معرفی بهترین‌های موسیقی نظامی/ این ظرفیت نباید مغفول بماند


معرفی بهترین‌های موسیقی نظامی/ این ظرفیت نباید مغفول بماند

مراسم اختتامیه جشنواره ملی ترنم فتح ویژه گروه‌های موزیک نیروهای مسلح و همچنین اختتامیه جشنواره ترنم حماسه ویژه گروه‌های سرود مردمی دفاع مقدس در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره ملی ترنم فتح ویژه گروه‌های موزیک و رزم نوازان نیروهای مسلح و همچنین اختتامیه اولین جشنواره ترنم حماسه ویژه گروه‌های سرود مردمی دفاع مقدس و مقاومت عصر روز چهارشنبه سوم خرداد ماه همزمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر با حضور جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و تعدادی از هنرمندان پیشکسوت در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

پنجمین دوره جشنواره ملی ترنم فتح ویژه گروه‌های موزیک و رزم نوازان نیروهای مسلح و اولین جشنواره ترنم حماسه ویژه گروه‌های سرود مردمی دفاع مقدس با هدف بازآفرینی حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس، تقویت روحیه حماسی و سلحشوری جوانان، ارتقای کیفی رشد و توسعه هنری نیروهای مسلح در حوزه آهنگ و موسیقی حماسی میزبان گروه‌ها و مخاطبان بود.

محمد قاسم ناظر مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ابتدای این مراسم ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره ترنم فتح توضیح داد: هنرمندان و یگان‌های مرتبط با موسیقی نظامی با اجرای آثار و سرودهای انقلابی طی این سال‌ها مشغول خدمت به آحاد ملت هستند. این عزیزان از همان سال‌های ابتدای جنگ تحمیلی همراه با رزمندگان اسلام در مقابل دشمن قد علم کردند.

وی افزود: خوشبختانه امروز درک درستی از اهمیت موسیقی نظامی صورت گرفته است که برگزاری این رویدادهای موسیقایی را از اهمیت زیادی برخوردار کرده است. من بر این باورم برپایی این رویدادهای موسیقایی باعث ترغیب و تشویق نیروهای مسلح می‌شود و مردم هم می‌توانند اثر گذاری موسیقی در نیروهای مسلح را بیشتر درک کنند. اتفاقاً به همین دلایل بود که تلاش کردیم همراه با نهادهایی چون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سازمان هنری سینمایی دفاع مقدس در برگزاری این رویدادهای موسیقایی همراه دوستان باشیم.

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: به اعتقاد من ظرفیت‌های زیادی در هنر موسیقی نیروهای مسلح وجود دارد. بر همین اساس معتقدم چنین جشنواره‌هایی فارغ از ارزشهای معنوی خود هم موجب کشف استعدادهای موسیقی و هم عاملی برای احیای موضوع سرود به عنوان یک گونه وحدت بخش می‌شود. عنصری که نقش بسیار ارزشمندی در وحدت کلمه و وحدت بخشی را ایفا می‌کند و می‌تواند دربرگیرنده ابعاد مختلفی باشد که باید ارزش‌های این ابعاد دریافت کرد. اتفاقاً همین جشنواره‌های موسیقایی ترنم فتح است که در توسعه موضوع سرود و ارتقای سطح کیفی آن نقش ایفا کند.

علیرضا امجدیان دبیر جشنواره‌های «ترنم فتح» و «ترنم حماسه» هم در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دو رویداد موسیقایی در حوزه موسیقی نظامی بیان کرد: سازمان هنری سینمایی دفاع مقدس اقدام به برگزاری این جشنواره‌ها کرد. در این راستا بازآفرینی حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس، تقویت روحیه حماسی و سلحشوری جوانان، ارتقای کیفی رشد و توسعه هنری نیروهای مسلح در حوزه آهنگ و موسیقی حماسی میزبان گروه‌ها و مخاطبان از جمله اهداف مهم این رویداد بود که به واسطه همراهی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و دیگر مجموعه‌ها برگزار شد.

وی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دو جشنواره موسیقایی بیان کرد: از همه کسانی که ما را در امر برگزاری این دو رویداد موسیقایی قدردانی می‌کنم اما از همه فرماندهان و مسئولان یگان‌های نظامی تقاضا می‌کنم تا از برگزاری هرچه باشکوه‌تر و با کیفیت تر این رویداد موسیقایی ارزشمند حمایت کنند تا شاهد پویایی بیشتر این جشنواره‌ها در عرصه‌های مختلف باشیم.

