تصویر آزادسازی خرمشهر در ذهن ایرانیان یک اثر هنری است


تصویر آزادسازی خرمشهر در ذهن ایرانیان یک اثر هنری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تصویر آزادسازی خرمشهر در ذهن ایرانیان را یک اثر هنری دانست و گفت: باید از آثار هنری برای تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و عرق ملی بهره ببریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» در سالن امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران برگزار شد.

سعید بیابانکی شاعر معاصر و مجری این برنامه به صحبت پرداخت و پس از آن هم، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سخنرانی کرد.

وی در سخنان خود ضمن اشاره به سال‌روز فتح خرمشهر و دست‌آوردهای آن، آزادسازی این شهر را طی ۴ مرحله در عملیات بیت‌المقدس موفقیت بزرگ برشمرد گفت: شهید جهان آرا و یارانش ۳۵ روز مقاومت کردند و بعد از فتح خرمشهر، امام خمینی فرمودند، خرمشهر را خدا آغاز کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصویر آزادسازی خرمشهر در ذهن ایرانیان را یک اثر هنری دانست و گفت: عکس مسجد جامع خرمشهر، را عکاسی به نام آقای سعید صادقی است گرفته‌اند که درواقع دو عکس است. یکی در غریبانه‌ترین شکل و یکی پس از آزادسازی، همراه رزمندگان که زینت‌بخش مسجد جامع خرمشهر شده‌اند.

زالی استفاده خردورزانه از آثار هنری را، بسیار اثربخش دانست و گفت: ایرانیان به سبب شرقی بودن می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند و فرهنگ دفاع مقدس را ترویج و بدون محدودیت آن را متبلور کنند.

وی افزود: فیلم نجات سرباز رایان یک فیلم هنرمندانه است که با واقعیت تطبیق دارد. این فیلم سالیان بسیار پس از جنگ جهانی ساخته شده و تحسین‌برانگیز است. ما هم در دفاع مقدس ظرفیت‌های خوبی داریم. نمونه‌اش همین جشنواره که در بخش شعر آثار خوبی تهیه شده است. شعرهای حماسی با دفاع مقدس گشایش جدیدی پیدا کرد که باعث غلیان روحی ایرانیان شد. همچنین در بخش نقاشی دفاع مقدس، نگاره‌های متناسب با آناتومی ایرانیان به تصویر کشیده شده است.

وی ضمن تأکید بر آشتی سنت و مدرنیته در هنر دفاع مقدس، گفت: باید از آثار هنری برای تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و عرق ملی بهره ببریم.

زالی گفت: لازم است جشنواره قصه عشاق یک دبیرخانه دائمی داشته باشد و بتوانیم از اشعار و آثار هنری را به زبان‌های مختلف گردآوری کنیم.

وی ضمن خوشامدگویی به مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، و سلحشوری شهید مصطفی چمران گفت: این شهید بزرگوار تاکتیک جنگ‌های نامنظم را عملیاتی کرد و با رشادت خود نقش مهمی در جنگ ایفا نمود.

وی شهید فخری زاده را یک حافظ شناس برجسته خواند و گفت: شهید چمران هم مانند شهید فخری زاده یک عارف و سالک واصل بود که ادبیات عاشقانه‌ای داشت و باید به این شخصیت‌های برجسته دفاع مقدس در جشنواره عشاق پرداخته شود.

همچنین در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۱۵۰ دانشجو از کشور هندوستان مشغول به تحصیل هستند و به همین سبب، زالی در بخشی از صحبت‌های خود به زبان انگلیسی برای آنها به صحبت پرداخت.

در ادامه این برنامه، به معرفی بخش هنری و ادبی شهید محسن فخری زاده پرداخته شد و کلیپی از این شهید بزرگوار به نمایش درآمد.

بیابانکی مجری برنامه همچنین این موضوع را یادآور شد که عکس‌های آزادسازی خرمشهر، دوباره در سال گذشته، بازسازی شده است. علی مردانی هنرمند خوشنویس و زهرا ابراهیمی نقاش هم در گوشه‌ای از سن، مشغول به هنرنمایی بودند. آثار تعدادی از دانشجویان هندی هم در بیرون از سالن به نمایش در آمد.

بیابانکی به بیان خاطره‌ای از شهید فخری زاده پرداخت و به علاقه او به شعر و شاعری اشاره کرد. وی در ادامه به برگزاری کنگره شعر دفاع مقدس در اصفهان در زمان مدیریت مهدی چمران در بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس اشاره کرد.

سعید بیابانکی به همکاری شعر ایران و هند در زمان گورکانیان و حضور صائب تبریزی در هندوستان اشاره کرد و شعری هم درباره دفاع مقدس خواند همچنین حامد فخری زاده فرزند شاعر شهید محسن فخری زاده، به دعوت بیابانکی روی سن رفت و به شعر خوانی پرداخت.

