون عمران تصریح کرد: در حال حاضر اقدامات خوبی برای تکمیل این خط ریلی انجام شده و اکنون با پیگیری‌های فراوان روسای جمهور ایران و عراق، وزیر سابق راه و شهرسازی، وزرای امور خارجه دو کشور، پیگیری این پروژه به مرحله اجرایی رسیده است.


پایان پیام//



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تاثیرات منفی وقت‌گذرانی بی‌هدف در شبکه‌های اجتماعی بر مغز انسان