بررسی حجاب در مترو محرمانه شد


بررسی حجاب در مترو محرمانه شد

در دستور جلسه شورای شهر تهران زمان آغاز صحن علنی شورای شهر تهران ساعت 8:45 اعلام شده؛ اما روز گذشته بیش از نیم‌ساعت از ورود خبرنگاران به صحن علنی جلوگیری شد. دلیل آن برگزاری جلسه هم‌اندیشی در سالن شیبانی و احتمال شنیدن صدای جلسه در سالن پایین عنوان شد. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، به رسانه‌ها اعلام کرد که موضوع هم‌اندیشی، موضوع عفاف و حجاب در مجموعه خدمت‌رسان شهرداری به‌ویژه مترو بوده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شرق، معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران هم دقیقه‌ای به حاشیه صحن شورای شهر آمد و پشت درهای صحن با دو عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی که در ستاد مشارکت محلات تهران حضور دارند، گپ زد. گفت‌وگوهای دو‌نفره اعضای شورای شهر پیش از آغاز صحن علنی نشان می‌داد هنوز موضوع نظام‌نامه محلات و تعیین رئیس و احکامی که شهردار تهران به برخی از هیئت امنای محلات تهران داده، به پایان نرسیده است.

تأکید بر انتشار لیست ناایمن‌های پایتخت

آتش‌سوزی بزرگ انبار مولوی روز گذشته موضوع تذکر برخی از اعضای شورای شهر بود؛ حادثه‌ای که فوتی نداشت؛ اما به گفته قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی، به دلیل اینکه این مکان مملو از وسایل پلاستیکی بود، اثرات این اتفاق که حاوی مواد مسموم‌کننده بود، شاید خودش را بر نیروهای آتش‌نشانی تا پنج سال آینده نشان دهد. او در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرده بود که این ساختمان جزء ساختمان‌های پرخطری بود که در رصد نظارت ما بوده و بیش از پنج بار اخطار گرفته؛ اما جزء ۹۵ ساختمان نبوده است. ساختمان‌های ناایمن به پنج گروه تقسیم می‌شوند و این ۹۵ ساختمان جزء گروه بسیار پرخطر هستند. محمدی یادآور شده اعلام لیست ۹۵ ساختمان مذکور مشکلی ندارد؛ اما هزاران صفحه به اعلام ساختمان‌های پرخطر نیاز داریم. تقریبا بالای ۱۱ هزار ساختمان پرخطر داریم که تغییر کاربری دادند. به طوری که منازل مسکونی را سوله و انبار کرده‌اند؛ آن‌هم در کوچه‌هایی که قابلیت امدادرسانی ندارند. باید هزینه را برای چنین افرادی بالا ببریم. برای همین ساختمان نیز از دستگاه قضائی خواستیم که اعلام جرم کند. ما ضابط قضائی نیستیم و دستمان بسته است. برای این ساختمان‌هایی که تمکین نمی‌کنند، جرم‌انگاری نشده است.

مهدی چمران هم در واکنش به آتش‌سوزی گسترده در صحن شورای شهر تهران گفت: ابعاد این آتش‌سوزی در رسانه‌ها بازنشر شد و همه وسعت و عمق این حادثه را دیدیم. آنچه برای ما در رأس اهمیت وجود دارد، این است که اسناد گواهی این را دارد که مجموعه آتش‌نشانی پنج مرتبه به این ساختمان اخطار ایمنی داده بود؛ اما متأسفانه مالکان آن به توصیه‌ها و تذکرات آنان عمل نکردند.

او یادآور شد: اقدام دادستان پایتخت درباره اینکه اعلام کردند با توجه به اعلام‌های مکرر آتش‌نشانی در نبود ایمنی این پلاک، هزینه آتش‌سوزی و خسارات ناشی از آن برعهده خود صاحبان است، اقدامی تأمل‌برانگیز بود و حالا نه‌تنها جبران خسارت خود را دارند؛ بلکه باید جریمه هم ‌بشوند؛ چرا‌که به توصیه‌های ایمنی توجه نکردند. مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران، هم با اشاره به حریق سوله سه هزار متری در میدان رازی گفت: این‌ سوله مملو از لوازم یدکی و لاستیک بود و پنج مورد اخطار به مالکان داده شده بود. 200 آتش‌نشان در محل حاضر شدند تا توانستند این آتش را مهار کنند و طبقه چهارم ساختمان مجاور که مسکونی هم بود، دچار حریق شد که آتش‌نشانان از سرایت آتش به سایر نقاط جلوگیری کردند. بابایی با طرح این پرسش که تا کی قرار است در شهرداری تهران به اخطار اکتفا کنیم، گفت: در شورای شهر تهران سال ۹۸ مصوبه تصویب و چگونگی برخورد با ساختمان‌های ناایمن تعیین شد. اخطار، اطلاع‌رسانی، درخواست قطع انشعابات از مراجع قضائی و پلمب مراحل برخورد با ساختمان‌های ناایمن است. چرا درباره نمونه این ساختمان که جزء ساختمان‌های پرخطر بوده، درخواست قطع انشعاب از مراجع قضائی داده نشد؟ او با اشاره به اینکه ساختمان‌های بحرانی با پیگیری مدیریت شهری به ۹۵ ساختمان رسیده، گفت:‌ این ساختمان‌ها جزء ساختمان‌هایی هستند که مالکان آنها هیچ توجهی به اخطار‌های شهرداری نداشتند و با وجود جلسه با معاون دادستان، مالکان هیچ‌‌گونه همرانی ندارند. پیرو مصوبه شورای شهر تهران درباره اطلاع‌رسانی ساختمان‌های ناایمن به شهروندان، انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن وظیفه قانونی شهردار تهران است. انتشار لیست تشویش اذهان عمومی نیست؛ چرا‌که ۹۶۰ هزار ساختمان در تهران وجود دارد و صرفا ۹۵ ساختمان بحرانی و خیلی در خطر است؛ حق مردم است که مطلع باشند و از حضور در این ساختمان‌ها امتناع کنند.

تیزی در این محله حرف اول را می‌زند

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، هم گزارش محله‌گردی‌اش از محله کوچه نقاش‌ها را که به محله کوثر معروف است، ارائه داد.

او امنیت را مهم‌ترین دغدغه ساکنان این منطقه عنوان کرد و گفت :‌ محله کوثر یکی از این محلات است که در همسایگی محلات شهید هرندی، شوش و قیام قرار گرفته و مهم‌ترین مسئله مردم امنیت است؛ یعنی معتادان، کارتن‌خواب‌ها و خرده‌فروشان مواد مخدر آنجا را به جولانگاه خود تبدیل کرده‌اند؛ درد مزمنی که منطقه مرکزی شهر تهران را فراگرفته و درمان‌های موقت و مسکن‌های زودگذر هم آن را درمان نکرده است. والدین از بدآموزی صحنه‌های ناهنجار تجمع چندنفری معتادان در کوچه‌ها و معابر محله برای فرزندان‌شان نگران‌اند که اول صبح بعد از خروج از منزل اولین صحنه‌ای که با آن مواجه می‌شوند تا هنگام بازگشت از مدرسه که دوباره همان صحنه البته با تعداد بیشتر را مشاهده می‌کنند و همه زحمات والدین و کادر آموزشی مدرسه را بر باد می‌دهد. مغازه‌داران از سرقت لوازم‌شان، تعمیرکاران از سرقت لوازم یدکی خودروهای‌شان و نگهبان‌های بوستان‌های شهرداری از تهدید به چاقو و تیزی در دست آنان اگر مانع ورودشان به بوستان شوند، حرف می‌زدند. به گفته شهردار منطقه و معاون اجتماعی روزانه ده‌ها نفر را از سطح این محله و سایر محلات منطقه جمع‌آوری می‌کنند و به مراکز مشخص و تعیین‌شده تحویل می‌دهند؛ اما بازگشت دوباره آنها را شاهدند؛ به نحوی که عوامل خدمات شهری ناحیه می‌گویند از ترس حضور این افراد و خطرات جانی، ساعت کار پیمانکاران جمع‌آوری پسماند را از سطح محله و محلات هم‌جوار به 4:30 صبح تغییر دادند.

او اضافه کرد فرمانده بسیج و یکی از معتمدان محله بنده را با موتور به معابر و کوچه‌هایی برد و نقطه‌هایی در دیوارها و جداره‌ها نشان داد که مواد مخدر به صورت بسته‌بندی‌های ریز در آنها قرار داده شده بود و افرادی را نشان دادند که ساقی و توزیع‌کننده هستند و پرسه زده و مسیر یک کوچه را می‌روند و می‌آیند و کاری ندارند. لکه‌های بزرگ سیاه که ناشی از آتش‌افروختن معتادان و کارتن‌خواب‌ها در دیوار معابر و فضاهای بی‌دفاع شهری است و به گفته بچه‌های ناحیه بارها آنجا رنگ‌آمیزی شده؛ اما دوباره آتش روشن کردند و رنگ‌آمیزی را از بین برده و به لکه سیاه تبدیل کردند. تا این مشکل اساسی در محله کوثر و محلات منطقه 12 به‌ویژه هرندی و شوش ریشه‌ای حل نشود و امکان بازگشت مجدد آسیب‌دیدگان اجتماعی یعنی کارتن‌خواب‌ها و معتادان فراهم باشد، صحبت از توسعه، بهبود کیفیت زندگی و اجرای طرح‌های توسعه محلی در این محلات بی‌ثمر است.

امانی با اشاره به اولین و تنها خواسته مردم این محله گفت: مردم از بوستان، سرانه‌های بهداشتی و فضای سبز حرف نزدند و فقط بحث امنیت، کارتن‌خواب‌ها، معتادان، بدآموزی برای بچه‌ها و ترس از عبور زنان و دختران بعد از ساعت هفت عصر بود. مهاجرپذیری به‌ویژه اتباع بیگانه یکی دیگر از آسیب‌های منطقه 12 است و مردم از تجمع چندده نفری آنان در یک ساختمان سخن می‌گویند. خیابان ری به عنوان یکی از معابر اصلی و پیاده‌راه محله با حضور مغازه‌های لاستیک‌فروشی و سد معبرشان برای عابران مشکل ایجاد کرده به اضافه حضور و پارک وانت‌بارهایی که از ظهر تا پاسی از شب آلودگی صوتی و ترافیک سنگینی در این خیابان ایجاد می‌کنند و نیازمند یک سامان‌دهی جدی و همکاری جدی پلیس راهور فراجاست. کارکنان شهرداری می‌گویند آمادگی هرگونه همکاری با پلیس راهور فراجا را دارند تا این خیابان و خیابان‌های مشابه آن را سامان‌دهی کنند.

امیر یزدی، شهردار منطقه 12 هم پس از گزارش امانی با بیان اینکه روزانه با مسائل امنیتی در این منطقه روبه‌رو هستیم، یادآور شد: تا امروز بیش از ۱۲ هزار نفر معتاد جمع‌آوری شدند؛ گاهی معتادان سرنگ آلوده و چاقو در دست می‌گیرند و دنبال نیروهای ما می‌دوند. ما جمع‌آوری معتادان را انجام می‌دهیم و نیروی انتظامی نیز در این زمینه با ما همکاری می‌کند؛ تعداد معتادان کمتر شده اما حتی وجود یک معتاد نیز زیاد است. با وجود این روزانه ۷۰ تا ۸۰ معتاد را جمع‌آوری می‌کنیم. یزدی با بیان اینکه پدیده شب‌خوابی در خیابان شوش را شاهد هستیم، گفت: ساعت چهار و پنج صبح باید نیروهای خود را اعزام کنیم که افراد را بیدار کنند تا بتوانند نظافت محیط را انجام دهند و هرچه نظافت انجام می‌شود، باز هم منطقه آلوده است.

