محصول دیپلماسی خارجی باید در سبد اقتصاد ریخته شود


محصول دیپلماسی خارجی باید در سبد اقتصاد ریخته شود

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: برداشته شدن موانع گسترش روابط تهران و ریاض به نفع هر دو کشور است و سفر خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان نشان می‌دهد که اقتصاد در قلب سیاست خارجی قرار گرفته است.

محمود عباس زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر و در خصوص سفر وزیر اقتصاد کشورمان به عربستان، گفت: ارتباط جمهوری اسلامی ایران با عربستان و برداشته شدن موانع گسترش روابط به نفع هر دو کشور است. سفر خاندوزی وزیر اقتصاد کشورمان به عربستان نشان می‌دهد که اقتصاد در قلب سیاست خارجی مان قرار گرفته زیرا اقتصاد نیازمند این نگاه است.

وی افزود: اصولاً محصول دیپلماسی خارجی باید در سبد اقتصاد ریخته شود، یعنی اگر با کشوری ارتباط سیاسی داشته باشیم ولی منفعت اقتصادی نداشته باشیم آن رابطه خیلی توفیقی برایمان نخواهد داشت. محصول سیاست خود را در بخش اقتصاد و معیشت نشان می‌دهد.

سعودی‌ها از گسترش روابط با تهران بیشتر خوشحال هستند

نماینده مردم مشکین شهر خاطر نشان ساخت: ایران کشوری دارای ظرفیت است و سفر وزیر اقتصاد کشورمان بیشتر به جای آنکه برای ایران دست‌آورد داشته باشد برای عربستان دارای نتایج مثبت است. سعودی‌ها از رفع موانع دیپلماتیک میان دو کشور بیشتر خوشحال هستند، چون ایران کشور بزرگی است و این موضوع برای آنها خیلی مهم است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: عربستان در سال‌های اخیر از نظر اقتصادی رشد قابل توجهی داشته است و از طرفی یکی از کشورهای محوری منطقه است. در سال‌های گذشته از سوی نظام سلطه و غربی‌ها تلاش شده بود که عربستان را از تهران که گرانیگاه و لنگرگاه منطقه است با روش ایران هراسی دور کنند که این سیاست شکست خورد.

کاهش هزنیه‌های امنیتی منطقه

عباس زاده مشکینی با اشاره به دشمنی قدرت‌های فرامنطقه ای تأکید کرد: فاصله ایجاد شده میان ایران و عربستان در گذشته باعث حضور قدرت‌های بیگانه در منطقه شده بود؛ در حالی‌که امنیت موضوعی درونی و بومی است و نمی‌توان از خارج منطقه آن‌را به داخل تزریق کرد. این گسترش روابط ضریب امنیت در منطقه را افزایش و هزینه‌های امنیتی را برای کشورهای منطقه کاهش می‌دهد.

وی افزود: عربستان یکی از مهمترین و بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان است و گسترش روابط اقتصادی این کشور با ایران به عنوان عضو مهم اوپک، موجب تقویت مواضع هر دو کشور بخصوص در اوپک و قیمت گذاری نفت در جهان، خواهد شد.

نماینده مردم مشکین شهر ادامه داد: گسترش روابط سیاسی و اقتصادی عربستان با ایران می‌تواند موجب نزدیک شدن این کشور به پیمان شانگهای شده و بعدها کشورهای منطقه از جمله عربستان را به عضویت پیمان شانگهای در بیاورد. اینگونه با تلاش‌های تهران حوزه نفوذ پیمان شانگهای به دریای سرخ و مدیترانه گسترش پیدا خواهد کرد.

وی اذعان کرد: در سال‌های اخیر کشورمان به لحاظ نرم افزاری و دانش فنی دست آورده‌های خیلی خوبی داشته است و کشورهای منطقه می‌توانند از توان‌مندی‌های جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند. از سویی به دلیل همسایه بودن هزینه‌های حمل و نقل بین دو کشور بسیار کم است و در رشد و توسعه روابط اثرگذار خواهد بود.

جذابیت‌های ارائه مدل زندگی ایرانی در کمیته اجتماعی سازمان ملل

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص ریاست ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گفت: ریاست جمهوری اسلامی ایران بر کمیته اجتماعی سازمان ملل از این حیث مورد اهمیت است که ایران ارائه کننده یک مدل جدید زندگی اجتماعی در جهان است. مدل زندگی مومنانه ایرانی در مقابل تک قطبی‌گری غربی‌ها و دهکده جهانی‌سازی آنها، می‌درخشد و توجه‌ها را به خود جلب می‌کند و جذابیت دارد.

وی بیان کرد: پروسه نهادینه شدن مدل زندگی اجتماعی ایرانی در جهان خیلی راحت‌تر از بخش سیاسی آن است، زیرا عرصه اجتماعی فرهنگی مانند عرصه سیاسی خشن نیست و پیشبرد آن آسان‌تر است.

عباس زاده مشکینی تصریح کرد: ریاست جمهوری اسلامی ایران بر این کمیته و ارائه برنامه توسط ایران، برای اعتبار کشورمان بخصوص در عرصه‌های اجتماعی فرهنگی بسیار مفید خواهد بود و می‌تواند تریبون و پایگاهی اثرگذار برای کشورمان در منطقه و جهان باشد تا اهداف سیاسی اقتصادی مان را با ادبیات نرم اجتماعی مطرح کنیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس