چرا اخبار بد حال شما را بد میکند؟
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، طی دهههای اخیر و با گسترش اینترنت، شبکههای اجتماعی و رسانههای دیجیتال، افراد با حجم زیاد و گستردهای از اخبار مواجه میشوند که متاسفانه بخش عمدهای از این اخبار را موضوعات ناخوشایند و منفی تشکیل...
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، طی دهههای اخیر و با گسترش اینترنت، شبکههای اجتماعی و رسانههای دیجیتال، افراد با حجم زیاد و گستردهای از اخبار مواجه میشوند که متاسفانه بخش عمدهای از این اخبار را موضوعات ناخوشایند و منفی تشکیل میدهد. باید توجه داشت که مطالعات متعددی نشان میدهد: شنیدن اخبار منفی برای سلامت انسان مضر است. در این میان پرسش مهم مطرح شده این است که چرا بدن شما به اخبار بد واکنش نشان میدهد؟ برای پاسخ به این سوال باید از علم روانشناسی کمک گرفته و ارتباط بین ذهن و سلامت جسمانی را توضیح داد.
یافتههای مطالعات علمی نشان میدهد: وقتی متوجه میشوید که اتفاق بدی افتاده است، مغز شما به طور غیر ارادی میتواند پاسخ جنگ یا گریز بدن شما را تحریک کند. در حقیقت این رفتار، یک پاسخ تکاملی بدن شما برای مقابله با خطرات شدید است. در سطح عصبی بیولوژیکی، سیستم عصبی سمپاتیک بر آن فرمانهایی را از نخاع به اندامهای اصلی بدن از جمله قلب و روده میفرستد تا شما را برای مواجه شدن با شرایط مختلف آماده کند. در حقیقت پاسخ جنگ یا گریز بدن شما را قادر میسازد تا در صورت مواجهه با خطر، بجنگید یا فرار کنید.
بخش مهمی از پاسخ مبارزه یا گریز این است که سیستم گوارشی را به طور موقت غیر فعال کند تا جریان خون و انرژی به جای معده و روده، به عضلات و سایر اندامهای حیاتی شما ارسال شود. در برخی افراد، این اثر ناگهانی بر روی هضم میتواند به صورت تهوع، استفراغ یا اسهال ظاهر شود. به طور خلاصه، اخبار بد باعث شده است که شما احساس خطر کرده و بدن شما حالت بقای اضطراری را فعال کند.
به گفته محققین، سیستم عصبی سمپاتیک در تضاد دائمی با سیستم عصبی پاراسمپاتیک است و زمانی که ما آرام هستیم این اعصاب فعالتر هستند. سیستم عصبی سمپاتیک همواره پیامهای خود را به بدن شما فرستاده و تداوم رفتارهایی از جمله هضم غذا را تشویق میکند؛ بنابراین هر کاری که میتوانید برای تقویت فعالیت سیستم عصبی پاراسمپاتیک خود انجام دهید باید به شما در غلبه بر این احساسات بیماری کمک کند.
طبیعتا گفتن این کار آسانتر از انجام آن است، اما مراحل اساسی شامل کاهش عمدی تنفس است. توصیه میشود فهرستی از شرایط و موقعیتهایی که خارج از کنترل شما هستند و مواردی که میتوانید کاری در مورد آنها ان جام دهید را برای خود بنویسید. برای مواردی که روی آنها تأثیر دارید، سعی کنید برنامههای قابل دستیابی را برای بهتر کردن وضعیت ارائه دهید. با گذشت زمان، حواس پرتی، ورزش و مدیتیشن میتواند به شما کمک کند آرام شده و با استرس مقابله کنید.
در نهایت در مواجه با اخبار و شرایط بد، از درخواست کمک از دوستان و خانواده نترسید و اگر احساس تهوع و مشکلات گوارشی شما از بین نرفت، به دنبال کمک پزشکی باشید.
منبع: sciencefocus