بی‌پاسخ‌ماندن سؤال سلیمانی از شهردار

در این جلسه نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا هم سؤالی را که از شهردار تهران درخصوص وضعیت ناوگان اتوبوسرانی مطرح کرده بود، پیگیری کرد. او گفت که با توجه به نص صریح ماده ۸۳ نسبت به تقدم تذکر بر سؤال، دایر بر تذکر روشن به شهردار در چهار تاریخ مشخص به صورت کتبی، حسب قانون از مجرای هیئت‌رئیسه و معلول واسطه توسط رئیس شورا راجع به وضعیت حمل‌ونقل عمومی توسط این‌جانب به شهردار تهران تذکر داده شده، در جلسه دهم اردیبهشت بعد از گزارش شهردار تهران با توجه به عدم توضیح مناسب و قانع‌کننده دائم و فعالیت‌های عملیاتی‌شده در حوزه بهبود و به‌روزرسانی وضعیت حمل‌ونقل عمومی و نیز تجهیز ناوگان و توسعه خدمات اتوبوسرانی در قریب به دو سال گذشته که به تفصیل چه بوده، از شهردار تهران سؤال شد و وی هم‌زمان با توجه به سؤال پرسیده‌شده در همان جلسه و پاسخ در مدت یک هفته را پشت تریبون مطرح کرد، با وجود این با گذشت قریب به سه هفته از جلسه مذکور تاکنون هیچ پاسخی در حوزه مورد اشاره درباره سؤال پرسیده‌شده واصل نشده و در جلسات شورا هم پاسخ‌گویی در این باره صورت نگرفته، در حوزه حمل‌ونقل عمومی و خصوصی و ظرفیت اتوبوسرانی با توجه به احکام مورد اشاره در برنامه چهارم شهرداری تهران و بودجه در نظر گرفته‌شده در سال جاری، نیازمند توجه ویژه و گزارش‌های روزانه است، مجددا بر ضرورت پاسخ‌گویی و اقدام لازم در حوزه سؤال اخیر به هیئت‌رئیسه تذکر داده می‌شود برای پیگیری دقیق و ظریف سؤال مذکور اقدام کند. در جلسه روز گذشته اعضای شورای شهر قیمت بلیت مترو را کاهش دادند. مهدی چمران در واکنش به این لایحه دوفوریتی گفت: در راستای تحقق شعار سال که مهار تورم و رشد تولید است، لایحه دوفوریتی را تقدیم شورای شهر کردند که براساس آن نرخ بلیت مترو کاهش یابد. البته این اقدام بسیار سخت بود، اما سعی کردیم از سوی مدیریت شهری برای کم‌کردن بهای بلیت مترو گامی برداشته شود تا هم آلام مردم کاهش یابد و هم از سخنان مقام معظم رهبری حمایت کنیم.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه قیمت بلیت مترو از سه‌هزارو 770 تومان به سه‌هزارو 400 تومان و از دوهزارو 850 تومان به دوهزارو 500 تومان کاهش می‌یابد، گفت: البته در حوزه تاکسی چون تاکسی متعلق به بخش خصوصی است نمی‌توانیم خیلی ورود کنیم اما درمورد مترو سعی کردیم اقدامات مؤثری انجام دهیم و در اتوبوسرانی نیز اتوبوس‌ها متعلق به بخش خصوصی هستند و نمی‌توانیم به آنها فشار بیاوریم و کم‌کردن قیمت بلیت مترو هم برای اتوبوس‌ها به‌صرفه نیست.

او با بیان اینکه کاهش بلیت مترو از ۲۵ به ۱۵ درصد رقمش مهم نیست، بلکه یک پیام خوب به مردم دارد، افزود: ما برای کاستن از گرانی‌ها و تورم این کار از دستمان برمی‌آمد و انتظار هم نداریم که از فردا این کار انجام شود و مترو ۱۵ روز فرصت دارد. جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر هم در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش نرخ بهای بلیت مترو در تهران گفت: پیشنهاد این بود تا بتوانیم نرخ کرایه مترو را که متولی آن شهرداری تهران است، کاهش دهیم تا هزینه آمد و شد شهروندان کاهش یابد. قیمت بلیت مدت‌دار از دوهزارو ۸۵۰ تومان به ‌دوهزارو ۵۰۰ تومان و بلیت مسیر تهران کرج از سه‌هزارو 770 تومان به سه‌هزارو 400 تومان کاهش یافت.

موضوع نامه سازمان بازرسی درباره توقف ساخت هتلی 30 طبقه در منطقه یک نیز از موضوعاتی بود که رسانه‌ها از رئیس شورای شهر تهران پیگیری کردند. مهدی چمران دراین‌باره توضیح داد:‌ در این زمینه نیز ایراداتی از سوی سازمان بازرسی گرفته شده بود که معاونت شهرسازی و معماری پاسخ‌های خود را در این زمینه داده است. وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از احداث این هتل و سایر هتل‌ها در شهر تهران نیز دفاع می‌کند، البته تمامی ساخت‌وسازها باید بر اساس قوانین و مقررات انجام بگیرد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم