حمله افراط گرایان هندو به اتوبوس حجاج در شمال هند
افراط گرایان هندو به اتوبوس حامل حجاج مسلمان هندی در ایالت راجستان که قصد عزیمت به بیت الله الحرام داشتند، حمله کردند و به زخمی شدن تعدادی از آنها منجر شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، یک اتوبوس حامل گروهی از حجاج مسلمان در شهر کوتا در ایالت راجستان در شمال هند مورد حمله هندوهای تندرو با سنگ قرار گرفت.
پس از پرتاب سنگ توسط فعالان هندو به اتوبوس، فعالان در شبکه های اجتماعی فیلمهای ویدئویی را منتشر کردند که در آن خسارت و آسیب وارد شده به اتوبوس را مستند کردند.
این فیلم ویدئویی تعدادی از مسافران اتوبوس را نشان می دهد که برخی از آنها دچار جراحت شده اند. آنها تاکید می کنند که این حادثه یک جنایت نفرت انگیز است که تعدادی از فعالان راست افراطی هندو درحالی آن را انجام دادند که شعارهای هندویی سر می دادند و به ربودن، تعرض به زنان و دخترانی که در اتوبوس بودند، تهدید می کردند.
از سوی دیگر، پلیس شهر کوتا نیز در حساب کاربری رسمی خود در توییتر این حادثه را تایید کرد و گفت که تاکنون 6 نفر مظنون در دست داشتن این حادثه را دستگیر کرده است و روند جستجو و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
طلحه رشیدی، فعال مسلمان هندی، این حادثه را محکوم کرد و گفت: حج یک مناسک مذهبی است. هر فردی که به حج می رود بدون هیچ تبعیض مذهبی از هرکسی که ملاقات می کند عذرخواهی می کند.
وی افزود: من انتظار دارم که این افراد متجاوز نفرت زیادی داشته باشند. فکر می کنم حتی به کودکانی که با حجاج بودند، حمله می کردند.
امینه کوثر، فعال اجتماعی ، گفت: این نفرت و افراط گرایی توسط دولت حزب کنگره ملی هند در راجستان قابل تحمل نیست.
عایشه خان، روزنامه نگار هندی گفت: آنچه اتفاق افتاد نشان دهنده الگوی جدید نفرت است . وقتی کسانی که در مکان های عمومی نماز می خوانند، دستگیر می شود، حمل و نقل حجاج مسلمان نیز طبق این الگوی جدید غیرقانونی خواهد شد.
در سال 2012، دادگاه عالی هند طرح حمایت از حجاج را به حالت تعلیق درآورد. در سال 2018، دولت ملی گرای هندو هند اعلام کرد که به سیاست ده ها ساله خود مبنی بر یارانه دادن به پروازهای حامل حجاج مسلمان پایان می دهد و دلیل آن عدم استفاده از دین برای اهداف سیاسی است.
حزب راستگرای خلق هند (بهاراتیا جاناتا) که دولت را رهبری می کند، مخالفان خود در حزب کنگره را که در دهه پنجاه طرحی را برای حمایت از حجاج اجرا کرد، متهم کرد که تلاش می کنند رای دهندگان مسلمان را با دادن کمک های مالی به آنها جذب کنند.
اما این دولت به رهبری نارندرا مودی میلیون ها دلار را برای هندوها در مناسبتهایی مانند "Kumbh Mela" هزینه می کند، کومبه میلا مناسک مذهبی هندو است که میلیون ها نفر به مدت 4 هفته در آن شرکت می کنند.
جمعیت مسلمانان هند بیش از 200 میلیون است. مسلمانان از آزار و اذیت و تبعیض نژادی رنج می برند، به ویژه از زمانی که حزب نارندرا مودی، نخست وزیر هند در 26 می 2014 به قدرت رسید.
پایان پیام/44