شکست امنیتی آمریکا در محافظت از قاتلان سردار سلیمانی
یک نشریه آمریکایی از ربوده شدن خودروی یکی از افراد دخیل در شهادت سردار سلیمانی و استفاده از آن در یک قتل به عنوان شکست امنیتی یاد کرد.
یک نشریه امنیتی از ربوده شدن خودوری « برایان هوک »، مقام دولت دونالد ترامپ و استفاده از آن در یک قتل به عنوان شکست امنیتی یاد کرده است.
برایان هوک در کنار بعضی از دیگر مقامهای سابق دولت «دونالد ترامپ» یکی از افرادی است که به دلیل نقشآفرینی در شهادت سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت حفاظت ۲۴ ساعته قرار دارد.
واشنگتناگزماینر، از رسانههای دستراستی در آمریکا امروز جمعه گزارش داده روز ۱۱ دسامبر ۲۰۲۲ دو خودرو از منزل برایان هوک در منزلش در ویرجینیا ربوده شده و این در حالی است که او تحت محافظت ۲۴ ساعته سرویس امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه قرار داشته است.
طبق گزارش این روزنامه زمانی که این سرقتها اتفاق افتاد برایان هوک در منزل حضور داشت. سه هفته بعدتر از یکی از این خودروها در یک تیراندازی سه ساعته در واشنگتن دی سی استفاده شد. در ان تیراندازی دو فرد بزرگسال مجروح شد و یک فرد بزرگسال دیگر کشته شد. یک کودک ۸ ساله نیز مجروح شد.
روزنامه واشنگتنتایمز نوشته پیش از این هیچ رسانهای درباره ارتباط بین سرقت این خودروها و آن تیراندازی که روز ۳ ژانویه به وقوع پیوست گزارش نداده است.
سرویس امنیت دیپلماتیک یک سازمان فدرال است که تحقیق درباره بعضی جرائم خاص از جمله تخلفات در زمینه روادید و گذرنامه را به عهده دارد.
این سازمان همچنین وظیفه حفاظت فیزیکی از وزیر خارجه، نماینده آمریکا در سازمان ملل، شخصیتهای مهم سایر کشورها، سران دیگر کشورها و بعضی از دیپلماتهای خاص را به عهده دارد.
به دلیل بیم بعضی از مقامهای دخیل در ترور سردار سلیمانی از انتقام ایران این سازمان وظیفه محافظت از برایان هوک و مایک پامپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ را به نیز به عهده گرفته است.
واشنگتناگزماینر نوشته با توجه به تهدیدهای موجود علیه مقامهای آمریکایی ربوده شدن خودروهای برایان هوک از منزل او در شهر «فرفکس» در ایالت «ویرجینیا» از نگاه مقامهای انتظامی فدرال یک شکست امنیتی تلقی عظیم میشود.
واشنگتناگزماینر توانسته از طریق اداره پلیس منطقه فرفکس و اداره پلیس منطقه کلمبیا تأیید کند که از یکی از خودروهای مسروقه برایان هوک در تیراندازی سه ژانویه استفاده شده است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا هم به شرط عدم افشای نام روایت فوق را از این حادثه تأیید کرده است.
این منابع گفتهاند سرویس امنیت دیپلماتیک تا ساعتها بعد از این حادثه اطلاعی از ربوده شدن خودروی هوک نداشت. برایان هوک به درخواست اگزماینر برای اظهارنظر پاسخ نداده است. گفته میشود سرویس امنیت دیپلماتیک بعد از این سرقتها تدابیر امنیتی اطراف محل سکونت برایان هوک را تشدید کرده است.
این رویداد تا حدی شبیه به ورود یک فرد به محل اقامت جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ماه آوریل است. روزنامه واشنگتنپست گزارش داده که محافظان جیک سالیوان تنها بعد از آنکه سالیوان از منزلش خارج شد و آنها را مطلع کرد از این موضوع مطلع شد.
واشنگتناگزماینر پیش از این در گزارشی نوشته بود سرویس امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا با مشغلههای کاری فراوان و فراتر از حد مدیریت روبرو است.
این روزنامه نوشته روحیه کارکنان در این سازمان نیز به دلیل سفرهای بدون اطلاع قبلی که آنها باید انجام دهند بسیار پایین است.
برخی منابع همچنین گفتهاند که صرف هزینههای هنگفت برای شخصیتهایی که تنها برای حفظ پرستیژ برای آنها محافظ گماشته میشود باعث کمبود منابع مالی در این سازمان شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۲۳ آبانماه گزارش داده بود دولت بایدن به این نتیجه رسیده که تهدیدهای جانی علیه مقامهای سابق دولت ایالات متحده از جمله «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا و «برایان هوک»، مسئول امور ایران کماکان معتبر و موثق هستند.
مطابق آن گزارش، وزارت خارجه آمریکا به کنگره اطلاع داده بود که هم پامپئو و هم برایان هوک به دلیل فعالیتهایشان در دولت ترامپ «در معرض تهدید جدی و باورپذیر از یک دولت خارجی یا عامل یک دولت خارجی قرار دارند.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس چند ماه قبلتر از آن گزارش داده بود دولت فدرال آمریکا به طور تقریبی دو میلیون و صد و هفتاد و پنج هزار دلار در ماه برای محافظت از این دو مقام سابق هزینه میکند. در آن گزارش به رقم حفاظت از بولتون اشارهای نشده بود.
در آن گزارش که ماه مارس سال گذشته میلادی در آسوشیتدپرس منتشر شد تأکید شده بود هزینه محافظت از «برایان هوک» ۱۷۵ هزار دلار در هر ماه و برای «مایک پامپئو» ۲ میلیون دلار در هر ماه برآورد شده است.
مایک پامپئو، دیماه دو سال پیش در دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، خواستار افزایش حافظت فیزیکی از خودش و دونالد ترامپ شده بود. او روز ۱۴ دیماه سال ۱۴۰۰ به شبکه فاکسنیوز گفت: « «متاسفانه تهدیدهای زیادی در مناطق مختلف جهان (علیه آمریکا) وجود دارد و شما درباره تهدیداتی که از ایران نشأت میگیرد، درست گفتید، این تهدیدات بی سابقه است، شما یک کشوری دارید که بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و کشوری بسیار توانمند است، آنها میگویند که میخواهند تک تک مسلمانان جهان را به کشتن رئیسجمهور ترامپ و من برانگیزانند، این کاری است که قبلا انجام نشده است و واقعا یک خطر و ریسک امنیتی است».
یک روز قبل از اظهارات پامپئو آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران در مراسم دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی خطاب به آمریکاییها گفته بود: «حاج قاسم سلیمانی مهمان رسمی نخستوزیر عراق بود، شما هم سیادت عراق را شکستید و هم یک ملت را ترور کردید، نه یک شخص را. در این جنایت هولناک که بر همه امت اسلامی بسیار سخت و گران آمد چه باید کرد؟ باید متجاوز و قاتل و جنایتکار اصلی رئیس جمهور وقت امریکا محاکمه شود، باید قصاص شود، باید حکم خدا در مورد او جاری شود».
رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران افزود: «اگر سازوکار محاکمه عادلانه آقای ترامپ، پامپئو و دیگر جنایتکاران فراهم شدT در یک دادگاه عادلانه که آنها به این جنایت هولناکشان رسیدگی شد، به مجازات اعمال ننگین خود رسیدند فبها المراد، اگر نه، شک نکنید به تمام دولتمردان امریکایی میگویم دست انتقام از آستین امت بیرون خواهد آمد»
دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۸ سردار قاسم سلیمانی و شماری از همراهان ایشان را در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند. «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل این قتل را غیرقانونی دانسته و بهانههای آمریکا در توجیه آن را رد کرده است.
گزارشهای مختلفی حاکی است که پامپئو و بولتون جزو اصلیترین افراد دخیل در تصمیم دولت ترامپ برای تصمیم سردار سلیمانی بودهاند.