در ادامه چمران هم صحبت‌های خود را با یاد آزادسازی خرمشهر آغاز کرد و به این اشاره کرد که یک وجب از خاک کشور به دشمن نرسید.

وی افزود: از خیلی از کشورهای دنیا به صدام کمک می‌کردند ولی مردم با کمک خدا و امام توانستند خرمشهر را آزاد کنند. عملیات آزادسازی خرمشهر از دهم اردیبهشت آغاز شد و تا سوم خرداد طول کشید. از رادیو مارش نظامی پخش می‌شد. جاده اهواز - خرمشهر که دست ما نبود را گرفتیم ولی هنوز خرمشهر آزاد نشده بود. آقای دکتر خرازی گفت که مارش نظامی را قطع کنید و در ادامه رزمندگان از پل نو آمدند و خرمشهر را قبل از ساعت ۱۰ صبح آزاد کردند و رادیو اعلام کرد خرمشهر آزاد شد.

چمران گفت: صدام یک دژ محکم در خرمشهر ساخته بود و خبرنگارانی آورده بود که می‌گفتند ایرانی‌ها نمی‌توانند این دژ خطوط را بشکنند. اما خدا خواست که خرمشهر آزاد شود. نزدیک ۲۰ هزار عراقی اسیر شدند تا ابهت دشمن شکسته شود و آمریکا و اسرائیل متوجه شدند که نمی‌توانند کاری از پیش ببرند و جمهوری اسلامی تثبیت شد. دیدگاه دنیا نسبت به جمهوری اسلامی تغییر کرد و فهمیدند ایران به تنهایی در برابر دنیا موفق شده است. ۳۰ میلیارد دلار به عراق کمک شده بود و کمک‌های سیاسی کنارش بود ولی خرمشهر آزاد شد. بعد از ۳ روز عراق اعتراف به عقب نشینی کرد.

وی در ادامه به کمک روحی سوریه به ایران در زمان جنگ تحمیلی توسط حافظ اسد و پس از آن کمک ایران به سوریه توسط ایران با حضور شهدایی نظیر شهید سلیمانی و شهید همدانی اشاره کرد و گفت: آمریکا که داعش را آورد، در حال افول است. برخی در کشور موفقیت‌های کشور ما را نمی‌بینند و به شهدایی مانند شهید فخری زاده توجه ندارند. این شهدا کارهایی بزرگی از خودشان به یادگار گذاشتند.

وی به این اشاره کرد که در اهواز نان برای خوردن نبود و روزی ۵ هزار نان از مهرآباد جنوبی با هواپیما به اهواز برده می‌شد ولی شهید چمران ستاد جنگ‌های نامنظم را طراحی کرد و پل و خمپاره ۶۰ ساخت. نفربر و زیردریایی ساخته شد که در باغ موزه دفاع مقدس قرار دارد. اینها حرکت‌هایی بود که با شهید محسن فخری زاده ادامه پیدا کرد و حالا ناوگان دریایی ما به آمریکایی‌ها اجازه نفوذ در خلیج‌فارس نمی‌دهند. این دستاوردها موجب حسد و دشمنی دشمنان ما شده است. ما به دنبال سلاح اتمی نبوده و نیستیم ولی می‌خواهیم در انرژی هسته‌ای پیشرفت کنیم. مانند علوم پزشکی که پیشرفت کرده ایم. روزگاری از هند پزشک می‌آوردیم ولی حالا دانشجویان هندی در دانشگاه ما هستند."چمران به شهادت سربازان ایرانی در مرز سراوان اشاره کرد و یاد شهدا را گرامی دانست و گفت: "این یادآوری باید در عمل و در علم و جهاد تبیین، انجام شود.

سردار عروج مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در صحبت‌های خود گفت: علوم جنگی برای حفظ جان انسان‌ها مهم است. در اسنادی که منتشر شده و در روزنامه واشنگتن پست و نیویورک تایمز آمده گفته شده به ایران هزار به یک حمله شده است. امام فرمودند ما ماهیت جنگ را به دلیل نقص خودمان نمی‌توانیم منتشر کنیم ولی با این جوان‌های رزمنده می‌توانیم خدا را بشناسیم. با این رزمندگان می‌توان به دین خدا امیدوار شد. این رزمندگان چیزی برای خودشان نمی‌خواهند. با این رزمندگان، خرمشهر آزاد شد.

در پایان مراسم از کتاب گمنام در قله‌ها؛ برشی تحلیلی از خاطرات شهید احمدرضا احدی رونمایی شد.



متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین