اعلام داروهای ممنوعه حج 1402
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر گفت: اولین تیم درمانی حج و زیارت شامل ۳۷ نفر از اعضای کادر عملیات درمانی حج تمتع امسال، فردا یکشنبه ۳۱ اردیبهشت به عربستان اعزام میشوند.
به گزارش راهبرد معاصر؛ سیدعلی مرعشی در آستانه اعزام حجاج به سرزمین وحی گفت: عملیات حج تمتع از مدتها قبل آغاز و معاینات زائران توسط پزشکان معاین انجام شده است.
وی با بیان اینکه امسال معاینات حج تغییراتی داشت، افزود: سنوات قبل تمام پزشکان معاینه کننده زائران به حج هم اعزام میشدند، ولی امسال الزاما تمام این پزشکان به حج مشرف نمیشوند. ۴۵۸ پزشک معاینات زایران را به سرانجام رساندند و از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر به عملیات حج مشرف میشوند.
وی گفت: زائران امسال میانگین سنی بالاتری دارند به نحوی که امسال ۲ هزار و ۳۰۰ زائر بالای ۸۰ سال داریم که البته توانایی جسمی آنها تایید شده است. مسنترین زائر امسال ۱۱۱ ساله و کوچکترین زائر ۹ ماهه است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت خاطرنشان کرد: تعداد کادر پزشکی امسال به این دلیل که زائران بیشتری اعزام شوند، ۱۰۵ نفر کاهش یافته است.
به گفته این مسئول؛ بیماریهای قلبی، عروقی، نارسایی قلبی و فشار خون، بیشترین بیماریهای حج ۱۴۰۲ هستند و در مرحله بعد دیابت از جمله شایعترین بیماریها هستند. امسال همچنین ۱۷ نفر زائر دارای نارسایی کلیه داریم که نیازمند دیالیز هستند.
ارسال ۴۰ تن دارو برای عملیات درمانی حج
مرعشی در ادامه با بیان اینکه اولین تیم اعزامی پزشکی حج و زیارت فردا به عربستان اعزام میشوند، افزود: ۳۷ نفر از این کادر پزشکی از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت اعزام میشوند؛ اقلام دارویی هم که هر سال اعزام میشود با توجه به بیماری زائران و تجربیات سالهای قبل ارسال میشود؛ که ۴۲۵ قلم دارو در فارماکوپه دارویی امسال وجود دارد و از نظر وزنی نیز ۴۰ تن دارو ارسال خواهد شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: توصیه ما همیشه به زائران این بوده است که داروهای خود را به میزان کافی برای طول سفر به همراه داشته باشند، ولی کمبودهای دارویی آنها را خود ما تامین میکنیم.
مرعشی ادامه داد: زائران اگر قبل از اعزام، پیادهروی نداشته باشند، در زمان تشرف توانایی انجام مناسک حج را نخواهند داشت و مجبور به استفاده از دارو خواهند شد. چون هوا گرم است، لازم است که مایعات زیادی بخورند و استحمام لازم را داشته باشند تا به حفظ سلامت آنها کمک کند.
مرعشی به زائران توصیه کرد که شیوه زندگی خود را برای اقامت جمعی در اتاقهای چند نفره برای مدت حضور در عربستان اصلاح کنند تا با مشکل رو به رو نشوند.
مرعشی گفت: تمام داروهای مخدر، جزو داروهای ممنوعه هستند. داروهایی که اثر تسکینی دارند و داروهای دوپینگ نیز جزو داروهای ممنوعه هستند. برخی از زائران، داروی آرام بخش مصرف میکنند که برای جلوگیری از بروز مشکلات در فرودگاهها باید نسخه انگلیسی به همراه داشته باشند.
وی بیان کرد: عربستان سعودی اعلام کرد که زائران باید واکسن مننژیت و ۲ دوز واکسن کووید ۱۹ شامل (آسترازنکا سینوفارم و اسپوتنیک) را تزریق کرده باشند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در ادامه توضیح داد: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی باید پروتکلهایی را رعایت کنند و برای این مسئله آموزشهایی را نیز به آنها داده ایم. دمای هوای مکه هم اکنون ۳۹ تا ۴۰ درجه است که زائران ایرانی نمیتوانند این درجه حرارت را تحمل کنند به همین دلیل به زائران توصیه میشوند در روز تردد نکنند، در سایه رفت و آمد کنند، زیارت حرمین شریفین را به شب موکول کرده و دو بطری آب به همراه داشته باشند.
مرعشی اضافه کرد: در مدینه یک درمانگاه ۲۴ ساعته، ۲ درمانگاه ۱۶ ساعته و یک درمانگاه ۸ ساعته داریم. مجموع کادر درمان اعزامی به حج مجموعا ۴۵۸ نفر هستند.
زائران حج دارای شرایط حاد جسمی از عربستان برگردانده میشوند
مرعشی گفت: تنها در صورتی زائران قبل از تمام شدن دوره اعزام به کشور برگردانده میشوند که شرایط سلامت آنها در معرض خطر قرار گرفته باشد. بیمارانی که شرایط خاص و حاد جسمی دارند بعد از انجام اعمال تشریق به کشور بازگردانده میشوند. اگر قبل از اعمال تشریق بیمار شوند با آمبولانس و اتوبوس آمبولانس و به همراه تیم پزشکی اعمال حج آنها انجام میشود.
وی با بیان اینکه امسال در مجموع ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر و کادر درمانی برای حج داریم، افزود: توانایی جسمی کمتر از ۲۰۰ زائر تایید نشده است. برای زائرانی که به نتیجه توانایی جسمی خود اعتراض دارند کمیسیونهای پزشکی تشکیل میشود؛ ابتلای زائران به آلزایمر پیشرفته، عدم توانایی جسمی جدی، سرطان در حال درمان، عمل قلب باز و نیز بارداری از جمله دلایل جدی عدم تایید توانایی جسمانی زائران بود. / ایرنا