نبی سهرابی جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هم در بخش دیگری از این مراسم ضمن قدردانی از دست دست‌اندرکاران رویداد «ترنم حماسه» و «ترنم فتح» توضیح داد: چهل و یک سال پیش در چنین روزی بزرگترین افتخار انقلاب اسلامی دفاع مقدس شکل گرفت و آن پیروزی رزمندگان اسلام در بازپس‌گیری خرمشهر عزیز بود و اگر ما امروز چهل و یکمین پیروزی را جشن می‌گیریم به دلیل جانفشانی این عزیزان در عملیات بیت بیت‌المقدس بود. عملیاتی که نزدیک به ۲۱ روز طول کشید و موجب پیروزی شادمان برانگیزی شد که در روز سوم خرداد جشن گرفته شد. نبردی که بعد از سه هفته نبرد بزرگ خرمشهر را آزاد کرد. رزمندگان اسلام با فرماندهی حضرت امام و وحدت کلمه در این روز پیروز شدند.

وی با بیان روایتی از دوران مبارزه رزمندگان اسلام با صدام و نقش کشورهای مختلف در پشتیبانی دشمن توضیح داد: روز آزاد سازی خرمشهر یک افتخار ملی است که امروز در کنار هم جمع شدیم که بدانیم حضرت امام چگونه رزمندگان عزیز ما را فرماندهی کرد عملیات بیت‌المقدس نقطه عطف هشت سال دفاع مقدس ما است که در تاریخ انقلاب اسلامی باقی می‌ماند. روزگاری که با حمایت همه جانبه دشمن اتفاق افتاد و تلاش کرد تا به نظام جمهوری اسلامی ضربه بزند.

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ادامه صحبت‌های خود به برگزاری این جشنواره‌های ملی اشاره کرد و گفت: پیروزی‌های رزمندگان اسلام باید در تاریخ باقی بماند و نقطه عطف این نگاه امروز در کنار شما عزیزان گرامی داشته شده است. ما به همین بهانه روح شهدای انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم و برای همه رزمندگان آرزوی سلامتی داریم. امیدوارم به بهانه این رویداد با اهمیت بتوانیم سرمنشأ خدمات زیادی به انقلاب اسلامی به برکت خون شهدای انقلاب باشیم.

تجلیل از خانواده معظم شهدا و دو هنرمند پیشکسوت موسیقی

تجلیل از خانواده معظم شهدا بخش دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره‌های ملی ترنم حماسه و ترنم فتح بود.

در این بخش از خانواده معظم شهید امیر سرلشگر سید مسعود منفرد، نیاکی از ارتش جمهوری اسلامی ایران، خانواده معظم شهیدان محمدرضا تیموری و جواد تیموری از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خانواده معظم شهید مهدی رضایی مجد از فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، خانواده معظم شهید محمدحسین میردوستی از شهدای مدافع حرم تجلیل به عمل آمد.

قدردانی از امیرسرتیپ دوم علی نعمتی و تقی ضرابی استاد موسیقی ایرانی به عنوان دو پیشکسوت موسیقی نظامی نیز بخش دیگری از این مراسم بود.

معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی «ترنم حماسه – گروه‌های سرود مردمی دفاع مقدس و مقاومت»

رتبه اول: گروه هم خوانی محمد رسول الله (ص) از سپاه محمد رسول الله به سرپرستی رحیم قربان با اجرای سرود «طلوع سرخ الوند»

رتبه دوم: گروه کُر صبا از استان خراسان رضوی به سرپرستی حسین انفرادی با اجرای سرود «حماسه وطن»

رتبه سوم: گروه سرود «تسنیم البرز» از استان البرز به سرپرستی حمید روزبان با اجرای سرود «فجر»

معرفی برگزیدگان پنجمین جشنواره ملی «ترنم فتح – ویژه یگان‌های موزیک نیروهای مسلح»

رتبه اول (به صورت مشترک): یگان موزیک دانشگاه تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع) – فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یگان موزیگ دانشگاه افسری امام علی (ع) – نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

رتبه دوم: یگان موزیک دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران

از مناطق سراسر کشور:

یگان موزیک گروه ۲۲ توپخانه شهر رضا از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی (استان اصفهان)

یگان موزیک دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (استان مازندران – نوشهر)

یگان موزیک تیپ ۱۵۸ متحرک هجومی شهید کشاورزیان از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (استان سمنان)

یگان موزیک تیپ ۳۱۶ زرهی امیر سرلشگر شهید غلامرضا مخبری از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (استان زنجان)

یگان موزیک مرکز آموزش علوم و فنون مکانیزه شهید رستمی از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (استان فارس)

تیپ مستقل ۳۱۶ امیر سرلشگر شهید قهرمان دودانگه از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (استان همدان)

اجرای یک قطعه نمایش و چند سرود و قطعه موسیقایی با مضامین ملی - میهنی توسط یگان‌های موزیک نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از بخش‌های مختلف این مراسم بود که در بخش‌های مختلف برنامه پیش روی مخاطبان قرار گرفت.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سه انتصاب و معرفی برگزیدگان سه جایزه ادبی در هفته ای که گذشت