ابطحی: با زحمت حاکمیت را «یکدست» کرده‌اند، الان هم، «کوتاه» نمی‌آیند /برخی اصلاح طلبان می گویند کار از کار گذشته است


ابطحی: با زحمت حاکمیت را «یکدست» کرده‌اند، الان هم، «کوتاه» نمی‌آیند  /برخی اصلاح طلبان می گویند کار از کار گذشته است

اقتصادنیوز: ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: برخی می‌پرسند خب اگر مشارکت در انتخابات بالا برود، مشروعیت نظام هم افزایش پیدا می‌کند و این سودش از یک حاکمیت یکدست برای نظام بیشتر است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویداد24، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: برآورد من این نیست که تیغ شورای نگهبان در مسیر رد صلاحیت‌ها کُندتر شده باشد و افرادی که با این همه تلاش و زحمت، حاکمیت را یکدست کردند، حالا کوتاه بیایند.

  • در حالی که تنها ۹ ماه دیگر تا سوت آغاز انتخابات مجلس دوازدهم باقیست، خبری از گرم شدن تنور انتخابات نیست و به نظر می‌رسد فضای سرد سیاسی که از اسفند ۹۸ با انتخابات مجلس یازدهم شروع شد، همچنان ادامه دارد. بسیاری از مسئولان نسبت به مشارکت پایین در انتخابات هشدار داده‌اند. شاهد این ادعا هم اظهارات آیت الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب در دیدار نوروزی با کارگزاران نظام است.

  • رهبر انقلاب در این دیدار انتخابات آخر سال را «خیلی مهم» خواند و گفت: اگر می‌خواهید جلوی فشار دشمن گرفته بشود باید قوی بشویم یکی از ابزارهای مهم قوّت کشور همین انتخابات است. مسئولانی که مرتبط هستند از همین حالا البته می‌دانم که دنبال کردند لکن راهبرد مشارکت را راهبرد امنیت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد رقابت انتخابات را از همین حالا مشخص کنند.

  • با این وجود بسیاری از جریان‌ها نسبت به افزایش مشارکت در ۹ ماه پیش رو تردید دارند. برخی فعالان اصلاح طلب معتقدند کار از کار گذشته و سرمایه اجتماعی شان را از دست داده اند. محسن میردامادی اخیرا در مصاحبه‌ای گفته بود مردم از تغییر ساختارها از طریق انتخابات ناامید شده اند و درمان این ناامیدی دیگر تغییر نظام انتخاباتی و حذف نظارت استصوابی هم نیست.

  • محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب هم نظر مشابهی دارد. او معتقد است مشکل عدم مشارکت در انتخابات را هیچ جریانی نمی‌تواند رفع کند و این ماجرا ریشه در حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ دارد.

  • ابطحی می‌افزاید، اگر شما به گذشته نگاهی بیندازید، می‌بینید که اصلاح‌طلبان هم نتوانستند در اولین انتخابات پس از سال ۸۸، کار خاصی انجام دهند، زیرا بحران‌های پیش‌روی آن‌ها زیاد بود و از سوی دیگر، نیروهای یکدستی که روی کار آمده بودند هم گرفتار بحران‌هایی شدند.

  • وی می‌گوید: در حال حاضر و به صورت طبیعی، انگیزه خاصی برای مشارکت در انتخابات پیش‌رو وجود ندارد. گسلی که ایجاد شده، مردم را نسبت به نتیجه رفتن پای صندوق‌های رای بی‌انگیزه کرده و پرکردن این گسل، از توان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان خارج است. از طرفی، هیچ نشانه‌ای دال بر اینکه مجموعه‌ای که کرسی‌های قدرت را به دست آورده اند، تلاشی برای تغییر این فضا بکنند و اساسا اراده‌ای برای آماده کردن جو جامعه برای حضور مردم در انتخابات داشته باشند.

  • این فعال اصلاح طلب می‌گوید: گروهی که باعث یکدست‌شدن حاکمیت شدند، دلیلی نمی‌بینند که قدرت را از دست بدهند و به همین دلیل به شخصه فکر نمی‌کنم گروه‌های سیاسی منتقد وضع موجود، در آستانه انتخابات فعال شوند و حتی اگر هم فعال شوند، توان افزایش مشارکت در انتخابات را داشته باشند.ابطحی تاکید کرده تیغ شورای نگهبان در رد صلاحیت‌ها هم قرار نیست کُندتر شود. فکر نمی‌کنم افرادی که با این همه تلاش و زحمت، حاکمیت را یکدست کردند، حالا کوتاه بیایند و شاهد کمرنگ‌شدن این یکدستی بشوند.

  • او نسبت به ادامه این رویه هشدار داده و گفته: اگر این جریان بر رویه خود اصرار بورزد، خیلی اشتباه است؛ چرا که اگر مشارکت نباشد، پشتیبانی حکومت بسیار ضعیف می‌شود و بحران‌های دیگری به دنبال خواهد داشت.

  • ابطحی با بیان اینکه سابق بر این، رهبری به افراد و گروه‌های سیاسی در ماه‌های مانده به انتخابات هشدار می‌دادند که چرا این‌قدر زود وارد فضای انتخاباتی شدید، امروز با اینکه رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری اعلام کردند که مسئله انتخابات بسیار مهم است، اما هیچ لبیکی از افراد تصمیم‌گیر در این حوزه دیده نمی‌شود.

  • این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، ایجاد انگیزه در مردم و بالا بردن مشارکت در انتخابات پیش‌رو را شدنی خوانده، اما تاکید کرده که ظاهرا کسی چنین عزمی ندارد، چون اگر مشارکت افزایش پیدا کند، نتایج انتخابات به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.او می‌گوید: به نظر من، تغییر فضا و رقابت بین گروه‌های سیاسی در یک انتخابات رقابتی با مشارکت بالا امکان پذیر نیست مگر اینکه جامعه حس آرامش و آزادی داشته باشد. اگر مردم حس کنند تغییر واقعی شکل گرفته، امکان دارد با رغبت بیشتر وارد صحنه انتخابات شوند. باید توجه داشت که افزایش مشارکت در انتخابات، بیش از اینکه به ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات (تایید صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب) بستگی داشته باشد، به ایجاد بسترهای امن وثبات سیاسی – اجتماعی در جامعه بستگی دارد.

  • ابطحی می‌گوید: برخی می‌پرسند خب اگر مشارکت در انتخابات بالا برود، مشروعیت نظام هم افزایش پیدا می‌کند و این سودش از یک حاکمیت یکدست برای نظام بیشتر است. باید بگویم، آن افراد تصور نمی‌کنند که مشروعیت‌شان را از دست دادند یا خدشه‌دار شده است و تا زمانی که این‌طور فکر می‌کنند، پرسش این افراد معنایی ندارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست