نکات مهم در طبخ قورمه سبزی
رکنا: رمز و راز قورمه سبزی خوشمزه را در ادامه بشناسید.
به گزارش رکنا، در فرهنگ غذایی ایران، مهارت در طبخ قورمه سبزی به نوعی بیانگر حرفه ای بودن سرآشپز است. دلیل این مساله این است که سبزی و گوشت داخل قرمه سبزی تنها با کنار هم پختن، لعاب نمی اندازد و اگر بخواهید یک قرمه سبزی روغن انداخته و جا افتاده داشته باشید، باید حتما به یک سری نکات توجه کنید. خوشبختانه با رعایت این نکات می توانید مطمئن باشید که نتیجه کار بسیار رضایت بخش خواهد بود. البته این ترفندها تنها مربوط به مراحل پخت نیستند و از هنگام آماده سازی مواد اولیه باید حواستان را جمع کنید. ما در این مقاله روش های تضمینی و قدم به قدم را برای طبخ یک قورمه سبزی خوشمزه برایتان گردآوری کرده ایم. با ما همراه باشید.
رمز و راز قورمه سبزی خوشمزه
انتخاب سبزی مناسب
در شهر های مختلف ایران، از انواع سبزی مختلفی برای قرمه سبزی استفاده می شود. اما عنصر ثابت در همه این دستور پخت ها، اسفناج و تره است. البته همان طور که می دانید، اسفناج در همه فصول در دسترس نیست و در چنین مواقعی می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
خرد کردن سبزی
بر خلاف آش و کوکو که نیازی نیست سبزی خیلی خرد شود، برای خورش قورمه سبزی، باید حتما سبزی را حسابی ریز خرد کنید. سبزی هایی که درشت خرد شده باشند، حتی با مدت زمان پخت طولانی هم به اندازه لازم غلیظ نمی شوند و در نتیجه خورش شما به روغن نمی افتد. اگر از دستگاه سبزی خرد کن استفاده می کنید، حتما دو بار سبزی را خرد کنید. اگر هم از چاقو استفاده می کنید، بسیار با حوصله این کار را انجام دهید. حتما از چاقوی تیز استفاده کنید، چرا که باید سبزی خرد شود نه اینکه له شود.
گوشت گوسفندی
قرمه سبزی را می توان با انواع گوشت و یا مرغ طبخ کرد. اما گوشت گوسفندی به نسبت سایر گوشت ها قوام بیشتری به خورش می دهد. در صورتی که طرفدار گوشت گوسفندی هستید، حتما برای خورش قورمه سبزی از آن استفاده کنید.
تفت دادن گوشت و سبزی
میزان تفت دادن سبزی، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. بعضی ها سبزی را بسیار زیاد تفت می دهند تا جایی که خورش قورمه سبزی کاملا سیاه می شود و بعضی نیز دوست دارند تا قورمه سبزی را کاملا سبز تهیه کنند. در هر صورت این اصل پا برجاست که باید سبزی تفت داده شود و بهتر است حتما گوشت نیز با آن تفت دهید تا حسابی خورش شما لعاب بیندازد.
آب زیاد، هرگز!
هر چقدر هم طرفدار خورش های آبکی باشید، نمی توانید انتظار داشته باشید تا خورش قورمه سبزی را هم خیلی آبدار و هم جا افتاده و به روغن افتاده درست کنید. بهترین کار این است که از همان ابتدا به اندازه کافی در خورش آب بریزید تا مجبور نشوید برای اینکه خورش کامل بپزد دوباره به آن آب اضافه کنید.
ترفند فسنجان برای قورمه سبزی!
همه می دانند که با اضافه کردن یخ به فسنجان، باعث به روغن افتادن آن می شوند، اما کمتر کسی این ترفند را برای قورمه سبزی اجرا می کند. پس این بار که دیدید خورش شما چندان به روغن نیفتاده کافی است چند قالب یخ به آن اضافه کنید. با این کار به خورش شوک وارد شده و در نتیجه روغن سبزی آزاد می شود.
صبور باشید.
به قولی هر کسی طاووس خواهد جور هندوستان کشد! اگر دلتان یک قرمه سبزی جا افتاده می خواهد نمی توانید انتظار داشته باشید که به اندازه یک املت ساده برایش وقت بگذارید! خورش قورمه سبزی باید حداقل ۴ ساعت بپزد. هرچه بیشتر بهتر. برای اینکه حبوبات له نشود آن را در زمان مناسب به خورش اضافه کنید.
برای همه خورش هایی که در آن گوشت و حبوبات وجود دارد، نباید از ابتدا نمک اضافه کنید. نمک باعث دیر پز شدن حبوبات و گوشت می شود. می توانید سایر ادویه ها را از ابتدا بریزید اما اجازه دهید تا خورش بپزد و در اواخر پخت نمک را به خورش اضافه کنید.
ترشیجات را سر موقع بریزید.
هر کسی به شکل متفاوتی قرمه سبزی را ترش می کند. این نکته را در نظر داشته باشید که ترشیجات اسیدی هستند و همین مساله می تواند باعث دیرپز شدن خورش شما شود. پس آبلیمو یا آبغوره را همچون نمک، در اواخر پخت به خورش اضافه کنید.
از عطر خورش لذت ببرید!
اواخر پخت قرمه سبزی، درست بعد از اینکه نمک و آبلیمو را اضافه کردید، در قابلمه را نیمه باز بگذارید. با این کار آب سبزی با شدت بیشتری بخار شده و خورش شما لعاب دار می شود. در پایان روغن سیاه رنگ روی قورمه سبزی را جدا کنید و روی هر بشقاب کمی بریزید.