ملتی که حس کند تاریخ شریف دارد به استعمار بیگانه تن نمی‌دهد


ملتی که حس کند تاریخ شریف دارد به استعمار بیگانه تن نمی‌دهد

رحیم پور ازغدی گفت: ملتی که احساس کند تاریخ شریف دارد به استعمار بیگانه تن نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش امام خمینی (ره) احیاگر هویت و تمدن اصیل ایرانی هم اکنون در سالن اجتماعات وزارت میراث فرهنگی در حال برگزاری است.

در این برنامه حسن رحیم پور ازغدی، نظریه پرداز گفت: آنچه به نام میراث‌فرهنگی و گردشگری داریم، بر اساس درک خودمان نبوده، بلکه طوطی وار به دستمان رسیده است. ما قدر میراث خودمان را نمی‌دانستیم. بسیاری از آثار را بردند، وقتی گفتند آثارمان در موزه‌های کشورهای دیگر است، فهمیدیم که مهم بوده‌اند.

وی افزود: امام (ره) در وصیتنامه و سخنرانی‌هایش بارها می‌گفت ما عزت ایران را می‌خواهیم، درحالی که قبلاً فقط ایران را به قالی، توریست و نفت می‌شناختند. خیلی‌ها نمی‌دانستند ایران کجاست. اولین شهر مدرن در تونس چون محل استقرار تاجران مسلمان ایرانی بود، توسط ایرانی‌ها ساخته شد. کاروان مهاجران ایرانی در آنجا استقرار پیدا کرد و زمانی که آنجا را ساختند به آن شهر کاروان گفتند که الان به نام قیروان شناخته می‌شود. کلمه بغداد فارسی هم است، شهر را هم ایرانی‌ها ساختند. بیش از ۶۰ درصد معماران، فقها، متکلمین، شیمیدان‌ها، منجمان، مهندسین در تمدن اسلامی ایرانی بودند. یکی از مأموریت‌های وزارت میراث، دانستن همین موضوعات است.

رحیم پور ازغدی افزود: من هیچ جای دنیا ندیدم که روی آثار یادگاری بنویسند، بخشی از مردم فرهنگ نگاه کردن به آثار تاریخی را ندارند، چون معنایی که به ما گفتند چیز قابل دفاعی از این آثار نمی‌سازد. برخی نوشتند که معماری تخت جمشید ایرانی نیست، بلکه یونانی یا رومی بوده است. برخی می‌گویند ایرانی نبوده، چطور اینجا ساخته شده است. این ساختمان‌ها را با خون، گوشت و پوست بردگان ساخته اند؛ اما اینها را در اهرام مصر و چین نمی‌بینید، بلکه می‌روید و عکس می‌اندازید، پس هر توضیحی بدهید، همان برداشت می‌شود.

این نظریه پرداز با بیان خاطره‌ای از دروغ سازی درباره اتفاقات جزیره‌ای در زنگبار گفت: در آنجا برده داری می‌کردند و برده‌های زیادی را کشتند، ولی راهنما طور دیگری به توریست دروغ می‌گوید و اعلام می‌کند که در اینجا اروپایی‌ها برای آفریقایی‌ها بیمارستان ساخته‌اند!

وی گفت: شما در وزارتخانه میراث فرهنگی حتماً پژوهشگاه‌هایی دارید که بتواند درباره هر نقطه‌ای از تاریخش بگوید. ملتی که احساس کند تاریخ شریف دارد، به استعمار بیگانه تن نمی‌دهد. برخی می‌روند در خارج از کشور دستشویی تمیز می‌کنند، ولی با افتخار می‌گویند خارج از کشور بوده‌ام. حتی فارسی هم به سختی حرف می‌زنند.

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه ما باید سرمان را با تاریخ کهن بالا بگیریم، نه کشورهایی که هیچ تاریخی ندارند، گفت: وقتی اسم اسکندر یا چنگیز را روی بچه‌ها می‌گذاریم، آیا می‌دانیم این افراد چه کسانی بوده‌اند؟ من نمی دانم آیا وزارت میراث، پژوهشگاه میراث دارد یا نه و افراد با سوادی دارد که غرب را بشناسند یا خیر. ترویج این اطلاعات کار پژوهشگاه هاست.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کشف 28 عدد سکه دوره ساسانی در رودبار